Varma fötter

En av dem bästa sakerna jag köpte i Edinburgh var dessa:

Supermysiga, fluffiga, jättesköna att skrota runt i på helgerna.......
Dessutom rätt så söta tyckte jag. Lite skotska.

Häxor och demoner

Igår skulle sonen iväg på Halloweenfest, och för att inte dottern skulle känna sig utanför fick hon också klä ut sig. Han skulle föreställa zombieskelett och hon blev en läbbig liten häxa.

Medan sonen var på fest, fick hon gå runt bland grannarna och DELA UT godis. Vi gjorde så istället för att hon skulle gå runt och tigga godis. Vet ju själv hur det var innan vi fick barn, det var inte alltid som vi hade en massa godis hemma att dela ut. Men hon kom inte tomhänt hem. Morfar hade laddat upp med godis så det räckte till hela byn tror jag. Dessutom fick hon pengar av några som tyckte hon var så söt. Vilket inte uppskattades av dottern (jo, pengarna uppskattades) eftersom hon försökte se läskig ut, inte söt.

Jag gissar att den inte är sista gången jag ser dottern i den där kostymen.


Blod och vatten

Ibland kan det vara svårt det här med släkt. Är verkligen blodet tjockare än vatten alla gånger? Utgår man från den förutsättningen är det lätt att bli besviken, och sårad.

Vi försöker få klarhet hur julen ska firas i år. De senaste åren har det, av olika anledningar, alltid blivit med mina föräldrar och syskon. Mannens föräldrar har antingen varit bortresta eller upptagna med annat. Vi har alltid bjudit in dem till oss, men de har tackat nej. Fine, jag trugar inte.
I år kommer dock flera av mannens syskon spendera julen hos svärföräldrarna. Dem bor lååååångt borta och kommer inte hem så ofta, så vi hade tyckt att det skulle vara roligt om vi kunde fira jul ALLESAMMANS.
På ett och samma ställe.
Det tycker tyvärr inte alla........
Inte så där spontant i alla fall.
Kanske blir det för mycket med alla samlade, vad vet jag?
Kanske vill dem passa på att umgås med bara dem barn som bor långt borta, vad vet jag?
Kanske är det bara vi som är konstiga, vad vet jag?
Men okey, en lugn och stillsam jul hemma är inte så fel det heller. För antingen så är man välkommen på en gång, eller så är man det inte.

Bobbling!!

mms_img64153 (MMS)

Bobbling!!


Halloween???

Till helgen är det tydligen Halloween.
Ni vet den där amerikanska högtiden som alltid infaller den 31 Oktober och som inte har några som helst sammankopplingar med vår allhelgonahelg.

Vad tycker ni om Halloween? Tycker ni det är hemskt eller bara roligt?
´
Själv tycker jag inte så mycket om själva Halloween, det är inget som jag går direkt in för att fira. Men jag kan förstå barnens förtjusning över att få klä ut sig till spöken och häxor, samt äta en massa godis. Så idag har jag införskaffat två kostymer, ett skelett till sonen och en häxa till dottern.
.
Som om ni ser några läskiga typer här ute till helgen så kan ni vara lugn. Det är helt normalt.
.
Även andra helger.........

Xperience

Min nya telefon är hur kul som helst. Den kopplar upp sig på trådlösa nätverk så att man kan surfa lite hur som helst.
Man kan ladda ner en massa kul och onödiga appar.

Bland annat en som gör att skärmen ser ut som en immig rutan, som man sedan kan torka bort. För att sedan blåsa i telefonen och få tillbaka imman igen. Jättebra.

 

Det finns även en liten filur som heter Talking Tom

 

En lustig liten katt som härmar allt du säger, kurrar om du kliar honom. Men om du kliar för hårt gör han sig illa. Hur nödvändig som helst.

Det mesta med telefonen fungerar hur bra som helst. Operativsystemet Android är lättbegripligt.

 

 

MEN................

 

 

Det blev fler missade samtal innan jag kom på hur man gjorde för att svara när det ringde.......


GRRRRR

Här skulle jag kunna skriva ett argt inlägg om hur mycket Sura Gubben har retat upp mig idag. Men nu måste jag censurera mig själv innan jag vräker ur mig något dumt som jag får ångra sedan.

