Day 25 - A character I can relate to the most

Ior i Nalle Puh-böckerna.

Vissa dagar känner jag mig verkligen som Ior. Missförstådd, ensam, olycksförföljd, lite utanför, dumförklarad. Men tills sist, när alla besserwissrar gjort bort sig, visar det sig att Ior är den enda smarta i hela gänget......


Day 24 - A book I wish more people would have read

Oj, det finns massor av böcker som jag skulle rekommendera till andra. Men det finns ingen speciell bok som jag tycker ALLA borde läsa. Alla böcker som jag tycker är bra tycker jag att alla andra ska läsa också.

Stelbent och korkat

Har nyss varit på ett föräldramöte med tema "Matematik". Mötet var riktat till föräldrar till årskurs 3 och 4, med anledning av att de inte undervisar i matematik på samma sätt som "på den gamla goda tiden".
´
Borta är dem långa bänkraderna där eleverna satt tysta i sina bänkar och räknade och skrev i jämna rader i sina räkneböcker. Numera är det mera experimenterande och diskuterande hur man får fram ett resultat. Idag ställer man inte upp två tal under varandra och bara räknar fram talet. Det är mer och mer betoning på att man ska kunna räkna huvudräkning. Åtminstone på den låga nivån som det är i 3:an och 4:an. Allt detta för att barnen ska få en så tjock grund som möjligt att stå på, att dem ska FÖRSTÅ, VARFÖR dem gör som dem gör. Detta tycker jag är jätteviktigt, utan förståelse blir matten på den högre nivån omöjlig att klara av.
´
Men så sitter där en förälder, som jag inte vet vart han kom ifrån för han såg ut att vara jämngammal med min pappa......men, men. Han ifrågasatte ALLT. Han tyckte barnen ENBART skulle lära sig att ställa upp talen som man gjorde förr. För varför dra in en massa ANDRA räknemetoder, det skulle bara förvirra (jag tror det är för att HAN blir förvirrad). Hans filosofi var att "så här har man alltid gjort, och så ska man alltid göra. Punkt". Jag fullkomligt hatar sådana människor, och fick verkligen bita mig i tungan fler gånger för att inte starta världens diskussion med honom.
´
När han uttryckte sitt missnöje om att det är onödigt att barnen lär sig en massa olika FORMER (ni vet, cirklar, kvadrater, polygoner osv) med hänvisningen till att det inte behövs senare i livet, var jag tvungen att säga ifrån. Herregud, vad hade han tänkt sig att barnen skulle lära sig i skolan egentligen? Någon form av förberedelse för vidare studier är det väl ändå? OM dem skulle komma på tanken att bli konstruktör eller ingenjör måste de väl ändå kunna något så basic som former? Nejdå, det fanns ju ändå allt i datorn. MEN VEM FAAN SKA DÅ KONSTRUERA DATORN???
´
Åh, jag tycker inte om stelbenta korkade människor, som dessutom inte har vett att behålla sina korkade åsikter för sig själv. Nu kanske ni tycker att det är jag som är korkad, men vet du, där har du fel........

Day 23 - A book I wanted to read for a long time but still havent

Igår var det dag 22, även om jag skrev 21. Idag är det ialla fall dag 23 och jag ska skriva om en bok som jag länge velat läsa men ännu inte gjort.
´
Nåja länge och länge vet jag inte. Men en bok som jag väldigt gärna skulle vilja läsa men ännu inte läst är Ken Follets "Svärdet och Spiran". Såg tv-serien när den gick för inte så länge sedan och även om jag nu vet vad som kommer att hända så skulle jag gärna vilja läsa den här boken. Boken brukar ju alltid var bättre.
´

´

Boken utspelar sig på 1100-talet i England och handlar om bygget av katedralen i den fiktiva staden Kingsbridge, samt maktkampen mellan Drottning Maud och hennes rival Stefan.


Ett år!!!

