Overtime

Jag jobbar fortfarande........

Sitter  på mitt andra kontor (som någon vänlig själ har städat) och retar upp mig på ett dunkande ljud från taket. Eller om det möjligtvis kan vara från grannlokalen. Jag har faktiskt väldigt svårt att lokalisera varifrån det kommer. Men jag vet så mycket att det i allafall kommer utifrån mitt huvud och inte innifrån, och det är ju ett plus.


Men det är ooootroligt irriterande. Vafaaaan håller dem på med? Blir dem aldrig trött i armen??? Kanske är det en hackspett?

Urlakad

Känner mig som en urvriden trasa. Har suttit på en kurs hela dagen, och det var en sån här interaktiv sak som gjorde att man var tvungen att använda huvudet hela tiden.
Egentligen så var det jätteroligt men eftersom man var tvungen att arbeta i grupp och kanske inte alla gruppmedlemmar jobbade åt samma håll, eller delade samma filosofier så kunde det gå rätt tungt ibland.
Känner just nu att mitt huvud är som ett tomt skal. Orkar inte tänka, orkar inte göra någonting. Dessutom känner jag en viss frustration över att blivit överkörd några gånger. Men egentligen är det ju bara att släppa det nu eftersom jag troligen ALDRIG kommer behöva träffa dem här människorna fler gånger, så varför bry sig. Imorgon är det en annan dag, och då är jag tillbaka på jobbet, en erfarenhet rikare.......


Att gå eller inte gå, det är frågan.....

Var seg som sirap när jag kom hem idag och tänkte först inte ta någon promenad. Men så stod ju mina nya skor där i hallen och liksom skrek att dem ville ut och prova.
Sagt och gjort, ut kom jag. Och vilka underbara skor. Mina förra var också ett par ECCO,  och även dem var underbara när dem var ny. Men nu har dom blivit lite till åren, och dessutom var dem av sommarmodell så dem tar in vatten och det är ju lite blött ute. Så denna gång blev det par rejäla terrängdojor.
Väldigt sköna att gå på hård asfalt med. Det blev ingen tur i skogen idag eftersom det hunnit bli rätt så mörkt och jag hade inte heller hunden med mig.

Och fort gick att gå i dem. Mycket fortare än med mina gamla skor. Tjejen i skoaffären sa att man till och med kunde springa  i dem, om man skulle bli jagad av en björn i skogen.

 


Nu har jag nämnt ECCO i TRE inlägg. Om någon på det företaget känner för att skicka någon form av ersättning för denna reklamplats så vänligen lämna er email-adress.......

 


Det blev ett par ECCO och båda är i samma ...

20100927224 (MMS)

Det blev ett par ECCO och båda är i samma storlek!


Shoppingsöndag

Smet hemifrån idag en stund för att sätta sprätt på delar av lönen. Köpte lite kläder och sånt, men det får ni inte se....mohahahaha.... för det här är ingen modeblogg.

Däremot tänkte jag visa mina nya promenadskor som jag köpte för dyra pengar.

Ser ni något konstigt med dem????

 

 

 

 

 

När jag kom hem så visade det sig att jag fått olika storlekar i kartongen. Dock är skorna i sig märkta med samma storlek, men det kan ju vem som helst se att det inte är.

 

Nu överväger jag starkt att lämna tillbaka dem och byta till ett helt annat märke. För jag ville inte ha några billiga skitskor, valde mellan dem här och dem mer välkända ECCO, men hon i affär´n sa att dem här var av minst lika bra kvalitet. Dock är jag skeptisk eftersom dem tydligen inte ens klarar av att göra två skor likadana......

 

Så dagens skogpromenad blev i mina gamla slitna skor, som visserligen håller ihop men läker in vatten. Och det är rätt blött i skogen efter veckovis av regnande.


Lost and found

Hela veckan har jag letat efter en nyckelknippa som jag lånat i våras. Jag vet att jag haft den i en ficka på en specifik jacka, att jag antagligen fått med mig den till båten, att jag troligtvis där lagt den i min handväska, att min handväska (som alla andra handväskor) blivit överfull, att jag tömt den i köket och lagt nycklarna i en korg i köket där jag förvara allsköns attiraljer. MEN nycklarna var inte där.