Så nu går jag och avreagerar mig på nått annat så länge.Dumpad

Det blev ingen date idag. Jag blev dumpad. Eller nja, kanske inte riktigt. Vi skulle bara ta en promenad tillsammans, men hon fick förhinder. För det var en hon. Mer dramatiskt än så var det inte.
Så nu fick jag gå själv. Ja, jag hade ju Alice med så klart så helt själv var jag ju inte. Men det börjar bli riktigt mörkt ute nu. Eller snarare helsvart kan man säga. Tur att man har en ficklampa.
Kan tillägga att det inte blir några skogpromenader på kvällarna längre utan bara efter vägen. Man kan ju aldrig så noga veta vad man stöter på i skogen.

Ny leksak

Jag kunde inte låta bli. Jag har köpt en ny leksak.
En Sony Ericson Xperia X8.

Så nu kan jag surfa både från dator och mobilen samtidigt, via vårt trådlösa nätverk. Jättepraktiskt. Eller så kan jag ringa en vän, det går tydligen också.
Jag köpte den på Elgiganten, och fick mig en date till imorgon kväll samtidigt. IRL.

Haha, nu fick mannen något att fundera över............

Dagen efter dagen efter.

Jaha, så var det måndag igen. En ny vecka att kämpa sig igenom.

Helgen var trevlig. Brorsans flickvän var trevlig. Och jag tror inte hon blev så skrämd. Jag menar, har hon valt brorsan borde hon ju ha fattat att resten av familjen var lite wacky också. Det säger ju sig självt på nått vis...... Äpplet faller ju inte långt från päronträdet.

Nu ska jag fortsätta kämpa mig igenom denna måndag.


Familjemiddag

Vi är bjudna på familjemiddag idag. Hos mina föräldrar. Som bor 300 meter bort. Som vi ser nästan varje dag.
Men nu är det annorlunda. För min (sladdis)lillebror ska ta hem sin nya flickvän för första gången. Och mina föräldrar är spända av förväntan.

Pappa vill att vi ska uppföra oss normalt. Att vi håller oss i skinnet och sköter oss.
Varför ska vi börja med det helt plötsligt? Är det inte lika bra att hon får veta sanningen på en gång? Ska jag inte plocka fram "kartan" som mamma gjorde åt mig när hon tyckte det var dags för oss att skaffa barn? Ska jag inte berätta alla anekdoter om hur lillebror var när han var yngre??
Gubbröra

Jag kan förstå att det verkar obegripligt för en utomstående att den Sura Gubben inte bara får en spark i arslet och hamnar i närmsta snödriva (nej, vi har ingen snö ännu) men verkligheten är inte så enkelt.
Sura Gubben är en pensionär som känt min chef i över 15 år. När hon köpte företaget kom han in som en mentor till henne. Eftersom han har såååååå lång erfarenhet. Hon litade på honom helt enkelt. Och det har nog varit så förut, att han varit väldigt duktig på det han gjort. Men 30-talet är förbi nu. Det är nya tider.
Min irritation över honom började säkert för ett år sedan, när han började lägga sig i mina arbetsuppgifter. De flesta andra anställda var också irriterade eftersom han går omkring som en hök och övervakar alla. Men chefen har tyckt att han gör en viss nytta med sin övervakning och sina petimeterfasoner. Dock har saker och ting vänts lite de senaste veckorna då även hon upptäckt att han ljuger om vad han gör och inte gör. Att han gör saker fel, att han kostar pengar (han köper saker utan att kolla vad det kostar) osv osv. Men hon kan inte bara sparka ut honom. Därför blev även hon glad när han tyckte att det inte fanns mycket för honom att göra. Sanningen var väl den att han kände att förra veckans utskällning blev lite för mycket för hans ego.
Men helt plötsligt kommer han på nya saker, och allting börjar om igen.

Underbart men kort

Glädjen var kort. Men det var roligt så länge det varade.......

Sura Gubben har hittat nya arbetsuppgifter som han anser att han bara måste göra. Nu väntar jag bara på att chefen ska ta sig i kragen och säga stopp. Näääää inte det...........


Grrrrrrrrrrr

Jag sa precis vad jag tyckte, att det var helt onödigt, att vi kommer få göra om allt ändå, och att vi aaaaaldrig kommer bli av med honom om han får hitta på själv vad han ska göra........