Denna dag, för ett år sedan, skrev jag mitt första inlägg. Det som var menat att bli ett sporadiskt tidsfördriv har mer eller mindre tagit över mitt liv. Som alla andra tidsfördriv så går mitt engagemang upp och ner i vågor. Vissa dagar har man stor lust att blogga, vissa dagar är det lite svårare.
´
På sista tiden har det verkligen gått trögt, både med producerandet av inlägg och besöken hos andra. Det är egentligen inte för att det inte händer så mycket i mitt liv, snarare tvärtom. Det är för att jag är för trött för att blogga om det. Hjärnan är som ett tomt skal när jag kommer hem från jobbet. Tömt på alla tankar och alla energi.
´
´
Idag är det förresten den dag då man ska ställa om tiden. Jag har ungefär samma problem som jag hade förra året.
Om det kan ni läsa här.


Day 21 - Favourite book I own

Det här var en konstig fråga, jag äger (nästan) alla böcker jag läst. Åtminstone dem som jag läst i vuxen ålder. Detta innebär att min bokhylla är rätt så full.

Inte min bokhylla, men det skulle kunna ha varit.......


Day 21 - Favourite book from your childhood

Min första favoritbok hette "Pelle Svanslös"

Det var nog den första bok som jag började läsa när jag kunde läsa själv.

 

När jag blev lite äldre fastnade jag för böckerna om Narnia.

 

Som jag läste flera gånger om.

´

Några andra favoritböcker jag hade, som jag läste en hel uppsjö av var "Fem-böckerna" av Enid Blyton.

´

Dem handlar om 4 ungdomar, och en hund, som råkar ut för en massa äventyr och mysterier (och äter en massa mat hela tiden)

 

Dem böcker har några år på nacken, och dem första jag började läsa var en relativt modern upplaga. Jag fick även låna några av min lärare som han hade läst när han var liten (!!) och det var roligt att se vilken skillnad det var på originalet och dem nyare utgåvorna.

 

 


Day 20 - Favourite Romance Book

Blääää, romantiska dravelböcker. Näää, inte min smak. Funderar på om jag ens läst någon sådan bok, och det har jag naturligtvis men har det funnits någon som jag tyckte va bra.
´
Ja, det får bli Jane Austen då.
´´
Dock vet jag inte om det var "Stolthet och Fördom" eller "Förnuft och Känsla" som jag tyckte bäst om.

 

 

Vilket fall som helst så gillar jag böckerna, OCH filmera, tv-serierna osv....Om jag ska vara riktigt ärlig så tycker jag faktiskt om engelska tv-serier överlag som handlar om överklass, underklass på 17-1800 tal.......


Day 19 - Favourite book turned into a movie

Finns det så mycket att välja på? Mitt självklara val blir :
Tolkiens "Härskarringen"

En (??) bok som jag läst flera gånger, och filmerna är några av mina absoluta favoriter.

Euforisk endorfinkick

Har överlevt min första ridlektion på 1,5 år. Det är alltså ungefär ett år sedan jag satt på en häst sist och DET var ingen trevlig upplevelse. Men eftersom jag har en ridresa till Island inbokad i augusti kände jag att jag måste få lite häst mellan benen (hahahah.....don´t even think about it!!!).

Sagt och gjort, jag anmälde mig till ridskolan, till samma ridgrupp som jag lämnade för 1,5 år sedan. För där finns mina reskamrater och jag vill ju gärna rida med dem. Trodde att det skulle vara skitsvårt, med tanke på att det gått 1,5 år så borde dem ju ha kommit in bit framåt i utvecklingen.
´
Men det gick jättebra, dock tog jag inga hinder idag. Känner mig inte redo för det. Men det roliga i det hela är att jag är i bättre fysisk kondition än jag var när jag slutade rida. Visst jag kanske är lika tung som då, men jag har betydligt starkare mage nu. Och det är ju en fördel.

Så det är känns bra. Island kommer bli jättekul.


Day 18 - A book that disappointed me

Besviken och besviken, det är klart att man läst böcker som visat sig vara mindre bra. Men för att bli besviken måste man också ha förväntningar, annars blir det bara ett konstaterande av faktum.
Lite besviken blev jag på denna bok:

En snyftarbok som handlar om ett barn som blir övergiven av sina föräldrar, satt på barnhem och till slut bli hämtad av fadern och styvmamman. Men förhoppningarna om ett normalt familjeliv grusas rätt snart av styvmamman. Det är en sann berättelse om Donna Fords egen uppväxt, den är tragisk, verkligen tragisk. Men trots detta kunde jag inte en enda gång känna mig berörd. Jag vet inte vad det beror på, kanske var den dåligt översatt, kanske var den dåligt skriven, eller så var det bara för att jag störde mig på att den var en jättekopia på Dave Peltzers "Pojken som kallades Det".

