Gubbröra

Jag kan förstå att det verkar obegripligt för en utomstående att den Sura Gubben inte bara får en spark i arslet och hamnar i närmsta snödriva (nej, vi har ingen snö ännu) men verkligheten är inte så enkelt.
Sura Gubben är en pensionär som känt min chef i över 15 år. När hon köpte företaget kom han in som en mentor till henne. Eftersom han har såååååå lång erfarenhet. Hon litade på honom helt enkelt. Och det har nog varit så förut, att han varit väldigt duktig på det han gjort. Men 30-talet är förbi nu. Det är nya tider.
Min irritation över honom började säkert för ett år sedan, när han började lägga sig i mina arbetsuppgifter. De flesta andra anställda var också irriterade eftersom han går omkring som en hök och övervakar alla. Men chefen har tyckt att han gör en viss nytta med sin övervakning och sina petimeterfasoner. Dock har saker och ting vänts lite de senaste veckorna då även hon upptäckt att han ljuger om vad han gör och inte gör. Att han gör saker fel, att han kostar pengar (han köper saker utan att kolla vad det kostar) osv osv. Men hon kan inte bara sparka ut honom. Därför blev även hon glad när han tyckte att det inte fanns mycket för honom att göra. Sanningen var väl den att han kände att förra veckans utskällning blev lite för mycket för hans ego.
Men helt plötsligt kommer han på nya saker, och allting börjar om igen.

Kommentarer
Postat av: Diana

Svårt när man har en känslomässig relation till någon, speciellt när man är "skyldig" någon något. Okej att chefen inte sparkar ut honom, men hon borde kunna styra upp hans arbete mer så att han får så lite som möjligt att göra och kanske känner sig överflödig igen...

2010-10-21 @ 20:53:06
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: FLOOSAN

åh va jobbigt finns alltid en sån människa på varje jobb som självutnämner sig själv till chef och ser sig lite duktigare än andra

2010-10-21 @ 21:19:47
URL: http://blogg.mama.nu/floosan
Postat av: diana

Vilken jobbig sits ;(

2010-10-21 @ 21:27:21
URL: http://www.metrobloggen.se/diana
Postat av: Fina Frun

Frustrerande förstår jag verkligen!

2010-10-22 @ 00:47:15
URL: http://blogg.amelia.se/finafrun
Postat av: Svorskan

Han behöver kanske hitta ett sätt att sluta med stoltheten i behåll. Kanske det finns ett "slut-uppdrag" han kan få? Chefen borde kunna lista ut något strategisk där, tycker jag.

2010-10-22 @ 06:56:18
URL: http://svorskan.se
Postat av: Camilla

Jobbigt läge!

Hoppas att snön kommer snart så han får en spark i arslet och hamnar i närmsta snödriva ;)

God morgon!

2010-10-22 @ 07:55:23
URL: http://cammo69.blogspot.com
Postat av: Caroline

Verkar vara sig en riktigt energitjuv den där gubben.

Hemskt och hoppas att någon ska få sluta, men jag förstår dig...



Ha en fin fredag!

2010-10-22 @ 12:57:53
URL: http://barbaskon.blogspot.com
Postat av: puzzelkvinnan

Fy,jag har all förståelse,en riktigt stor energi tjuv.

Sen vekar det ju som att han har svårt att släppa taget.Han skulle nog behöva prata med någon om att livet har ändrat riktning,men att man kan leva ett bra liv utan arbetet.Han får väl engagera sig i andra saker,för att känna sig behövd Där.........Lite synd om de som fast de är gamla inte inser det själva.

2010-10-22 @ 13:01:08
URL: http://puzzelkvinnan.blogg.se/
Postat av: Ama de casa

Jag tycker att hon är en dålig chef som inte kan ta tag i detta som ju verkar vara ett jätteproblem som ALLA är överens om. Ja, utom Sura Gubben då.



UT ME HAN!!!

2010-10-22 @ 16:28:28
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: Per-Anders

Det låter som om ni har ett allvarligt arbetsplatsproblem hor er. Men det är trots allt chefens uppgift att ta tag i problemet, det ingår i hennes arbetsuppgifter som chef. Låt henne veta det!

2010-10-24 @ 18:29:12
URL: http://peranders.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0