Day 02-A book that I´ve read more than three times

Oj, den var svår. Finns det någon bok som jag läst mer än tre gånger. Brukar väldigt sällan läsa böcker mer än en gång, eftersom jag inte gillar när man vet slutet i förväg.
Nu kom jag på en som jag läst flera gånger:

Den har en underbart sjuk humor som verkligen går hem hos mig. För er som inte känner till denna bok kan jag berätta att den handlar om Arthur Dent och hans kompanjon Ford Prefect, som en dag när jorden är på väg att gå under visar sig vara en utomjording. Eftersom jorden ska förstöras för att ge plats åt en intergalaktiskt motorväg så måste dem helt enkelt lifta sig genom universum. Boken, (eller böckena som utgör världens enda trilogi i fem delar), är en bisarr resa genom universum i jakten på frågan om livet, universom och allting. Svaret har man redan, 42, men ingen vet hur frågan lyder.......

 

 


Måndag is da shit

Idag hade jag ont i magen när jag åkte till jobbet. Har haft ångest över bara tanken på att återvända hela helgen. Och alla mina farhågor besannades när jag kom till mitt kontor och finner lappar överallt  på saker som fattas, eller saker som vi har för mycket av eller saker som inte kommit när dem skulle. Tycker inte om när chefen jobbar ensam på helgerna. Jag var alldeles skakis till slut för jag visste att jag måste slipa på mitt försvarstal, det här skulle inte bli lätt.....


Dem flesta lappar lyckades jag lösa ganska direkt. Det som vi enligt chefen hade för mycket av visade sig vara ett underskott till slut. Det som inte kommit låg på Poståkeriet och skulle komma att levereras under dagen. Men mitt stora ångest under helgen var några förbannade plastringar till luckhandtag. Jag försökte övertyga chefen om att vi kunde låna från kommande handtag för vår leverantör hade ändå lovat att vi skulle få nya under denna vecka. Paniken infann sig när dem meddelade att vi nog inte skulle få några denna vecka trots allt.
Jag lyckades köpa mig en vecka eller två genom att finna helt andra plastringar som egentligen ska användas till andra saker, men som passade i alla fall.
´
Det mesta av ångesten har gått över nu, för jag har lyckats komma ut på plussidan till slut i alla fall, tror jag.

Day 01- Best book I´ve read last year

Oj, det är blir ett svårt val. Jag läste fler böcker ifjol och ingen stack ut och var bättre än någon annan.
Jag läste tre böcker av Ann Cleeves, alla tre ingår i en serie som utspelar sig på Shetlandsöarna:
"Svart som natten", "Vita nätter" och "Rött Stoft".
Det finns även en fjärde bok som heter "Blå Gryning" på svenska, men den har jag inte kommit över ännu.
Jag gillar deckare och mordgåtor, så därför fastnar jag gärna i sånna här böcker. Varje bok har en fristående handling så dem går att läsa huller och buller, men som med dem flesta seriedeckare så får man ett bättre sammanhang kring huvudpersonen (läs detektiven/polisen) om man läser dem i den ordning dem kom.

Bokutmaningen

Tänkte att jag skulle ta mig ann den här bokutmaningen som Jess håller på med. Alltid får man något bra boktips på vägen.
Den är ganska lång och det är inte säkert att jag har svar på alla dagar men jag tänker försöka i alla fall.
Day 01 – Best book you read last year
Day 02 – A book that you’ve read more than 3 times
Day 03 – Your favorite series
Day 04 – Favorite book of your favorite series
Day 05 – A book that makes you happy
Day 06 – A book that makes you sad
Day 07 – Most underrated book
Day 08 – Most overrated book
Day 09 – A book you thought you wouldn’t like but ended up loving
Day 10 – Favorite classic book
Day 11 – A book you hated
Day 12 – A book you used to love but don’t anymore
Day 13 – Your favorite writer
Day 14 – Favorite book of your favorite writer
Day 15 – Favorite male character
Day 16 – Favorite female character
Day 17 – Favorite quote from your favorite book
Day 18 – A book that disappointed you
Day 19 – Favorite book turned into a movie
Day 20 – Favorite romance book
Day 21 – Favorite book from your childhood
Day 22 – Favorite book you own
Day 23 – A book you wanted to read for a long time but still haven’t
Day 24 – A book that you wish more people would’ve read
Day 25 – A character who you can relate to the most
Day 26 – A book that changed your opinion about something
Day 27 – The most surprising plot twist or ending
Day 28 – Favorite title
Day 29 – A book everyone hated but you liked
Day 30 – Your favorite book of all time

Det som göms i snö...