 


Day 17 - My favourite quote from my favourite book

Det bara måste bli ett citat ur "Liftarens guide till galaxen", denna oändliga källa till visdom. Här finns så mycket kloka ord att hämta. Vad sägs om denna:
"Med en gummianka är du aldrig ensam"
eller denna:
"The ships hang in the sky much the same ways bricks don´t"
och denna:
"No one can be reasonable and angry at the same time"
Det finns oändlig mer att hämta från denna bok. Allt kanske inte är logiskt, men inte desto mindre sant för det.

Day 16 - Favourite female caracter

Här måste jag nog välja den kvinnliga huvudrollsinnehavaren i Elisabeth George deckarromaner, Barbara Havers. Hon är en sån skön kontrast till den aristokratiska Thomas Lynley. Men har icke desto mindre betydelse för polisarbetet, snarare tvärtom.

Chocholate Rocky Road Crasch

Idag skulle jag och dotterna baka chokladmuffins, hade vi tänkt. Men det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss.

Smaken var det inget fel på. Lite sega, lite knastriga, och lite knäcksmak. Men att dem ser ut som något hunden skitit ut en dålig dag kan man försöka bortse ifrån.

 

Här får ni receptet om ni känner att ni vill göra något liknade:

 

Smält 100 gram choklad och 100 gram smör. Vispa 2 ägg med 2 dl socker pösigt. Häll i choklad-smör-smeten. Tillsätt 1,5 dl mjöl och 1 tsk bakpulver. Ev lite mer kakao för kraftigare chokladsmak. Och nu till den hemliga ingrediensen: hacka i okänd mängd marshmallows. Och ta i rejält, det ska vara många klumpar i.

 

Fördela i muffinsformar, STORA, ungefär hälften i varje. Ta inte i för mycket för då kommer du få diska en hel del efteråt.

 

Sätt in i ugn på 200 grader. Tanken var att de skulle gräddas i 15 minuter. Men det var ju bara att glömma, för efter 15 minuter hade de svällt till dubbel storlek och börjat rinna över formarna. Öppna ugnen så att smeten sjunker ihop. Låt dem stå ytterliggare 10 minuter i ugn innan du drar ner värmen till 100 grader och inser att dem aldrig kommer att bli färdiga. Vänta i 15 minuter till innan du ger upp och stänger ugnen och lämnar muffinsen kvar på eftervärmen någon timme eller två.

 

NU kan du ta ut dem och äta dem. Dem kommer att vara knastriga och knäckiga i marshmallowsen och lite chokladsega runtomkring. Jättegott, som godis ungefär.

 

 


Day 15 - Favourite Male caracter

Manlig favoritkaraktär??? Här måste jag nog välja Thomas Lynley ur Elisabeth Georges böcker. Han är detectiv på New Scotland Yard och löser mord efter mord i hennes böcker......

Vårmorgon

Är lite upptagen för tillfället med att gipsa och spackla väggar i sonens rum. Men jag bjuder på lite vårbilder från min morgonpromenad så länge.

 

Snart så, snart så slår björken ut......

 


Day 14 - My favourite book of my favourite writer

Jag nämnde den lite kort i förra inlägget, James Clavells "Fånglägret", eller "King Rat" som den heter i ursprungsversion. Och råttor har en avgörande roll i boken....
Handlingen utspelar sig i ett japanskt fångläger i Singapore under andra världskriget. James Clavell satt själv i detta fångläger och mycket av bokens innehåll speglar hans egna erfarenheter från kriget. Boken är inte en typisk krigsroman utan speglar mera förhållandena i fånglägret och fångarnas inbördes kamp för att överleva.

Hittade ingen bild på boken, så det fick bli en bild från filmen istället.SNORIGT!!!