Färdig?

En idag har det varit en sån där dag som det känns som att jag hunnit färdigt allting. Allt som jag låg efter med har jag, förhoppningsvis, kommit ikapp med.
Det är märkligt vad mycket man hinner med när man är helt ensam hela dagen. Mina kollegor har varit på kurs och Sura Gubben har gjort sig själv frånvarande nästan hela dagen. Riktigt skönt.
Jag passade på att spela Lars Winnerbäck för mig själv hela dagen...... Eftersom vi inte har några dörrar till våra kontor har vi inte ens radion på under dagen, det blir för mycket surr.
Men idag var det helt tyst så då passade jag på.

Plötsligt händer det.........

......det man aldrig trodde var möjligt.

Plötsligt inser gubben själv att han kanske borde spendera mer tid hemma än på jobbet. Att han i själva verket är "övertalig" (vilket bara är ett finare ord för okvalificerad).Update: Jag pratar om den Sura Gubben, bara så att det inte ska bli något missförstånd om vilken Gubbe det är jag talar om.


Ett stråk av rött

Jag har en förkärlek för deckarromaner, och engelska deckare i synnerhet. En av mina favoritförfattare heter Elisabeth George (som är amerikanska, men vem bryr sig, hennes karaktärer är engelska). Många av hennes böcker om kommissarie Thomas Lynley har blivit filmade. Men jag föredrar böckerna framför tv-serien. Assistent Barabara Havers är alldeles för snygg i tv-serien, fast det är klart, dem kan ju inte göra henne så som hon framställs i böckerna för då skulle ingen se på tv......

Nyligen avslutade jag hennes senaste (på svenska) bok "Ett stråk av rött", en tjock tegelsten på över 700 sidor. Men det var 700 spännande sidor. En intrig som var svår att förutse från början och ett slut man inte väntade sig. Alla hennes böcker är fristående berättelsen, men om man vill läsa om Thomas Lynleys privata liv och öde som rekommenderar jag att man läser serien från början. Inte för att det har någon avgörande betydelse för själva förståelsen av berättelsen, men det kan ju vara roligt att veta vad dem hänvisar till hela tiden.Nu  kanske ni undrar vad boken handlar om. Ja, det är ju en deckare, så jag kan ju avslöja så pass mycket att det är en som finner ett lik. Några blir misstänkta, och mördaren är inte den man tror att det ska vara. Men den är spännande i alla fall. Klart läsvärd om man gillar deckare.


Jullov

Jag längtar till jul...
Jepp, jag vet, det är inte ens november ännu. Sommaren var nyss, hösten har precis kommit. Men jag längtar till julen. Inte för att jag vill julpynta, baka julkakor, koka skinka, köpa en massa paket, utan för att jag vet att jag kommer få vara ledig i en vecka. Minst.
Det är i själva verket en skitjul i år. Julafton på fredag, två röda dagar, och sedan måndag igen. Men jag är ledig mellan jul och nyår och det kommer bli så skönt.
Vi har det rätt så stressigt på jobbet just nu. Vi ska på mässa i mitten av november och det är mycket som ska förberedas. Sen blir det inte bättre av att man måste göra om en massa saker som Sura Gubben gjort, man ska dessutom hinna med sina vanliga arbetsuppgifter, plus förbereda mässan, plus en massa annat som någon måste göra och eftersom chefen inte litar på Gubben längre så blir det jag......puh!
Hade vi bara haft ekonomi hade jag försökt ta in en person till, jag lovar........
Som sagt...jag längtar till julen.

Imorgon är en annan dag....

