Min nya entré håller på att ta form.

mms_img12857 (MMS)

Min nya entré håller på att ta form. Det ska bli så skönt med en riktig hall!!!


Messe-Friedrichshafen

Hit ska jag i sommaren. Närmare bestämt 11-19 Juli kommer jag att befinna mig i Friedrichshafen, Tyskland. Alldeles intil Bodensjön, vid gränsen till Österrike och Schweiz.

Då kommer världens största internationella Outdoor-sport-mässa äga rum. Och vi ska ställa ut. Börjar verkligen fundera på hur klokt detta är egentligen. I allafall så är monterplaneringen i full gång. Samtidigt som vi vill att det ska se proffsigt ut så får det inte kosta allt för mycket. Temat blir svenskt i alla fall. Blågult. Så mycket är bestämt.

 

Eftersom detta är en med tyska mått relativt liten stad så var det ganska svårt att få tag i hotellrum för så många nätter. Men vi lyckades i alla fall klämma in oss på något som hette Teddybären Hotel. Efter att vi bokat gick det upp för oss att detta med Teddybären inte bara var ett namn, utan ett genomgående tema för hela hotellet. Får se om jag kommer hem med nallebjörnsskräck!!

 

Men dem hade en ölservering i alla fall. Det är huvudsaken........


Jag är inte bara mamma.....

....jag har ett jobb också.
Det irriterar mig, att bara för att jag är mamma så förväntas jag ta ledigt vid sport- och påsklov för att kunna vara hemma med mina barn.
Min man, som är egenföretagare, har inga såna förväntningar. "För han har ju ett jobb att sköta". Och jag då?? Har jag bara en hobbyverksamhet eller? Mitt jobb räknas inte riktigt (förutom när deklarationerna ska in).
´
´
Så påsklovet får vi lösa som man gjorde förr i tiden. Min farmor låste in barnen på vinden när hon behövde åka hemifrån.....mohahahahaha..........
´
´
´
´

Asså...nääää...så gör vi inte. Men jag skojar inte när jag säger att farmor gjorde så.En annandag.....

Nu är helgen slut. Ganska skönt att få jobba i morgon så att man får ta det lite lugnt.
Fast jag har en känsla av att morgondagen kommer bli allt annat än lugnt och skönt. Dels så har jag och chefen lite grann att reda ut imorgon, dels har chefen lite att reda ut med min kollega.
Förra veckan slutade inte lyckligt om man säger så.

Men det har varit skönt med fem lediga dagar. Och vi har fått rätt mycket gjort här hemma. Dels så är innertaket i sonens rum på plats, så nu är det "bara" tapetsera och lägga in golvet. Plättlätt.
´
Sen har det försvunnit lite högar ute. Nu har vi bara en hög med bråte kvar. Ett litet tips bara om ni får för er att riva ett tak mitt i smällkalla vintern och ni inte bor i ett land utan snö. Sågspån isolerar. Snön som ligger under tinar inte bort, hur varmt det än är ute. Vilket innebär att man måste kratta bort den sågspån som tinar fram, lite i taget........Skitskoj. I den här takten gissar jag att vi kommer ha snö kvar till midsommar.

Påskpyssel

En sån här långhelg är ju prefekt för att ta tag och få saker och ting gjorda hemma. Vi har ju som bekant en hel del att ta tag i, så på helgens schema står det "innertak" och "rensa upp ute".

Hittade lite "före" och "efter" bilder jag tänkte bjuda på.
´
Så här såg huset ut när vi köpte det för tre år sedan, visserligen hade vi då gräsmatta och allt var grönt och skönt. Men det var nog allt.
´

Framsidan före

´Gaveln. Södersidan

´Entren, med gamla altanen (som var liiiite rutten här och var)

´


Nu har vi ju gjort en hel del. Planerat om hela tomten så nu finns det ingen gräsmatta mer, men förhoppningsvis kommer det så småningom det också. Sen ser ju huset lite annorlunda ut också.

´

 

Nu ser framsidan ut så här. Lite byggmaterial kvar, men det är inte helt färdigt ännu.

´Ny entre håller på att byggas. Och det blir en ny altan runt huset också.