Därför har jag fått gått tillbaka i minnet och försöka komma underfund med om jag verkligen tömde jackfickan. La jag verkligen den i väskan, kanske är den kvar i båten? Tog jag med den från båten? Vart la jag den här hemma? Jag har letat ÖVERALLT hemma, i bilen, i mannens bil. Jag har letat i båten, TVÅ gånger. Inget resultat.
´
Så idag gick jag systematiskt tillväga och tömde hela hallen på kläder och skor. Letade igenom ALLA jackfickor i hela huset. I varenda hylla i köket, låda, burk, skål. ÖVERALLT. INGEN nyckelknippa. Till slut var det bara att inse, jag har tappat bort den. Det fanns helt enkelt inga ställen kvar att leta på.

Tills jag går ner i källaren, till matkällaren/förråden, för att för säkerhetskull kolla där. Det var verkligen ett "longshot", jag menar, HUR i hela friden skulle den ha kunnat hamna i förrådet? Jag kollar lite uppgivet på alla hyllor med skräp som vi har sparat där inne. Tills jag får syn på en burk med småskruvar som jag hade haft uppe i köket när jag skruvat upp några skenor i sommar. DÄR ligger nyckelknippan. Antagligen har jag lagt den där i när jag tömde handväskan.

Nåja, jag är lättad över det faktum att jag hittat nycklarna. Dessutom blev det ju städat i hallen.


Höstrusk

Idag är jag verkligen tacksam över att vi plockade upp båten så tidigt iår. I normala fall brukar vi göra det ungefär nu, och det är verkligen skitväder ute. Blåsigt och regnigt. En riktig höststorm. Då är det mysigt att få gosa in sig inomhus. Hade dock planerat att ta vovven på en tur i skogen idag, får se om det lättar upp med regnandet framåt eftermiddagen.

Lite typiskt kan jag tycka att det är att när man för första gången på veckan får chansen att sova riktigt länge, då vaknar med huvudvärk. Och inte går det somna om heller, för det där himla illamåendet stör (tillsammans med snarkandet från vissa djur som parkerat sig i sängen). Så det är bara att kravla sig upp. Och som vanligt så funderar jag på vad som utlöste det denna gången. Vad åt jag igår? Hur mycket sov jag? Sov jag för mycket? Har jag druckit för lite? Har jag varit för varm? Rör på mig för lite? Osv, osv........

Tack och gonatt

Så var det en sån här fredag igen.

Efter denna vecka tror jag att jag kommer att somna rätt fort i soffan, ungefär när Idol börjar...
Har haft en hektisk vecka på jobbet och känner mig helt slut i huvudet. Har försökt att förhandla med våra leverantörer i Kina, men det har i stort sett strandat. Jag vet att det är en annan kultur och att de gör saker och ting på ett annat sätt, men just nu känner jag mig vilse och vet inte riktigt hur jag ska bete mig.
´
Fick en fråga om hur det var med min sura gubbe (på jobbet alltså). Jodå han går runt och muttrar som vanligt.
´
Om någon undrar vilken utbildning som behövs för att bli chef så kan jag meddela att förskolepedagog nog är mest lämpad. För vissa män blir aldrig vuxna utan fortsätter att ha sitt sandlådementalitet resten av livet. Detsamma gäller säkert för kvinnor också men det kan jag inte uttala mig om eftersom det är vi som bestämmer. Punkt slut.

Carina och Gunde

Igår kväll tittade jag på säsongspremiären av "Berg flyttar in" på 4:an. I gårdagens avsnitt flyttade hon in hos Gunde Svan.
Jag har aldrig varit någon fan av Gunde Svan, visst han var helt fenomenal på att åka skidor, men efter sin medverkan i Fångarna på Fortet så tyckte jag att hans status sjönk som en sten. Som programledare har jag alltid tyckt att han varit jobbig och dryg.
Men efter gårdagens avsnitt så kan jag inte mer än att tycka om denna man. Han är ju jätterolig, och har en otrolig tävlingsinstinkt. ALLT är en tävlan för honom, och det fick man tydligt se i programet.
För er som inte såg gårdagens avsnitt så rekommenderar jag er att se det på TV4 Play, och vill ni ha ett smakprov kan ni klicka på länken här nere.


