Det finns vissa fördelar

Insåg plötsligt att jag sedan jag gått ner i vikt, eller sedan jag börjat motionera regelbundet, inte haft några besvär med halsbränna. Detta hade jag väldigt ofta tidigare, kunde i vissa perioder inte dricka vare sig kolsyrad läsk eller kaffe. Men idag slog det mig plötsligt att jag inte haft några besvär på länge. Dem har bara upphört. Och det är inget som jag saknat.
´

En annan bieffekt jag märkt sedan jag tappat några kilo är att jag måste köpa mindre BH-ar........Jag hade föredragit att det försvunnit några fler kilon från min rumpa istället. Men det verkar som alla kilon som försvunnit suttit på min överkropp. Nåja, jag sitter ju bekvämt i alla fall.


Det börjar närma sig

Snart så.....snart har jag semester. På fredag är sista arbetsdagen. Det ska bli skönt med lite ledighet, även om den inte blir så lång. Jag har nämligen bara en veckas semester till att börja med, för jag åker till Tyskland vecka 28 på jobb.

Det känns rätt så spännande faktiskt. Världens största internationella utomhussportmässa, över 700 utställare och 30000 besökare. 8 dagar i Tyskland. Vi ska bygga monter, och vi ska försöka knyta kontakter. Allt på ett främmande språk, i ett land vi inte känner till. Det enda vi vet är vi kommer äta bratwurst och dricka öl i åtta dagar.

 

Friedrichshafen är en vacker stad, beläget vid Bodensjön, på gränsen till Schweiz och Österrike.

Vi kommer ner några dagar innan mässan så kanske finns det tid till att upptäcka staden också. För även om det är en jobbresa så finns det nog tid till att äta gott och umgås. För jag trivs trots allt rätt bra med mina arbetskollegor (läs chef), även om vi kanske irriterar oss lite på varandra ibland. Men vem vet, vi kanske inte orkar se varandra efter att ha stått på mässa i 9 timmar om dagen.

 

Jag ska försöka ta mycket bilder, för det är något jag alltid glömmer bort. Och sedan ångrar man sig för att man inte tog några bilder.

 

Dem här bilderna är hämtade från Friedrichshafens turistinformation.

 

 


Midsommarhelg

Nu är den över, midsommarhelgen. Ja, kanske inte riktigt ännu. Vi har ju en dag kvar, och soligt verkar det bli idag också..

Också.....för vi har haft rätt tur med vädret. Midsommarafton började regnig och grå. Planen var att vi skulle ha picknick vid vårt kapell här i byn. Men det kändes lite osäkert med allt regn som föll. Fast det har ju hänt förr att vädret slagit om ganska fort så jag gjorde lite pastasallad, sillsallad och även Brownies som jag tänkte ta med.

 

Men dem fick stanna hemma, eller snarare blev det så att dem försvann på nått mystiskt vis.

 

Vad som riktigt gick fel kan jag inte svara på, brownie-recepetet följdes till punkt och pricka. Det som var nytt var den speciella brownieformen som jag fått av mamma. Med den skulle man få EXAKT lika stora, färdigskurna bitar. Måste testa med ett annat recept........

 

Picknicken genomfördes ändå, bilder från den kan ni se här. Någon tog i alla fall med sig kameran. Fast som jag minns det var det mycket soligare, men det kanske bara är selektivt minne. Dimma fick vi alla fall senare, tjock, tjock dimma.

 

Ja, just det ja. Jag och mannen firade ju bröllopsdag på midsommarafton. 5 år. Träbröllop är det visst nu.

Tänk vad tiden kan gå fort.

 

Igår lyste solen hela dagen, och som den slavdrivare jag är lyckades jag få familjen att klippa gräset och klyva lite ved.

 

Idag verkar det bli samma fina väder. Och eftersom gräset redan är klippt vet jag inte vad vi ska göra.......

 


Shoeholic

Vi har ju som jag kanske nämnt tidigare byggt en ny hall. Som vi lagt klinker på golvet i. Till vilken nytta vet jag inte eftersom man nästan aldrig ser själva golvet.

 

Men det positiva med det hela är ju att vi nu har plats för att sprida ut många fler par skor. Och mest positivt är det för mig för det innebär att det inte märks hur många par skor jag har egentligen.