Alltså vart kommer snoret ifrån egentligen? Har varit förkyld i mer än en vecka nu och börjar fundera på om det inte är så att det är min hjärna som jag snyter ut. Det tar ju aldrig slut någongång! Man kan ju alltid hoppas att det är lite fett som omvandlas och försvinner på vägen också, men jag tvivlar på det. Har nämligen märkt att min tankeverksamhet har blivit aningen förslöad....

Day 13 - My favourite writer

Jag har många favoritförfattare. Elisabeth George, Dan Brown, Minette Walters, Camilla Läckberg, Tolkien, J.K Rowling.......Men en som jag vill lyfta fram lite extra är James Clavell. Han har skrivit en serie böcker som utspelar sig i Asien, genomgående i alla böcker är väst möter öst, fast i olika tidsperioder i historien. Hans mest kända bok är nog Shogun, som också blev en tv-serie.

En annan bok han skrivit som också blev tv-serie är Noble House, som hade Pierce Brosnan i huvudrollen.

 

Den, i mitt tycke bästa boken, heter Fånglägret och utspelar sig i ett fångläger i Singapore. Det är den kortaste boken i hans asiatiska saga, som består förutom av de tidigare nämnda, Shogun, Noble House, Fånglägret, av Tai-Pan, Virvelvind och Gai-Jin. Historiskt sett så utspelar de sig under skilda tidsåldrar, och läser man dem i den ordning de kom ut så blir det lite hopp hit och dit i historien. De är i sig helt fristående, men det roliga med dem är dem ändå är sammanknutna med varandra. Inte handlingsmässigt, men det dyker upp personer i historierna som har anknyting till personer i andra böcker.

 

Förutom böcker har James Clavell skrivit manus till en rad filmer, bland annat "Den Långa Flykten" och "Flugan".


Day 12 - A book I use to love but don´t anymore

Ja, smakerna förändras ju genom åren. Böcker som man en gång tyckte var bra kanske inte tilltalar en så mycket längre. Deckare och mordgåtor har jag alltid gillat och det gör jag fortfarande. Men sen finns det såklart andra som man tyckte var bra förut men som jag kanske inte skulle läsa idag.
Som exempel kan jag ta Dean R.Kontz, vars skräckromaner jag läste ganska flitigt för 10-15 år sedan.
Idag kan jag inte komma på vad som jag tyckte var så bra med dessa böcker.


Day 11 - A book I hated

Jag har aldrig läst en bok som jag hatar. Ogillat har jag gjort, men inte hatat. Jag ogillar sällan böcker på grund av handlingen eftersom jag läser många olika sorters böcker. Men böcker som är skrivet med ett innehållslöst språk, eller är väldigt platta, blir trista i längden. Böcker som blivit utgivna trots att de verkar vara skriva av en praktikant (inget negativt om praktikanter nu då). Men sen finns det böcker som är skrivna på ett väldigt enkelt språk, men kompenserar det med att ha en handling som fänglsar en.
Så det blir ingen hata-bok idag.

Helgen i korthet

På fredagseftermiddagen blev vi helt oväntat av med vårt internet. Eftersom det hade kommit 20 cm snö under natten så vart det tvunget att skottas snö. Och eftersom byggfirman hade slagit upp byggnadsställningar runt hela huset (igen) så hade dem flyttat på telefonkabeln till huset. Detta missade mannen i huset när han kom körande i sin stora gula traktor. Helt plötsligt var telefon, bredband och tv borta! Tur att vi har parabol också annars hade blivit tvugna att spela nått spel eller så......med varandra.