Fullt upp!!

Visst är det roligt att man har jättemycket att göra på jobbet. Och att en del arbetsuppgifter är rätt roliga också (som att göra tidningsannonser och planera mässor). Men samtidigt önskade man att tempot kunde gå ner lite grann....

Fast nu är det bara att bita ihop och jobba på. Ingen tid för att sitta och slösurfa nu inte...


En dåres försvarstal

Ang mitt inlägg igår, så måste jag liksom förklara mig lite grann.

Jag har enbart mig själv att skylla att det har gått så långt som det gjort. Under nästan hela den tid jag och mannen varit tillsammans har han jobbat väldigt mycket. Han jobbade 12 timmar om dagen, fem dagar i veckan + varannan lördag. Att vi överhuvudtaget träffats så pass mycket att vi fått till två barn är ju ett under.
På grund av detta har jag självmant tagit på mig ALLT ansvar för allting. Barnen och hemmet. Men så för nått år sedan kände jag att det inte gick längre. Han blev tvungen att börja jobba normala tider, med lediga helger.
JAG klarade inte av att han antingen jobbade, eller sov.

Efter detta förväntade jag mig att han skulle börja ta mer ansvar hemma, eftersom han numera inte jobbade lika mycket. Det var väl här som allt började gå fel. Mina förväntningar var väl lite väl höga, och han, som tidigare inte behövt göra något rullade bara på i gamla hjulspår.

Men även gamla hundar kan man lära sitta.


If there´s a will there´s a way.

Stormen är över

Åtminstone på ytan.

Det är svårt att sätta ord på vissa känslor.
Ibland tar energin slut helt enkelt och man orkar inte längre.
Jag är så trött på att allt ansvar läggs på mig. I andras ögon kan det tyckas som små saker,
så som att se till att det finns mat hemma, planera alla middagar, se till att barnen kliver upp, äter frukost, har rena kläder, inte ser så mycket på tv, fixa fritidsaktiviteter, hämta på fritids, utvecklingsamtal, föräldramöten, gå ut med hunden, tvätta hunden, tömma kattlådan, tvätta kläder, hänga kläder, vika kläder, stryka kläder, bära undan kläder, plocka upp från golven, damsuga, torka golven, diska. Men allt detta tar sin lilla tid. Även om det bara är små saker. Och visst, jag jobbar ju inte ens heltid, så jag har ju lite extra tid över varje dag.
Men ibland tar det stopp, och bägaren är full.
Kanske dags för en förändring nu?


Bläääääää

Känner mig missförstådd.
Det var aldrig min mening att det skulle bli så här, men är så less så jag tror jag spyr snart.


Säger som Stenmark:

"De ä int lönt å förklare fö nån som int begrip"

Valsöndag

Idag är det alltså dags för VALET. Det ska faktiskt bli spännande att se hur resultatet kommer att bli, trots allt så är de väldigt jämnt fortfarande.

På barnens skola har dem också val under veckan. Dem stooooora barnen (5:e & 6:e klassarna) har hittat på partier, satt upp valaffischer, och nu ska alla barnen få välja vad dem tycker är bäst. Dottern, som är 6 år, är helt övertygad om att dem kommer få en pool nästa vecka, och gratis godis till alla. Tja, vissa partier har verkligen inte sparat på valfläsket.

 

 

Måste bara tillägga att vi inte rev bäverns HUS igår, vi gjorde dem inte hemlösa. Vi bara tog bort en BIT av deras fördämning för att sänka nivån på sjön.

It´s a beaver!!!

Idag har vi rivit en bäverdamm, sånt där som räknas som helt normalt lördagsnöje för oss.

från Wikipedia

"Vår" bäver har nämligen inte sökt bygglov för alla sina fördämningar. Så till slut blev vi tvungna att helt enkelt ta bort lite av svartbygget, annars kommer vattnet snart över vägkanten.

Lördagmorgon

Solen har varit lurig i två dagar nu. Visat sig från sin bästa sida på morgonen för att sedan skratta oss rakt i ansiktet efteråt. Även denna dag börjar med strålande sol, men det får ni inte se någon bild på för jag är ju ledig idag. Har inte varit ut ännu.