´Får vi bara ordning ute, så att allt blir grönt och skönt igen så tror jag att vi får det ganska fint. Huset ska målas också, men det blir inte rött igen. Det blir en ljus färg så att det inte försvinner i skogen.

 Snart äre helg!!

30 minuter kvar till helg nu! Sen är jag ledig i FEM dagar!! Fem lugna och sköna dagar...
Fast vänta nu, vi skulle visst bygga lite på sonens rum, och elda upp lite bråte, och kratta ut lite matjord/gegga.....

Nåja, man är ju hemma från jobbet i alla fall. Fast först ska jag jobba en halvtimme till, sen hämta dottern, hem, lag mat väldigt fort, byta om, åka till ridlektion (måste ju öva inför Islands-resan), handla inför helgen och seeeen hem igen......


Det är mycke nu.....

Oj! Det var inte meningen att det skulle bli ett sånt här långt avbrott i mitt bloggande. Men tiden liksom bara rinner iväg och det är mycket som ska fixas, både på jobbet och på fritiden. Snön har börjat tina bort och det finns en hel del byggbråte att ta hand om. Jag har en massa deklarationer som måste göras, både min egen (som tar typ 5 minuter) och en massa andras....
Planeringen inför mässan i Tyskland i Juli tar vääääldigt mycket energi just nu. Jag har en massa ideer men vet inte hur jag ska få ut dem ur huvudet, men för tillfället är det ju bra att det finns någon som har några ideer i alla fall.
Och till det måste jag finna tid att träna så att jag orkar hänga med till Island i augusti. En resa som är bokad och betald men ändå hänger en massa frågetecken i luften.

Ska försöka få till lite bilder på huset, för ni kommer inte tro vad mycket två snickare kan åstadkomma på två-tre veckor. Hade gjort det själv hade det tagit fyra år....minst.

Projekt husrenovering

Vi har börjat med etapp 2 i vår husrenovering. Eller vi och vi, vi gör inte så mycket, ännu....Det är mest byggfirman som jobbar för tillfället, men eftersom det är vi som betalar så räknas det som att det är vi som gör jobbet också.
Vi har i alla fall börjat tilläggsisolera och byta fasad på huset. Förhoppningsvis så ska vi hålla inne värmen lite bättre nästa vinter. Sen blir det ju ny fräsch fasad också som ska målas till sommaren, men det får vi göra själva....
Så här ser det ut när isoleringen är uppe. Nu är det "bara" bräderna som fattas......

Jepp, det vita är snö........tyvärr.

En blomma mer eller mindre.....

Fick en "hot"kommentar från Camilla på mitt förra inlägg om att hon skulle komma och plocka alla mina liljekonvaljer en natt....(eller nått sånt).
Nja, hon får nog jobba på ett bra tag om hon ska få fatt i dem alla. Denna bild visar en liten del av min "rabatt":

Två lika stora delar till finns det att ta av. Dem växer liksom överallt, det enda jag behöver göra varje år är att ta ner lite sly och kratta bort lite dött gräs. Det är väl ungefär så långt som mina gröna fingrar sträcker sig. En rabatt som växer vare sig man vill eller inte, det är min melodi det.


Ja, vi har väldigt stoooor tom. Nästan 5000 kvm, och man vill inte ha gräs på allt..........


Vårtecken

Det är vår i luften nu, plussgrader ute på dagarna och snön smälter sakta bort. Tänkte bjuda er på lite vårtecken hemma från min gård:

På denna bänk brukar jag sitta i morgonsolen och lukta på liljekonvaljerna. Förra veckan var den täckt av snö, nu börjar man i alla fall se att den finns.

 

En nackdel med att snön börjar tina bort är att det dyker upp så mycket saker ur snöhögarna:

Detta är EN hög med byggbråte vi har på gården. Just nu bara en samling av allsköns bråte.

 

Men en sak som är rolig med våren är att våra kompisar huliganekorrarna återvänt:

Ekorrar är mästare på massförstörelse. Dem gillar inte att det kommer så lite frön ur vårt fröhus så dem har brutit bort delar av fasaden, fönster och dörrar. Eller så tyckte dem bara att det var snyggt och bar hem det.