Tomt blev det i alla fall. Man är ju så van att bara ta fram datorn och surfa lite på kvällen.
´
På lördagen hade vi VinterOS här i byn. Hela (nästan i alla fall) byn samlades i den enda backen som är lång och brant nog att kunna åka pulka i. Där hade vi korvgrillning och lite olika pulkatävlingar. En mycket uppskattat tillställning bland vuxna och barn. Och tur med vädret hade vi också, strålande sol och några minusgrader bara. Dessutom gjorde snön som föll på fredagen att backen blev alldeles perfekt att åka i.
´
Sen var det ju den stora finalen i Melodifestivalen igår också. Inte för att jag är så engagerad men jag tycker det är kul att se vem som vinner. Det var ju nästan givet att Saade skulle vinna, och jag hoppas det går bra för honom i den stora Eurovisionfinalen.
´
Idag har vi hållit på med huset. Tanken var först att vi skulle gipsa klart väggarna i sonens rum, så att jag kunde börja spackla någon gång. Men eftersom snickarna satt upp byggnadsställningarna i veckan så var det lika bra att börja med fasaden. All ribb på huset skulle bort innan dem kan börja tilläggsisolera och slå upp ny fasad. Så idag har vi dragit lös ALL ribb runt huset.
´
Internet är tillbaka igen. Det mesta går som sagt att laga med silvertejp. Och det är inte första gången denna telefonledning är lagad med silvertejp. Förra gången var det snickarna som kapade den när de gjorde om taket....

Lost

Någon überklantig person kapade vår telefonkabel igår så att vårt internet försvann. Väldans vad tomt det blev när man inte kunde surfa runt på nätet. Men nu är kabeln lagad (allt går att laga med silvertejp), fast nu ska vi till vänner och glo på melodifestivalen så jag har ändå inte tid att surfa runt......

Va det nån som sa "vår"??

mms_img17165 (MMS)

Va det nån som sa "vår"??


Day 10 - Favourite Classic Book

Jag tror inte att jag läst så många "klassiska" böcker, men en som jag minns är i alla fall:
"Möss och Människor" av John Steinbeck.

Boken handlar om dem två vännerna George och Lennie, som drar från gård till gård som diversearbetare. De drömmer om att en dag skaffa sig en egen farm och slå sig ner på ett och samma ställe.

 

Lennie är en storväxt, stark, men förståndshandikappad kille som kanske inte alltid inser sina egna begränsningar. George är den smarte som hela tiden får rädda situationen när Lennies förstånd inte räcker till.

 

Lennie tycker mycket om att ta på mjuka fina saker, men vet inte riktigt när han ska sluta, vilket en dag visar sig leda till katastrof.

 

 


Day 09 - A book I thought I wouldn´t like but ended up loving

Jag var lite skeptisk när jag såg boken första gången. Men man ska absolut inte döma hunden efter håren, detta är en fenomenalt rolig book att läsa:

Den handlar om Mattis uppväxt i Pajala under 60 och 70-talet. Boken har också filmats, men som med allt annat som blir film så innehåller boken många fler roliga episoder, och utförligare beskrivningar. Man får läsa om hur han började skolan, öppnade en kartbok och fick se hur vansinnigt stort Skåne var, bara för att högre upp i skolan i matematiken inse hur skalan fungerade och upptäcka att Skåne ryms mellan Pajala och Haparanda. Man får läsa om hans möte med musiken, och naturligtvis alkoholen. För vad vore en bok om Norrbotten om det inte fanns alkohol och bastubad.

 


Day 08 - Most overrated book

Hmmm....den har var verkligen svår. Jag kan inte komma på någon bok som jag haft så stora förväntningar på att jag blivit besviken när jag läst den. Visst har det funnits riktiga bottennapp, riktigt dåliga böcker men det är ingen som jag kommer ihåg. Men så är det väl, dåliga böcker kommer man inte ihåg. Så är det med filmer också, dåliga filmer lägger man sällan på minnet.

Vilodagen

Så här har min dag sett ut:

Uppstigning och frukost sedan morgonpromenad med vovven. Bara för att upptäcka att hon är lös i magen och därmed får vi traska hem med en massa hundskit hängades i pälsen på henne. Kul kul.
´
Hem och duscha hunden. Och se där, vi har inget varmvatten heller. Nåja, hunden lider säkert inte och hundskiten måste bort annars kan jag inte ha henne inomhus.
´
Gör upp eld så vi får lite varmvatten, sätter igång tvättmaskinen och tumlaren. Upptäcker att hunden även varit lös i magen under natten och gjort en hög upp på vinden. Kul kul.
´
Torkar en massa hundskit, sätter på kaffe och tar en paus till herrarnas jakststart i skidskytte.
´
Går upp på vinden och slår igen en vägg.

