Migrän

Förra veckan hade jag migrän HELA veckan. Det började förra söndagen då det slog till som en blixt från klar himmel, fanns inte mycket att göra förutom att däcka totalt. Sen fortsatte den molande huvudvärken måndag, tisdag och onsdag. Då kunde jag i alla fall klara mig på vanlig värkmedicin. Men så på torsdag tror jag huvudet var på väg att krypa ur. Så då blev jag liggande hela dagen, kunde knappt öppna ögonen. Vaknade på fredag morgon med samma skit men tänkte att om jag tar en tablett migränmedicin så kommer det försvinna på någon timme. Men icke då, blev liggande nästan hela fredagen också.
Dock så var jag tvungen att ta mig upp och åka och handla för att inte vi skulle svälta ihjäl (eller äta gamla skorpor) hela helgen. Kan säga att det inte var någon trevlig upplevelse. Att åka till affären en fredageftermiddag efter att ha haft ont i en veckan, tillsammans med resten av stan som också skulle handla på fredageftermiddag.
 
Det var en stor lättnad att vakna på lördagmorgon och INTE känna någon huvudvärk. Lite tung i bollen bara men ingen direkt smärta. Tre dagar nu utan värk, håller tummarna för att jag klarar mig några dagar till....
Alla dessa piller man stoppar i sig kan ju inte vara nyttigt i slutändan.......
 
Helgen har annars varit riktigt bra. Två långa turer med mannen, hästen och hunden. Riktigt kul att det går att kombinera. Mannen tycker hästen är rolig, vi får långa promenader alla fyra, hästen blir trafiktränad och hunden bara ÄLSKAR att gå ut med hästen. Hon blir som tokig så fort vi kommer till stallet.
Eftersom hästen är rädd för bilar så gör vi så att vi går efter vägen tills vi kommer till skogsvägen. Därifrån rider jag en sträcka i skogen, mannen och hunden promenerar och sedan går vi vägen hem. Och alla får röra på sig.
 
 

Jobb Jobb Jobb Jobb

Just nu känns det som jag jobbar HELA TIDEN. Och det gör jag också. HELA förra helgen satt jag med bokföringspapper, jobbade hela veckan, HELA denna helgen satt jag med bokföringspapper också. Känns som det aldrig tar slut. Papper, papper, papper, papper, överallt.
 
Att jag dessutom har tre företag förutom mitt dagliga arbete att hålla reda på gör att jag blir lite förvirrad emellanåt. Få se nu, vilket bolag var det här?? Var det inte det här bolaget som gjorde så här? Näää, det var visst det där bolaget? Hmmm...om jag gör så här i det här bolaget så blir det så här detta andra bolaget???
 
Kan ju tillägga att alla tre "fritidssysselsättningarna" är släkt med varandra. Alltså de tre bolagen jag ordnar på min så kallade fritid ägs mer eller mindre av min far och min man. Så det räknas som ideellt arbete. Fast jag går ju inte lottlös ändå...... Det brukar ordna sig till slut i alla fall.
 
I helgen ska jag dock inte jobba någonting alls har jag bestämt. På lördag ska vi umgås med goda vänner och på söndag ska jag nog slöa hela dagen.......

Framsteg

I helgen gjorde vi nya tag med att försöka vänja hästen med mer och mer trafik. Med mig hade jag mannen, som tagit på sig uppgiften att vänja både mig och hästen med bilar. Inte för att jag är rädd för bilar, i vanliga fall, men tillsammans med hästen blir jag som ett nervvrak.
 
Så vi tog en lååååångpromenad. Egentligen skulle vi bara gå en bit, men eftersom det gick så himla bra så bestämde vi oss för att gå en bit till, och bit till, och en bit till. Tillslut hade vi varit ute i nästan 2 timmar, och det kändes i fötterna vill jag lova.
 
Hur det gick? Jo, det gick bra. Mannen skötte sig fint och gick snällt bredvid hästen och snackade om olika bilmärken. Och hästen lyssnade uppmärksammat och verkar ha lärt sig en hel del bilmodeller. Sen börjar han tycka det är roligt också, mannen alltså, att vara med hästen. Och det är ju ett stort plus =)
Så roligt att han bestämd att vi ska köpa ett eget hästsläp. Tjohoo!!! Det innebär att jag kan börja lastträna honom också (hästen pratar jag om nu) och åka iväg och rida på ridbanor, hos tränare, eller bara på bra skogsvägar.
 
 
 

RSS 2.0