Imorgon är det måndag igen. En ny arbetsvecka som ska genomföras. Undrar vad som kommer hända denna vecka? Kommer vi någon gång få uppleva en "normal" arbetsvecka igen.
Förra veckan var minst sagt turbulent, på många sätt. Ett av dem bidrog den Sura Gubben med. Visst kan jag tycka att det är hemskt när han (som är såååå duktig, och bäst i världen, och har sååååå lååååång erfarenhet, och är man) klantar till det så fundamentalt. Jag menar, vi får ju alla lida för det, inte minst jag eftersom han tar ut de flesta aggressioner på mig. Men jag kan ändå inte låta bli att le inombords, skadeglädjen är ändå den enda sanna glädjen. Och det är inte för att jag är en elak person som tycker om att se andra människor misslyckas som jag känner denna glädje. Nej då, det är för att denna Gubbe är så snabb på att påpeka vad JAG gör för fel vid första bästa tillfälle, men sedan gör samma sak fast tusen gånger värre själv. Men det drabbar ju i slutändan allesammans eftersom det kostar pengar.
Jag tror Gubbens dagar på jobbet är räknade. Han kommer sakta men säkert att fasas ut till enklare uppgifter som inte kräver så mycket. Till slut kanske han till och med kan stanna hemma (för jag har väl sagt att han egentligen är pensionär???), kruxet är bara det att frun hans också är pensionär och hemma är det frun som bestämmer..... Och på jobbet är vi tre "damer" som tydligen gör ALLT fel i hans värld. Och det svider rejält på hans manliga ego när vi inte håller med honom i allt. Och nu, när dessutom vår kvinnliga chefen börjar höja rösten och ifrågasätta vad han gör för nytta egentligen. Då....känns det extra mycket, för då kan han inte gå till henne och klaga som han gör med mig.

Robin Hood

Vi såg Robin Hood igår. Den nya filmen med Russel Crowe och Cate Blanchett. Cate Blanchett är något av en favorit för mig så jag var tvungen att se den här nya filmen.

Filmen är klart sevärd. Handlingen utspelar sig FÖRE det att Robin Hood blev Robin Hood. Man får veta historien bakom, i alla fall enligt Ridley Scott (eller han som skrev manus). Men nu finns det ju heller ingen absolut sanning om hur legenden om Robin Hood uppstod och detta är trots allt en rätt så trovärdig historia. Och den skiljer sig en aning från de versioner vi är vana att se. Men innehåller trots allt alla de karaktärer vi förväntar oss att se, som Kung Lejonhjärta, Prins John, Sheriffen av Nottingham, Lille John och Lady Marion. Filmen var lång, över 2 timmar, men inte någon gång önskade jag att den skulle vara kortare.

Och visst Russel Crowes Robin Hood påminner lite om Gladiator, men mest till utseendet (konstigt eller hur??).


HMY Britannia

Om någon av er någonsin får för er att resa till Edinburgh kan jag starkt rekommendera att man tar sig ut till Ocean Terminal i Leith. Det är inte bara vart Hennes Majestäts Yacht Britannia ligger, det är dessutom ett shoppingcenter. Så förutom att titta på en gammal båt kan man även shoppa tills man blir less.

Vi åkte i alla fall dit för att titta på båten. Drottning Elisabeths lilla skepp, som hon åkte med (eller eventuellt bodde på) när hon besökte främmande länder. Den byggdes 1950-nånting, och pensionerades 1997. Då hade hon blivit så pass till åren att det antingen var att renovera eller bygga ny. Det beslutades då att det kostade för mycket att ha en båt i drift så hon fick helt enkelt sluta, och det kom ingen efterträdare. Man kan ju förstå att hon kostade en del eftersom det bodde 300 man på båten när hon körde jorden runt.
Det var i alla fall inget fel på komforten ombord, så länge man var kunglig vill säga.

Det var smekmånadssviten, det enda rum ombord som hade en dubbelsäng. Drottningen och Prins Phille hade var sitt sovrum. Här bodde Charles och Diana på sin smekmånad.

 

Detta var akterdäck, här tillbringade kungfamiljen sina soliga dagar. Detta teakdäck skulle skrubbas med saltvatten varje morgon, men det måste göras innan kungafamiljen vaknade. OM det skulle hända att en besättningsman råkade träffa på någon av kungafamiljen var han tvungen att stå alldeles stilla, stirra rakt fram, och inte säga ett ord. Där snackar vi diciplin.

 

Detta var den kungliga matsalen. Här åt kungafamiljen med sina gäster. Flera av världens främsta ledare har suttit i denna matsal och ätit. Det tog tre timmar att duka för en måltid på 100 gäster. Och ALLT mättes med linjal.

 

Besättningen däremot hade det inte lika bekvämt som kungafamiljen och dess stab. Som jämförelse kan man säga att kungafamiljen disponerade halva båten, och tillsammans med sitt stab var de mellan 40-50 personer. Besättningen hade den andra halvan och de var ca 250 st.