Idag ska vi fortsätta med vårt projekt "fixa-tomten". Vi har ett stort geggigt dike som måste dräneras och fyllas igen.

Så här såg det ut i våras. Tanken är att det ska bli gräs här och att det ska växa en massa vilda blommor i slänten. Jag är ju inte mycket för trädgårdsarbete så jag vill helst ha sådant som sköter sig själv. Fast samtidigt tycker jag det är fint med blommor och buskar.

 

Men först ska jag kolla så att inte solen luras igen.

 


Fredagsrevolt!

Det blir INTE tacos idag! Jag var helt enkelt sugen på nått annat. Fast om sanningen ska fram är jag inte sugen på någon mat överhuvudtaget. Men äta måste vi annars blir vi hungriga.

Jag vet inte vad det är med fredagarna, men jag är alltid skittrött. Varför är jag inte så här trött på t ex en torsdag. Egentligen skulle jag vilja skita i allt och bara gå och lägga mig och sova. Har absolut ingen energi kvar. Det är som om någon har dragit ur proppen. Huvudet är tomt, inspirationsnivån noll, mysfaktor obefintligt.

Bild hittat på google. Ungefär så här känner jag mig just nu.Jag vet, jag är inte ensam om att vara trött efter jobbet. Vi vill alla kom hem och sjunka djupt ner i soffan och sen inte behöva lyfta häcken på hela kvällen. Lite orättvist bara att vissa får göra så nästan jämnt, när vi trots allt jobbar rätt mycket båda två.


Godmorgon! Undra om solen luras idag också?

20100917223 (MMS)

Godmorgon! Undra om solen luras idag också?


Mitt sällskap

När vi blev med hund i våras var ju tanken att dottern skulle få en hund att pyssla om. Fast både jag och mannen ville ju ha hund också så det var ju inte bara hennes. Nu blev det inte riktigt som vi hade tänkt oss.
Det har blivit MIN hund.
Hon följer mig överallt, och lyssnar inte på någon annan. Går bara ut om jag säger till henne. Mannen och jag försöker ta med henne på jobbet varannan dag, men trots det så är det jag som står högst i kurs. Hon följer inte ens med honom på morgonen om inte jag säger åt henne att gå.
Det är lite synd om mannen förstås, han vill ju gärna ha en hund han också.
Å andra sidan kan det ju bero på att det är jag som står för maten, ompysslandet och 90% av alla promenader. Det hjälper inte ens att han försöker muta henne genom att mata henne vid köksbordet.
Fjäsk uppväger tydligen inte.


Godmorgon!

20100916222 (MMS)

Godmorgon!


Sprktest

Har googlat runt nu lite inför valet och försökt sätta mig in i vad dem olika partierna egentligen vill. Och det tänker jag INTE avhandla här. Men däremot så måste jag dela med mig av denna lilla reflektering som jag gjorde.

Har läst på fler ställen om att det ska ställas krav på alla som söker svenska medborgarskap, att de ska genomgå ett språktest. Undrar om detta är ett muntligt eller ett skriftligt test? För om det är ett skriftligt test så hur ska vi då förhålla oss till alla svenska ungdomar som uppenbarligen inte kan stava det svenska språket alls. Vart ska vi skicka alla dem?


Om ni inte tror mig så försök läsa lite bloggar från några tonåringar.........

Låtsasföräldrar

Många av våra vänner och våra barns vänner har låtsasföräldrar som det heter numera. När jag var liten kallade vi det för plastpappa eller styvmamma. Men idag är det alltså låtsasmamma/pappa som gäller. Det tycker jag är lite märkligt. För det låter nästan som att det är en person som låtsas vara en mamma eller pappa. Och så är det ju inte alltid. Visst kan det vara en stand-in för den biologiska föräldern, och ibland kanske till och med mer förälder än den "riktiga". Men att låtsas, det låter som om det är någon som inte riktigt tar det på allvar.