Dags för skidskytte igen, denna gång är det damernas jaktstart. Spännande, det blir ett brons i alla fall.

 

Åh nej, nu börjar femmilen........hmmmm.....jomen det håller ju på ett tag så jag går tillbaka upp på vinden och röjer bort lite skräp och flyttar runt lite grejer så att jag kan slå igen nästa hål i väggen.

 

Tittar på femmilen från Holmenkollen. Nåja, det gick väl inte såååå bra.

 

Tar en 45 minuters promenad med vovven.

 

Börjar med nästa väggprojekt, hinner på upp reglarna i alla fall innan jag kommer på att middag kanske inte vore så dumt.

 

Lagar mat åt min utsvultna och delvis sängliggande familj.

 

Fortsätter med väggprojektet, nu är dem gamla garderobshålen bort. Nu fattas bara lite renoveringsgips på det här och sedan ska det spacklas.

 

(Jepp, sonen hade limegröna väggar på sitt rum förut. Limegrönt och svart. Det kommer det INTE att bli en gång till)

Nu har jag gjort mig förtjänt av en dusch. Och varmvatten har vi för jag har eldat under dagen.

 

Upptäcker att jag glömt att hänga tvätten jag startade i morse, nåja, man kan ju inte hinna med allt.

 

Vad har ni gjort så här på en söndag då??

 


Day 07 - Most underrated book

Mest underskattade bok, av mig, måste var Johan Theorins "Skumtimmen". Efter bara några sidor in i boken tyckte jag att den var hur seg och tråkig som helst. Men eftersom jag sällan lägger ifrån mig en bok oläst så fortsatte jag att traggla på. Och den blev bara bättre och bättre hela tiden. Mot slutet kunde jag inte lägga den ifrån mig alls och sedan dess har jag läst fler böcker av Johan Theorin.

Han skriver deckare (oväntat va) som utspelar sig på Öland. Mycket av Ölands karga och bistra klimat återspeglar sig i boken och i karaktärerna.
´
Skumtimmen handlar om en pojke som plötsligt försvinner på sjuttiotalet och hur hans morfar tjugo år senare får upp ett spår om vad som kan ha hänt pojken. Spåren leder till en för länge sedan död psykopat som man tror går igen ute på Alvaret..
´
Spöken och andrar är något som kommer igen i fler av Johan Theorins böcker, samt den gamle sjökaptenen Gerlof Davidsson, som egentligen inte är den som löser fallen men han finns där i kulisserna i alla fall.


Day 06 - A book that makes me sad

Den värsta snyftarboken av dem alla:

"Pojken som kallades Det", av Dave Pelzer

 

En tragisk historia om hur Dave, utan någon som helst förklaring utsätts av fysisk och psykisk misshandel av sin egen mor. Alltmedans hans syskon levde ett normalt liv och hans far stod vid sidan av och tittade på. Det var hans egen biologiska mor, ingen fostermor, ingen styvmamma. Och det var bara han av alla syskon som råkade illa ut.

Jag tror jag grät mig egenom hela boken, så tragisk är den.

 

Det här var den första i den här "genren" som jag läste, sedan har det kommit en rad fler snyftarböcker i samma tema. Men ingen berör så mycket som den här.

 

Jag har även läst dem två efterföljande böckerna, "Pojken som inte fanns" och "Pojken som överlevde". Båda två väldigt bra böcker men ingen kommer i närheten av den första.

 

 


Day 05 - A book that makes me happy

En bra bok gör mig glad. Och jag har läst massor av bra böcker.
Senaste boken jag läste som gjorde mig glad var Mia Skärringers "Dyngkåt och hur helig som helst" .
Den innehåller utdrag ur hennes blogg samt delar av hennes krönikor. Hon har ett underbart sätt att beskriva dråpliga vardagshändelser med man och barn och försök till karriär.