 

Bilden ovan visar militärpolisens sovhytt. De bodde relativt bra........De längre ner i rangordningen bodde inte lika bra.

 

Det fanns (minst) tre lika mässer ombord. Varje egen rang av officerare hade sin egen. Där samlades officerarna varje kväll och drack öl och sprit. Det fanns inte mycket annat att göra på båten. Förutom att kasta en tygwoombat i takfläkten.

 

Need to say no more.......

 

I vilket fall som helst skulle jag inte ha något emot att åka runt i denna båt. Ja, om jag var kunglig vill säga. Som matros kanske det inte var direkt någon höjdare. Jag rekommenderar som sagt detta resmål om ni åker till Skottland, som bonus kan jag tillägga att den guidade turen fanns på svenska. Man fick välja mellan 22 språk och vi valde för enkelhetens skull svenska.


Fancy???

Det var inte bara staden, kyrkorna och monumenten som vi observerade. När man är i ett annat land stöter man nästan alltid på kulturella fenomen som inte finns hemma. Även i ett land som Skottland, som ändå har rätt mycket gemensamt med oss nordbor.

Utanför en pub stod ett anslag "No Fancy Dress or Footballcolors allowed". What?!?! No Fancy Dress?? Vad menade dem med det? Fick man inte ha fina kläder? Vad räknades som fina kläder? Vi var ju tvungna att fråga. Det visade sig att Fancy Dress är ett annat ord för utklädningskläder. Alltså fick man inte komma in om man var utklädd. Ok, det kanske man kan acceptera. Vad som därmed fick mig att fundera lite längre var: VARFÖR måste pubarna (för det var fler stycken) sätta upp skyltar om att de inte tillåter utklädningskläder? Vad är det som gör att folk i Skottland drabbas av en plötslig längtan att gå ut utklädda på krogen en lördagkväll?? Vad är det som har gjort att pubarna har tyckt att detta är ett problem? För det måste det tydligen vara. Det kan ju inte vara så att det bara skett någon enstaka gång. Det måste ju ha skett en massinvasion av pirater och häxor på pubarna.

By the way, fancy betyder inte fin som jag trodde från början. Det är tydligen ett annat ord för fantasibild, vilket gör det hela med fancy dress mycket mera logiskt.

Meeeera Edinburgh

Dag två ägnade vi oss åt att shoppa. Det var nästan alla jätteglada åt. Åtminstonde 50 % av resenärerna, d v s jag och min svägerska.......
Shoppinggatan i Edinburgh heter Princess Street. Ena sidan är kantad av affärer medans den andra sidan är en park, med Slottet som bakgrund.

Det fanns även här lite kyrkor och monument. Hur vore det annars?

Jag tror vi var in i dem flesta affärerna och köpcentrumen, förutom dem som sålde whiskey, kiltar och shortbread. Dem fick vi nog av dagen innan. Vi hamnade så småningom på den lite dyrare gatan, George Street, men vi gick varken in på Lois Vitton, Ralph Lauren eller Karen Miller. Budgeten räckte inte till.

Självklart var vi även tvungen att klättra upp på kullen där nationalmonumentet var placerat. Tydligen så drabbades skottarna av storhetsvansinne i slutet av 1800-talet och bestämde sig för att bygga en kopia av Panthenon i Aten. Men tyvärr tog pengar slut ungefär 1829 så därför blev det bara ett halvt Panthenon.

 

Efter en massa traskande och begynnande skavsår så hittade vi äntligen en plats där vi kunde slå oss ner och titta på tv:

 

Dock kändes det lite kyligt att stå utomhus, så vi satte oss på ett cafe istället.

 

Nu är det ju kaxigt att säga att vi sett HELA Edinburgh, men det kändes i benen som att vi inte var långt ifrån.

 

Dagen efter tog vi bussen till hamnen, för att titta på Hennes Majestäts Yacht Britannia............


Spara tuggummi??

Nu till något som inte alls hände i Edinburgh, utan hemma efter att vi kom hem.
(Mer Edinburgh kommer senare, måste bara klämma in detta)

Dottern fick ett tuggummi häromkvällen, som hon självklart tuggade på. När det var dags för mat var tuggummit borta och jag tog förgivet att hon slängt/svalt det.