Min dotter vill i alla fall ha en låtsasmamma, inte för att hon vill att hennes föräldrar ska skilja sig. För hon vet inte riktigt vad ordet betyder, bara att det finns många kompisar som har både låtsasmammor och låtsaspappor. Men hon har ingen, och det vill hon ju också ha såklart. Jag sa till henne att hon får väl hitta en låtsasmamma då, men det kanske kan misstolkas om hon går runt och frågar folk om de vill bli hennes låtsasmamma. Extramamma kanske vore bättre.

Hahaha

kommer skratta hela dagen åt Svorksans kommentar på mitt förra inlägg där hon jämför motion med att gå på toaletten........"det känns skönt efteråt"........


hahahahaha

Träningsnarkoman ???

Näää, inte precis. Inte jag inte.
Min tröskel för att vilja träna är rätt hög, i grund och botten är jag nog rätt lat. Men jag inser ju att jag för mitt eget välbefinnande bör motionera mera, och därför hade jag bestämt att jag skulle gå en promenad om dagen på minst 3 kilometer. Detta är också för att hunden, Alice, behöver motsvarande.
Jag hade kommit igång rätt bra innan jag åkte på en förkylning. Det blev en promenad om dagen, och minst en gång i veckan en längre promenad också. Men sen kom hostan och förstörde allting. Jag tappade helt motivationen. Men idag så hade vi besök på jobbet av en relativt känd träningscoach, så med inspiration från henne så blev det en kort runda idag på tre kilometer. Med mina exceptionellt effektiva träningstavar (ingen gratisreklam här inte).
Så nu får vi väl bara hoppas att jag kan fortsätta imorgon.


Mos, mos, mos, mos och lite mera mos

Dottern spenderade dagen hos sin farmor igår. Jag visste redan på förhand att det skulle kokas äppelhos i svärföräldrahemmet och jag hade blivit tillsagd att skicka några tomma glasburkar så att vi skulle få oss lite äppelmos hem. Sagt och gjort, jag skickade fyra tomma glasburkar. Det räcker ju gott och väl ett år i detta hem.

Tillbaka kommer en glasslåda och nio glasburkar med äppelmos!!!
´
VAD ska jag göra med all denna äppelmos? Är det någon som vill ha en burk mos? Jag kommer inte behöva mer än två burkar själv, om inte någon klipsk person kan komma på vad jag ska använda den till. Recept på kakor och bakverk mottages gärna.

Bild från alltommat.se


I´m a Survivor

Jag överlevde gårdagen, lite ont i fötterna bara efter att ha varit på benen en hel dag. Och ändå hade jag förberett mig med att ta mina bästa träningsdojjor. Men så är, hälarna är inte vana vid att bli belastade en hel dag.

Men annars flöt det på bra. Det var betydligt snällare pensionärer än vad jag har erfarenhet av sedan tidigare. Då tyckte jag dem mest var som gamar som kastade sig över maten och skrek efter mer hela tiden. De som kom igår verkade ha ätit under veckan som var, för vi fick verkligen tvinga i dem surströmmingen. Tyvärr så öppnade vi några burkar för mycket som dock fick gå till spillo (Eftersom man inte kan spara surströmmingen så värst länge. Den börjar lukta (!!!!!) ).
´
´
Idag ska jag inte göra ett skit. Möjligtvis kanske jag hänger upp en tvätt eller två, man vill ju inte komma i skitiga kläder till jobbet.

Lugnet före stormen

Sitter och njuter av tystnaden, hemma, framför datorn, med en kopp kaffe.

Mannen har tagit hund och barn och dragit iväg till stan. Han var tvungen att jobba idag, men eftersom jag redan bokat upp hela lördagen så fick han skaffa barnvakt. Men det är ju inga problem när man har goda vänner. Hunden fick hänga med honom på jobbet. Jag kunde ju inte ta med henne dit jag ska.
´
´
Så nu njuter jag bara av att vara stilla en stund. För jag vet att det inte kommer bli så mycket av det senare. Jag har nämligen gjort denna servering förut. På den tiden jag var ung och bodde hemma blev jag medtvingad på dessa tillställningar. (Som organiseras av Svenska Kyrkan, men det är frivilliga från Skags Kapellförening som varannat år för jobba). I år är jag för första gången frivillig på riktigt. Tidigare år (Det är säkert 15 år sedan sist) har jag varit medtvingad av mor och far eftersom det varit brist på frivilliga.
´
Men nu ska jag dricka klart mitt kaffe innan det är dags att åka iväg.