Engelskakurs

"Hello, My name is Åsa. How are you??? "
´
Idag har vi haft vår första engelskakurs på jobbet. Anledningen till att vi börjat ta kurser är för att vi ska åka på en internationell sportmässa i Tyskland i sommar och då är det ju bra om vi klarar av kommunicera med våra potentiella kunder.
´
Jag har själv inga problem med det engelska språket, även om jag är lite rostig så kan jag göra mig förstådd i alla fall. Värre är det med mina kollegor........haha, det här kommer bli en intressant tysklandsvecka.
Jag får prata och dem två andra för stå och se snygga ut.
´
Vi har till och med fått läxa till nästa vecka!!!
And I guess I´ll be the one making most of it........

Day 04 - Favourite book of my favourite series

Kan faktiskt inte välja någon bok som jag gillar bättre än någon annan i min favoritserie (som var Harry Potter, enligt gårdagens inlägg).
Eftersom dem alla hänger ihop så blir det som en helhet man måste läsa för att få ett slut, och därför kan jag inte välja någon framför dem andra. Är början bäst? Eller möjligtvis slutet?

Bidragen var få ändå.....

Ja, det hade ändå inte gett så mycket:

Och det här försöket att vara anonym hjälper inte.
´
´
Och vad var det som gick sönder???

Min spargris!!


Jamen, hur gåré då???

Det var rätt länge sedan jag uppdaterade er om hur det går med min träning och mina morgonpromenader, så nu kanske någon  tror att jag kommit av mig.
Men se det har jag inte.
På en och halv månad har jag bara missa två morgonpromenader och det var när det var mer än 25 grader kallt ute. Då fick det vara. Annars har det blivit en promenad varje morgon på ca 30 minuter, en promenad (nästan) varje kväll på ca 30 minuter + att jag gör lite lättare styrketräning varje kväll i form av sittups och sånt där.

Resultat?
Ja, vågen säger att jag gått ner 4 kilo, men jag tror att jag fått lite muskler på köpet också för jag har blivit mindre också. Byxor som jag för två månader sedan inte kunde få på mig utan risk för invärtes blödningar har nu blivit lite lösa i midjan.
´
Det är väldigt skönt att det ger resultat, annars vette sjutton om jag skulle känna mig så värst motiverad av att kliva upp halv sex varenda förbannade morgon.  Men nu känns det som att det fungerar. Nu är det inte enbart ökad motion som gett resultat, jag har ju även lagt om en del ovanor. Jag äter mindre godis, förut kunde jag lätt köpa en liten chokladbit när jag var och handlade. Och tidigare åt vi snacks varje lördag, detta har vi (till min mans stora förtret) lagt av med. Nu blir det på sin höjd lite popcorn. Men var tredje lördag har jag bestämt att vi får frossa lite extra, annars skulle det bli rätt tråkigt att leva.
´
Alkohol blir det också mycket mindre av, inte för att jag var någon stordrickare förut men ett glas öl till fredagstacosen och lite vin på lördagen kunde det lätt bli. Nu är dessa vanor förpassade till var tredje helg också, på sin höjd.
´
Annars äter jag som vanligt frukost, lunch och middag. Inget pulver, inget speciellt diet. Bara vanligt svensson-mat. Jag försöker inte ens äta mindre än vanligt.
´
Nu gäller det bara att kämpa på i samma still. Det är "bara" fem månader kvar nu till resan (till Island, för er som missat det).

Day 03 - My favourite series

Här hade jag först tänkt att nämna "Sagan om Ringen", men det är väl knappast att räkna som en serie? Den innehåller ju bara tre böcker.
Så därför får det bli:
Harry Potter av J.K Rowling.
Nu kanske någon tycker att detta är barnböcker, nja på sätt och vis kanske. Men det är mycket underhållande och väldigt lättlästa. Dessutom innehåller dem ett visst mått av spänning.
Det är väl få som inte vet vad böckerna handlar om, men för er som aldrig har hört talas om Harry Potter kan jag berätta att böckerna handlar om Harry Potters liv från 11 till 18 års ålder. På sin 11 års dag får han veta att hans mor och far (som är avlidna) var trollkarlar och att han därmed har rätt att studera vid Hogwarts, trollkarlsskolan.
Resten är som sagt historia.
Serien innehåller sju böcker, en för varje år han går i skolan:

Dem är lättlästa, lite barnsliga och kommer troligen inte ge J.K Rowling ett nobelpris i litteratur, men dem är helt klart läsvärda.


RSS 2.0