Efter maten började hon dock bete sig väldigt underligt. Sprang på toan, blötte håret, försvann upp på sitt rum. Till slut frågade jag henne vad som hänt. Men hon ville inte svara, sa bara att håret blivit stelt och hon klipp bort det.
!!!!!
Var det tuggummit???, frågade jag.
Jo, klämde hon fram.
Fastnade det i håret??, var min följdfråga
Jo, det hade det visst gjort.
Då undrade jag såklart hur. Tydligen hade hon stoppat det bakom örat, när det var dags för mat. Och då hade det fastnad i håret. Jag frågade hur hon kom på att hon skulle stoppa det bakom örat.
Jo, det hade tydligen Violetta Fagervy gjort i Kalle och Chokladfabriken.

Hon kommer inte att göra om det.

 


BYOB

BYOB hade jag inte stött på förut.
Som svensk är detta fenomen helt främmande och hur konstigt som helst.
I alla fall så gick vi och åt på en indisk restaurang, och innan vi sätter oss säger servitrisen att detta är en Bring-your-on-booze-restaurang.
Alltså dem saknar utskänkningstillstånd och serverar ingen alkohol. Men OM vi vill ha alkohol så fanns det ett snabbköp vägg i vägg (som konstigt nog drevs av en indier?????), så vi kunde knata över dit, köpa våra öl eller vin, och sedan dricka upp den på restaurangen.
Hur konstigt skulle inte det kännas i Sverige????

The Real Mary King´s Close

Precis som de flesta gamla europeiska städer så byggdes husen i städerna tätt tillsammans, folk bodde trångt och under rent ut sagt fruktansvärda förhållanden. Ganska likt hur man lever i fattiga delar av världen i dag......

I Edinburgh kallades dessa gator för Close, ett engelskt ord för gränd (enligt min engelska svärfar betyder det noggrant återvändsgränd). Ordet close leder en ju också osökt in på den mer kända betydelsen av det engelska ordet close: nära.
Det var höghus, 7-10 våningar med små, små rum där hela familjer trängde i hop sig.

 

Branta var gatorna också, och alla mynnade ut i floden. I dessa gator kastade alla familjer ut sina potthinkar två gånger om dagen. Detta resulterade i en ohygglig stank, samt att det under vintern kunde bli rejält halt. Lägg till detta att det inte fanns några trappor till de över våningarna utan det stod stegar utmed väggarna.  All skit rann i alla fall ut i floden, som med tiden blev mer och mer förtjockad.

Idag finns ingen flod där, det går en järnväg där nu.

 

I alla fall dog folk som flugor i dessa kvarter, medellivslängden var 30 år. Var du inte gift före tolv år ålder räknades du som gammal nucka. När pesten kom under 1600-talet dog dem flesta i dessa kvarter. Tills slut rev man alla husen, men behöll de understa våningarna som grund för dem nya husen som byggdes ovanpå.

De som bodde närmast gatan blev vräkta eftersom de numera bodde under jord, och det var olagligt i skottland. Eller som guiden sa: Vi skottar är inga hobbitsar.

Än idag finns dessa underjordiska lägenheter kvar under de riktiga husen, och det sägs att det spökar där nere. Eller så är det bara ett trick för att locka turister.

 

En av sägnerna säger att ett franskt medium kände en närvaro av ett litet barn (Anne) i ett av de kallaste rummen och därför placerade dit en leksak som tröst. Då blev det tydligen en mer positiv närvaro. Därför har besökare sedan dess donerat mer och mer leksaker för att lindra de döda barnens oro.

 

Enligt vår (jättelustiga) guide fungerade detta bra tills någon bestämde sig för att donera en Westlife-CD.........

 

I vilket fall som helst så var denna tur klart värt dem 11 £ som vi fick betala per skalle för att komma in. Väldigt fascinerande att se en hel stad under staden.

 


Alla bilder i detta inlägg är snodda från Google, eftersom det rådde totalt fotoförbud där nere (undrar då hur dessa bilder kommit till, men de kommer alla från nån turistinformationssida)

 


Royal Mile

Det första vi besökte när vi kom fram till Edinburgh [Edinbrrrrrrr] var The Castle och turistgatan Royal Mile. Slottet har anor från 1100-talet, även om det mesta byggdes på 1500-talet.