Day 30 - My favourite book of all time

Jag klarade inte hela utmaningen, dem tre sista 27,28,29 kände jag att jag inte hade något svar på. Därför hoppar jag över dem och går direkt på den sista. Min favoritbok. Och eftersom jag har guldfiskminne så vet jag inte om jag nämnt denna bok förut, men det är i alla fall denna:

Varför är denna så bra då? Ja, den har ett väldigt vackert språk. Om ni har möjlighet så rekommenderar jag att ni läser den på originalspråket. Det ger en helt annan känsla än den svenska översättningen.

 


Imorgon är en annan dag

Har haft en riktigt skitvecka, humörmässigt alltså, det känns skönt att den snart är över och man får börja om på nytt igen.
Det har gått väldigt tungt med träningen och just nu känns det som att jag står och stampar på samma ställe hela tiden, eller snarare trampar vatten, jag går och går men kommer aldrig fram till dörren. Inte blir det bättre av att jag haft migrän fyra dagar av sju den här veckan, och det gör ju att man känner sig ännu tröttare. En tröst är att jag i alla fall inte går UPP i vikt, men det skulle kännas mycket bättre om jag inte kände mig som en tung flodhäst.
´
Jobbet har varit både ris och ros, vi har jättemycket att göra, alla är stressade och alla tar ut det på varandra. Inte bra, hoppas vi kan börja om till med blanka papper imorgon och ta nya tag. Det skulle vi behöva allihop.


Liten blir stor

Idag har vi haft en sån där slö shoppingdag på stan. Hela familjen packade in sig bilen och drog iväg på förmiddagen. Sonen hade ögonen på ett nytt tv-spel (inte så ovanligt) och dotterna hade också sparat ihop en liten slant att handla för. Vad hade hon inte riktigt bestämt.
´
Första anhalten blev Glitter där det inhandlades glittriga hårspännen och hårband. Sonen styrde raka vägen till spelbutiken och köpte sitt spel. Sen var han färdig, enligt hans åsikt. Dock har han vuxit väldigt mycket i vinter och behövde byxor som räckte ända ner till fötterna. Eftersom han konsekvent vägrar gå i annat än mjukisbyxor så blev det rätt enkelt. Bara det är rätt storlek så bryr han sig inte mycket om hur dem ser ut. Två par fick han, och en matchande tröja. Dottern däremot är mer kräsen i sin klädsmak, rosa eller lila är det enda som gäller, och klänning skulle det vara. Än fast jag tycker det är extrem opraktiskt med klänningar. Nagellack skulle hon också ha, i guld och silver.
´
Sen gick vi in en butik där det var smycken överallt och vips så hade vi tagit hål i öronen (!!). Jag hade ju hål sedan tidigare, men det blev ett till och dottern fick sina två första. Gissa om vi har en tjej som känner sig stor nu. Hon är ju fortfarande ett barn, och det märker man ofta. Men samtidigt känns det att hon håller på att bli större och större. Ena dagen är det mjukisdjur och dockor som gäller, andra dagen är det glitter, kläder och smink.

April, april!!

Den första april idag, för er som har missat det. Skulle det var så att ni hört något otroligt sensationellt idag så kan ni nästan vara hundra säker på att det är ett skämt.
´
Själv så firar vi vår förlovningsdag idag. Mannen trodde att vi hade 10-årsjubileum idag. Men si, så är det inte, det är bara 9 år sedan. Men som han själv sa, det känns som 10 år. Sonen undrade om det inte bara var ett skämt att vi förlovat oss, eftersom vi gjorde det på första april.
´
Eftersom det nu är ett HELT år tills vårt riktiga 10-årsförlovningsjubileum så har ju mannen lite tid på sig att spara till en riktigt fiiiiin present.


Day 26 - A book that changed my opinion about something

Förutom deckarromaner så gillar jag roliga böcker.
(And by the way, vill ni läsa roliga böcker ska ni läsa Herman Lindqvist reseskildringar.......)
´
En rolig bok som fick mig att inse att allt vi läser inte är sant, och bara för att ett land anser sig vara demokratiskt så innebär inte det att dess invånare inte är manipulerade....

Boken är roligt att läsa, och även om inte allt är sant i den (var kritisk till allt du läser) så ligger det ändå en hel del sanning i den.


RSS 2.0