Jag kan flyga......

...jag är inte rädd. Nej, själva flyggrejen har jag inga som helst problem med. Är inte rädd för att det ska hända någon olycka eftersom det statistiskt sett händer en gång på miljonen.

Däremot är jag rädd för att det ska göra så vansinningt ont när jag flyger. Oftast blir det övertryck i bihålor och öron och det spränger nått fruktansvärt. Sedan brukar jag vara döv en vecka eller så. Som grädde på moset denna kommande flygtur har jag drabbats av bihåleinflammation, vilket gör att jag dagligen går runt med smärta i bihålorna. Nu äter jag pencillin, så jag hoppas det hinner lätta upp lite innan vi ska ge oss iväg.

Hallå! Jag är vuxen!

Var på ett föräldramöte igår kväll och fick mig en föreläsning av en specialpedagog om hur viktigt läsutvecklingen var för barn mellan 6-9 år. Om hon inte att stått och pratat som att hon stod inför ett gäng förstaklassare hade jag nog lyssnat på vad hon sagt. Nu satt jag mest och irriterade mig på hur hon pratade så överdrivet pedagogiskt. Jag har stött på detta fenomen förut, både i skolan och i yrkeslivet. JAG KLARAR INTE AV DET. Vuxna människor förstår INTE bättre för att de blir behandlande som 6-åringar.

Vertigo

Jag lider av migrän. Och då menar jag verkligen liiiiider.
Vissa dagar är jag nästan helt fri från huvudvärk, vissa dagar är det bara en molande känsla i huvudet och vissa dagar är olidliga. Jag tror inte jag kan säga att jag någon dag är helt fri, det finns alltid där uppe mer eller mindre. Kanske beror det på stress, kanske äter jag fel mat, kanske sover jag med för mjuk/hård kudde. Jag har faktiskt ingen aning om vad det beror på.

Visst kan jag se ett mönster om jag äter dåligt, stoppar i mig fel saker och så, men jag kan inte med säkerhet säga vad det beror på. Det enda jag med säkerhet vet är att jag är fullt frisk, alla värden är bra, inget fel på hjärnan. Detta har jag nämligen fått kollat, så mycket har i alla fall läkarvetenskapen kunnat tala om för mig.
Men att jag i snart 20 års tid har haft huvudvärk mellan 3-4 ggr i veckan har dem inte kunnat ge svar på. Jag har prövat det mesta, mediciner, akupunktur, hälsokost, kinespiller, men ännu inte hittat något botemedel. Det enda som fungerar är triptaner vid anfall, all annan värkmedicin är som vatten. Så dessa knaprar jag på, i väntan på någon revolutionerande medicinsk upptäckt som jag inte tror kommer att komma.

Packa,packa,packa,packa......

Jag har INTE börjat packa ännu, däremot har jag börjat leta fram resväskor, pass o dylikt. Sen är ju den stora frågan, hur mycket måste man ta med sig för en vecka och 4 personer egentligen?
Vanligtvis tar man ju med sig alldeles för mycket kläder när man åker bort, kläder som man kanske inte ens kommer att använda. Eftersom jag avskyr att packa försöker jag skjuta det framför mig och göra det så sent som möjligt. Detta brukar sluta med att jag i vild panik springer omkring och letar saker. Bara för att upptäcka att jag glömt att tvätta hälften av det jag tänkt att ta med mig.
Bara för att göra det hela mer roligt måste jag ju även packa åt mina två barn. Den större kanske skulle kunna packa sina kläder själv, men det är väldigt osäkert. Den mindre kommer troligtvis vilja vara med och bestämma vad hon ska ha med sig. Men för att undvika att hon åker iväg som en minityr-boygeorge, så måste jag styra lite där.

Mannen kommer troligtvis stoppa ett par kalsonger i bakfickan och säga att han är klar..........

Jetlag

Det är inte klokt vad man påverkas av tidsomställningen. Om man tänker efter så är det rätt dumt att lägga den här tidsförflyttningen på en söndag och inte lördag eftersom det oftas är dagen EFTER som allt blir fel.

Igår försvann det en timme. Visst det var inte kul eftersom klockan helt plötsligt blev så mycket. Men det var nu i morse som jag verkligen kände av det. Helt plötsligt skulle man upp kl halv fem!! Vaf*#*n, inte brukar jag vara klar i huvet den tiden på morgen. I och för sig är jag sällan det någon morgon men nu blev det ännu mer jobbigt.

Undrar hur många dagar detta kommer att hålla i sig. Jetlag kan ju vara rätt jobbigt har jag hört.

Sommartid

Någon har snott en timme av mitt liv! Nu kanske någon kommer påpeka att du får ju tillbaka den till hösten när vi ställer tillbaka klockan igen. Men det är lite svårt att acceptera just nu. Och varför ska vi ha denna tidsomställning över huvudtaget? Om jag inte missuppfattat det helt så är vi inne på "rätt" tid nu, varför drar vi då tillbaka klockan till hösten? För att vi ska få ljusare mornar? Men det är ju kvällarna man är hemma, det är ju då man vill ha det ljusare under vintern. Eller?

Bloggdesign

Nej, jag är inte nöjd med utseendet på min blogg. Men det här med bakgrunder och bilder är inte så lätt att bara hux flux sätta sig in i. Förhoppningen är att det ska bli bättre och bättre eftersom. Alla är i barn i början och man måste ju börja någonstans. Sedan skulle jag vilja byta typsnitt på bloggnamnet i headern, men har inte hittat rätt ännu. Skulle vilja ha något skrivstilsaktigt.

Vår eller vinter

Vi är i slutet av mars nu, och man skulle kunna tycka att det vore dags för lite sol och värme. Men inte då! Självklart ska det snöa som bara den. Nu kommer allting bli blött och slaskigt. Nåja, våren kommer nog till sist ändå. I alla fall innan midsommar.

Ett nytt projekt

Jaha, så har man skaffat sig en sån här blogg då. Kanske dumt av mig att dra på mig ännu en sysselsättning som jag riskerar att bli besatt av. Det är ju inte direkt så att jag har hur mycket fritid som helst över. Men ibland kan det vara kul att skriva ner sina tankar och åsikter och kanske dela med sig av dem till andra. Om alla andra har en blogg, varför ska inte jag kunna ha det?

RSS 2.0