Edinburgh har fått sitt namn efter någon gammal kung som hette Edvin tillsammans med det tyska namnet för slott, Burg. Eller om man hellre föredrar det något mer försvenskade Borg. Alltså Edvins Borg.

 

Från slottet leder den kungliga milen fram till ett annat lite nyare slott, som tydligen är Drottningen av Storbritanniens bostad när hon besöker Skottland. Denna mil kallas Royal Mile och är en riktigt turistfälla. Påminner rätt mycket om Gamla Stan, med sina trånga gränder (Close) och gamla byggnader.

 

Katedraler finns det också gott om i Edinburgh. Katedraler och Monument verkade dem ha en förkärlek för under 17-1800-talet.

 

Detta trodde vi var en stor katedral, men det visade sig vara The Hub. Ett cafe/restaurang/konferens-lokal. Rätt originell sådan om jag får säga det själv.

 

Annars var gatan sig rätt lik hela vägen. Efter ett tag började man känna igen samma saker om och om igen. Taxichaffisen som körde oss från flygplatsen varnade oss för denna plats och sa att man mest sålde krimskrams här (fast det hette nått annat på skottska såklart, nått med T, som jag glömt).

 

Det som fanns att köpa i dessa affärer var kiltar, cashmere-tröjor, shortbread och Wiskey. Och alla affärer hade samma sortiment.

 

Lite roligt blev det när vi hittade en affär som bara sålde julgranskulor.........året om.

 

Men det var roligt att se, och något av ett måste om man besöker Edinburgh. För det fanns trots allt en hel del intressanta ställen att besöka.........som The Real Mary King´s Close. Men mer om den senare.......

 

 


At home

Nyss hemkommen från en låååååååång resdag. Inte nog med att man ska ta sig från Edinburgh till Stockholm, man ska åka bil från Stockholm och hem också.
Just nu tror jag jetlagen tar ut sin rätt och jag återkommer en annan dag med observationer från Edinburgh och annan intressant folklivsforskning.

I Edinburgh

20101007227 (MMS)

I Edinburgh


Departure

20101007226 (MMS)

Departure


Avresa

Idag åker vi....till Stockholm. Eftersom flyget till Edinburgh går i morgonbitti och vi har en bit att åka till Stockholm så åker vi ner redan idag på eftermiddagen.

Bloggandet kommer att bli lidande dessa dagar, tyvärr. Men ni får hålla tillgodo med små glimtar (kanske), eller så lägger jag upp lite mer bilder när jag kommer hem igen. På söndag.

Beautiful award........2

Fick en fin award av Camilla:

 

Jag har fått en likadan för längesedan, men det var ju ett tag sedan så nu tänkte jag försöka ge er 7 nya, smaskiga intressanta detaljer om mig.

 

1. Jag var 18 år och två månader när jag tog mitt körkort.

Hade gått fortare om jag inte kuggat första uppkörningen.


2. Jag hade alla rätt på nationella provet i matematik på gymnasiet.

Gissa vilket som var mitt favoritämne?


3. Dem enda djur jag är rädda för är björnar.....och getingar.

Björn har jag aldrig träffat.


4. Badar inte om det inte är minst 25 grader i vattnet, eller 35 i luften........


5. Har cellskräck. Klarar inte av trånga mörka utrymmen.


6. Tycker inte om höga höjder eller........


7. Funderade en gång allvarligt på att bli lärare,

var faktiskt vikarie i matte på gymnasiet en kort period.


Jag skickar denna award vidare till följande bloggare som

jag skulle vilja veta lite mer om:


Reene

Theresia

Mona

Caroline

Fina Frun

Om dem vill ha den vill säga......

I så fall får dem göra som jag. Skriva 7 saker om sig själv och skicka den vidare till 5 andra bloggare.


Thank God!!

....eller mamma.

Kom hem idag, och möttes av min mamma som hade städat hela huset, vikt alla tvätt och plockat undan allt i köket.
´
Så nu slapp jag det, nu kan jag koncentrera mig på att försöka packa allt som ska med till Skottland. Egentligen borde jag ställa mig och stryka lite kläder, men eftersom mamma har lovat att göra det imorgon så funderar jag på att skita i det också.
´
Moahahahahahahaha...........