Ännu en vecka är slut

Tiden går fort, nu är det fredag igen. Känns som om det nyss var fredag. Den här veckan har gått i rasande fart, hoppas bara att helgen går lite långsammare, för jag skulle verkligen behöva vila upp mig.

Ikväll blir det Tacos igen, som vanligt. Allt för att göra barnen glada, och mig själv också förstås. För jag tycker verkligen att det är gott. Men för att variera det lite granna så blir det kycklingfajitas i ugn i stället. Jättesmaskigt.
´
Imorgon kommer jag antagligen bli frånvarande hela dagen. Jag ska nämligen.........
´
Ta da!
´
Servera SURSTRÖMMING på församlingshemmet i Husum. Yeay!!! Lyllo mig!!!

´
Utsvultna pensionärer och doften av surströmming. Kan det bli  bättre (värre)??

Dålig koll??

Ring ring
-"ja hallå??"
-"Hej, hej, detta är Kalle från Skitförsäkringar. Vi har ett jättebra erbjudande till dig som kör Citroen, vill du att vi ska jämföra med dem du har idag??
-"Öhhh, javisst, varför inte"
-"Har ni hel eller halvförsäkring?"
-"Hel."
-"Men då har jag ett jättebra pris: endast 4300/år"
-"Synd för er då, jag betalar mycket mindre idag"
-"Öhhhhh, vad betalar du då?
-"3400kr/år"
-"Öhhhh, vad har du för självrisk på vagnskadan? Bara för att jämföra?"
-"3000kr"
-"Öhhhh då har du ju en jättebra försäkring"
-"Ja"
-"Och vi har tydligen en dålig marknadsundersökare"
-"Ja"
-"Tack och hej!"
klick.

Host host host

Hostan byggt bo i mitt bröst. Förkylningen i sig verkar ha gett med sig, men den här förbannade rethostan som sitter som en seg degklump i bröstkorgen gör mig vansinning.

Och jag som hade bestämt att jag skulle gå/jogga/springa minst 3 kilometer om dagen (tur och retur Skeppsmalen), med hunden. Men nu börjar jag hosta så fort jag sticker näsan utanför dörren. Skitirriterande.

Nån som har nått bra tips, som inte involverar Whiskey?? (Fick ett tips att Whiskey skulle man dricka, inte för att det hjälper men man slipper i alla fall bry sig......)

Googlade "hosta" och fick upp detta. Typisk Hosta.


Jomen självklart

Solen skiner och det är varmt ute. Jägarna springer runt i badbyxor och älgarna gömmer sig i skogen. Självklart så är det varmare i september än på mycket länge. Självklart.

Det är BARA för att vi tog upp båten, efter att ha haft den kallaste augusti på länge.
Å andra sidan får vi en massa helger över att fixa till vår "trädgård".
Men det är tydligen för varmt för att jaga älg........

Återställd

Det gick bra med dottern. Hon fick en smäll i huvudet när hon halkade i omklädningsrummet på badhuset. Eftersom hon kräktes några gånger åkte mannen in med henne till sjukhuset. Där fick hon stanna kvar för observation. Som tur var piggade hon på sig och vi fick åka hem igår kväll. Jag slapp alltså tillbringa en natt på sjukhuset.

Jag kan inte låta bli att tänka på när vi åkte in med sonen när han var 11 månader. Han hade försökt att gå i vår dubbelsäng, trillat och ramlat ner på golvet. Så fort vi lyfte honom skrek han. Den gången var det tusen och åter tusen frågor från alla läkare och sköterskor om vad som hade hänt. Som om de ville försäkra sig om att det verkligen hade gått till så som vi sa. Vid sånna tillfällen är det rätt skönt att detta hände på badhuset, på en skolutflykt, det blir inget som är misstänkt då.

Hjärnskakning

Kommer tillbringa eftermiddagen och natten på sjukhuset med dottern, som halkade på badhuset och drog på sig en lättare hjärnskakning.

......om ni undrar vart jag tagit vägen........