 

...och detta är bara dem skor jag använt de närmaste dagarna. Hur många jag gömt undan är det ingen som riktigt vet.........


Semester

Idag var det första semesterdagen. Inte för mig, utan för min man.
Det innebar att när jag vaknade i morse så var jag helt ensam, ingen man, inga barn som måste väckas och köras till fritids. Helt allena, jag och hunden. Det kändes faktiskt lite som att jag också hade semester. Känslan av att kliva upp (halv sex) ta en promenad (45 minuter nu när jag inte behöver bry om några andra i familjen), äta frukost (under tystnad!!), fixa till sig inför jobbet och sedan åka hemifrån i lugn och ro.
Helt obeskrivligt underbart.
´
Tänk om man skulle få ha det så för jämnan. Självklart vill jag inte vara utan vare sig man och barn, men tänk om de inte skulle behöva väckas utan klev upp själva. Åt sin frukost utan att man behövde tvinga dem (mannen behöver inte tvingas dock), och att man inte behövde stressa iväg för att barnen inte ska missa skolbussen.
´
Jag tror jag skulle bli en mer harmoniska människa.

Mina morgonpromenader fortsätter, hittils har jag gått ner 8 kilo, dock har jag mycket kvar innan jag är nöjd men det är i alla fall bättre än hur det var innan. Nu finns det i alla fall en chans att jag överlever islandsresan, och det är ju mer än en månad kvar så förhoppningsvis har jag klarat mitt mål med 10 kilo innan dess. Faktiskt har jag egentligen gått ner 12 kilo sedan förra sommaren, men 4 kilo gick ner förra hösten.
´
Jag vet att det finns sätt att gå ner i vikt fortare, men samtidigt är det viktigt att jag bygger muskler, främst i mage, rygg och ben annars kommer jag aldrig klara av att rida i fyra dagar. Och min mage är mycket starkare nu än förut, faktiskt mer än när jag slutade rida för två år sedan.

Tiden flyger iväg

Det var ett tag sedan sist. Nästan så länge så att jag glömt hur det var man gjorde.

Jag har verkligen haft fullt upp på sista tiden och har fortfarande en hel del att pyssla med. Huset håller på att målas och jag var inte beredd på att det skulle ta så lång tid, eftersom jag i stort sett får måla det själv. Om det inte vore så förbannat tråkigt att måla hus skulle jag nästan önska att vi gjorde det oftare. Eftersom det visat sig att mannen gör precis ALLT för att slippa måla, snart kommer han stryka tvätten också.
´
´
Igår var det absolut sista dagen att lämna in självdeklarationerna, för dem som fått anstånd. Iförrgår gjorde jag dem sista tre. Inte för att jag tycker om att skjuta upp saker, än fast man nästan kan tro det, utan för att jag inte haft tid att göra dem. Inte medans jag jobbat hela dagarna, byggt och målat på kvällar och helger, och sen försöka klämma in lite tid för extrajobb.
´
´
Nä, det ska bli skönt när semestern väl kommer. Och för min del känns det som att den enda riktiga semester jag kommer att få är när jag åker till Island i augusti. En resa som håller på att utveckla sig mer och mer till en Road-tripp för tre kärringar, snarare än en välplanerad semesterresa.
´
Flygbiljetterna bokade vi för flera månader sedan, ej avbokningsbara, och det som vi trodde var fixat med boende och hästar har nu visat sig inte alls vara så bokat som vi trodde. Den kontakt vi hade här på hemmaplan med island har gått under jorden och går inte att få tag på. Som tur är gav hon mig för länge sedan telefonnummer till den man på Island som äger alla hästar så häromdagen så fick jag tag på honom och nu är allt på banan igen.
´
Hoppas vi.
´
Det är inte så lätt när han bara pratar islännska och engelska (hjälpligt) och varken äger dator eller internet. Men tydligen så har han en bekant, eller om det var hans chef, som har en dator och som skulle skicka mig ett mail med alla uppgifter om vart vi ska och priser och sånt. Och rummen vi skulle hyra fanns kvar så vi slipper bo i stallet i fem dagar.
´
Lite spännande är det faktiskt, och det positiva med det hela är att det verkar som att vi kommer billigare undan än vad som först var planerat. Antagligen för att vår "researrangör" skulle få en andel av priset också.

RSS 2.0