Bullens dag

Här kommer inte att bakas en enda liten kanelbulle. Möjligtvis kommer jag kanske eventuellt att plocka fram en påse ur frysen.

Om inte den stora källarråttan har varit framme och käkat upp alla. Vi har nämligen en jätteintelligent råtta i källaren som kan öppna frysdörren, öppna bullpåsar, och sedan stänga efter sig. Har satt ut fällor men inte fått tag i något. Fast jag har hittat spår efter honom i form av en sax bredvid frysen, samt bullpapper i soffan.........

Kungsfågel

Idag fann jag (och dottern) denna lilla krabat på gräsmattan:

Antagligen hade den flugit in i vårt sovrumsfönster och nu satt den lite omtöcknad på gräsmattan och försökte kvickna till. Dock var den inte direkt osynligt med sin lilla punkarfrisyr.

 

Eftersom vi har två katter kände jag inte direkt för att lämna honom där på gräsmattan. Jag vet ju vad som händer med alla andra djur som inte hinner undan. Så jag tog helt enkel upp honom (jepp, jag har bestämt att det var en han)

 

Och där satt han, Hoppade runt lite på min arm. Försökte sig på att flyga lite, men det gick bara någon meter sedan satt han på backen igen. Så jag lyfte upp honom i ett träd, och där satt han några minuter innan han flög iväg till nästa träd. Lite säkrare ifrån katterna. Nu vet jag ju inte om han kommer överleva särskilt länge i alla fall, eftersom det snart är vinter och dem här rackarna borde inte vara här uppe ännu.

 

Nu kan jag i alla fall stryka Kungsfågel från min fågelskådningslista (om jag hade haft någon).


Rubrik: Okt. 3, 2010

Igår hade jag problem med att komma in på min blogg, och även på andras blogg.se bloggar. Jag vet inte om det var bara jag som hade svårigheter eller om det var nått allvarligt driftproblem. I alla fall så gav jag upp efter ett tag och tog tag i hushållsysslorna. Det är en hel del städning som behövs när man ska vara borta halva veckan, speciellt när man ska ha svärföräldrarna boende här i några dagar. Då vill man ju gärna att det inte ligger ett helt berg med tvätt i källaren och att man åtminstone hittar köket. Det är ju inte meningen att dem ska komma hit på arbetsläger.

Jag har nu insett att vi åker om tre dagar, det kanske vore på sin plats att packa lite. Eller i alla fall kolla så att man har kläder tvättade. Nu är vi ju inte borta så länge så man behöver ju inte ta med hela garderoben. Det räcker ju långt med pass, biljetten och pengar. Och adressen till det B&B som vi ska bo på, det är ju också praktiskt att komma ihåg. Och bra skor, så att man klarar av att gå ett tag.
Tills man hittat bypuben i alla fall.........


Hur gick det här till??

Hur kunde det bli fredag igen? Det var ju nyss måndag. Tycker den här veckan har passerat i ett rasande tempo, och jag har inte hunnit med någonting. Ligger efter på jobbet, men det är inte helt och hållet mitt fel.
En hel dag gick åt att sitta på kurs, och en hel dag gick åt att göra en budget som chefen plötsligt behövde till dagen efter.
Mycket tid har gått åt till att medla mellan gubbarna i sandlådan.

(Jag kommer aldrig sluta förvånas över hur vuxna människor kan agera som dagisbarn)
Men nästa vecka är en ny vecka, och jag kommer ha tre intensiva dagar med att komma ikapp med det som jag skulle ha gjort denna vecka. Samt förbereda för de dagar jag kommer att vara borta. Det gäller att försöka täcka upp alla tänkbara fallgropar eftersom jag vet att INGENTING får gå fel när jag är ledig. För då blir det inget kul att komma tillbaka till jobbet. Måste skriva listor på vart saker finns och se till att lägga in beställning på sådant som mot förmodan kan komma att behövas näst nästa vecka.
´
För nästa vecka åker vi till Edinburgh. Längtar......


Dagens väderprognos: Strålande sol, +15 gr...

20101001225 (MMS)

Dagens väderprognos: Strålande sol, +15 grader, inga moln.


RSS 2.0