Höstdag

Igår var det en underbart varm och solig höstdag, och idag verkar det inte bli sämre. Så här varmt har vi inte haft det på flera veckor. Men så har vi redan tagit upp båten så det var väl inte annat att vänta heller.

Fördelen med att båten ligger på land är att vi nu får en massa tid över till annat på helgerna. Igår tog jag tag i det enormt stora berg av tvätt som samlat sig i källaren. Kan inte förstå att det aldrig tar slut någon gång.
´
´
Idag blir det lite mer städ. Synd bara att jag börjar hosta så fort jag anstränger mig det minsta. Tur är väl att mamma erbjudit sig att komma och putsa alla mina våra fönster. Det ska bli skönt att äntligen kunna titta ut och njuta av det fina vädret.

Utsövd

Var riktigt trött igår. Så efter att jag lagt ner dottern i säng så där vi halvnio snåret så tänkte jag bara vila lite grann. Hade svårt att hålla ögonen öppna, så bara en liiiiiiten stund, så att jag skulle kunna vara uppe en stund till.

Halvtolv vaknade jag, ganska svettig eftersom jag gått och lagt mig med alla kläder på + en extra kofta + en filt. Insåg att det bara var att göra slag i saken och gå och lägga sig på riktigt.
Så nu är jag rätt så pigg. Om än fortfarande förkyld.


Fredagsmys

På fredagar brukar vi, som så många andra, äta Tacos till middag. Undrar hur det kommer sig? Är det för att det är så himla gott? Eller som i vårt fall. Man kommer hem på fredagseftermiddagen, helt slut i huvet och skittrött, då är det skönt att göra mat som går fort. Men som ändå känns lite festligt.

 

Till tacos föredrar jag att dricka öl. Ljust öl. Riktigt ljust öl. Men eftersom jag nästan konstant har huvudvärk så är det inte så smart att hälla i sig alkohol. Därför har jag börjat köpa alkoholfritt öl, inte lättöl, utan alkoholfritt öl.

Smakar riktigt bra, tycker jag. Faktiskt mycket bättre än vad man kan tro. Precis som riktig öl, enligt mig alltså.  Men så är det ju jag som ska dricka det också.

 

 

Dags att sätta igång på grönsakshacket!!


Sanndrömmar

Både jag och chefen var helt övertygade om vi hört Sura Gubben säga samma sak. Men nu dementerar han det. Inte har han sagt så inte. Antingen är han senil eller så ljuger han.

Eller så har jag och chefen börjar besöka vandras drömmar på nätterna. Spooky.

Halkvarning

Håll i er nu!!

Det var IS på vägen i morse när jag åkte till jobbet.

Jajamen.Host host

Jag har blivit förklyld.
INGEN har varit så förkyld som jag är nu.
Jag hostar, nyser och snorar.
Det är JÄTTEsynd om mig.
(Kände att det var MIN tur att gnälla lite nu..........)
.
.
.
.
så nu var det gjort. Iväg till jobbet!!

Kulturella skillnader?

Vi har haft en kille från Sudan anställd hos oss. Han var väldigt duktig på att städa, på dem ytor som var synliga. Att flytta på saker var inte hans grej. Han kunde inte hålla i ett verktyg och var totalt ohändig. Krävde konstant tillsyn för att man skulle veta att han gjorde som man sa.

Betyder det att ALLA Sudaneser är lata, inkompetenta och trögfattade?

Vi har en kille från Iran också. Han är jätteduktig, lättlärd, nogrann och uppfinningsrik. En verklig tillgång för företaget.

Betyder det att ALLA Iranier är superduktiga?

Vi har också haft en svensk kille som var en riktig arbetssmitare. Sinkade arbete för att låta sina "kamrater" jobba hårdare för att inte hamna efter. SMS:ade konstant på arbetstid, vilket inte är bra på ett jobb som kräver att man använder båda händerna, samtidigt. Smet undan och gömde sig för att ingen skulle hitta honom och ge honom nya arbetsuppgifter.

Betyder det att ALLA Svenskar är lata arbetssmitare som hellre sitter hemma och glor på såpoperor?

Eller är det bara en slump att dessa tre individer blev som de blev?

RSS 2.0