Idag har det varit nollgradigt ute! Tänk, snart är våren här och då kommer allt som snöat över töa fram. Och i vårt fall är det en hel del saker som kommer dyka upp under snön. Ett takbyte mitt i vintern resulterar i en hel del byggbråte. Och allt ligger under tjockt täcke med snö..........

Och allt det måste bort innan snickarna kommer igen för att byta fasad och göra en utbyggnad av hallen.....

Veckans skitdag

Idag har det varit en riktig skitdag. Hela dagen. Det är inte kul att komma till jobbet på morgonen och mötas av en hysterisk chef som frågar vart alla varor är som jag beställt men inte kommit. Trots att hon är väl medveten om att det inte är mitt fel att våra leverantörer är segare än sirap ibland. Sen att det kom saker tidigare i veckan som visade sig var produktionsfel på, och att jag beställt ersättning för dem med det inte hunnit fram ännu för vi bor ju så djälva långt norrut att alla transportbolag kör hit med häst och vagn. Och allt detta är tydligen mitt fel och något som jag måste fixa pronto pronto. Ja, jag försöker, men det är inte alltid så enkelt. Och visst, jag tycker också det är frustrerande att vi inte kan producera och jag förstår hennes ilska över att det inte går att fakturera.
´
Men om jag tar hem för mycket grejer blir hon arg för att vi har för stort lager, och tar jag hem för lite så blir hon arg för att det står stilla. Visst, lagom är bäst, men det är en fin linje att balansera på för att saker ska komma "just-in-time". Och det är inte alltid det klaffar, än fast jag försöker beräkna åtgångar och beställa i förväg så fungerar inte det när leverantörer "glömmer" bort att skicka grejer.
´
Och då är allt mitt fel.......
´
Jag får bara hoppas att mina goda egenskaper uppväger allt det dåliga jag gör för annars är det inte kul längre.
´
Skitfredag

Spöken, troll och annat knytt

Jag måste placera ut någon form av fälla hemma så att jag kan fånga det där spöket, trollet eller vad det nu är för ohyra som invaderar mitt hem under dagarna. Varje dag när jag kommer hem så ser mitt hem ut som tromb gått fram rakt genom huset. Visserligen ser det inte mycket bättre ut när jag åker på morgonen men av någon anledning så tycker jag alltid att det ser ÄNNU värre ut när jag kommer hem. Och alla grejer som ligger framme överallt är det ingen som har plockat fram. Det tycker jag är lite märkligt, för om det är INGEN som har gjort det så måste det ju betyda att vårt hem är hemsökt av något slarvigt väsen.


Sprechen Sie deutsch??

För det gör INTE jag. I alla fall inte mer än det som står i rubiken. Och den ytterst användbara repliken "Ein bier, bitte" (som jag också kan på spanska, utifall att).
Hur snabbt kan man lära sig tyska egentligen??
Jag läste ju faktiskt tyska i tre år på gymnasiet och lyckades få godkänt betyg utan komma ihåg någonting. Bara det känns som en bedrift i sig.

Nu sitter jag på jobbet och försöker googla tyska sportsajter för att hitta tyska sportkedjor och sportdistributörer, och det hade varit mycket lättare om jag kunde tyska. För googletranslate är inte mycket att lita på, även om det gör det mycket lättare att navigera på dem tyska sidorna. Dessutom åker vi till Tyskland i juli till europas (världens??) största fackmässa för sportartiklar. Visserligen kommer det besökare från hela världen, så engelska är säkert mycket gångbart, men det hade varit en klar fördel om man kunde lite tyska också.
´
Men jag kan ju i alla fall beställa in en öl, och det kanske kommer behövas i juli.

Island here I come!

Igår var jag och mina tilltänkta reskamrater iväg till en ridanläggning som arrangerar vår kommande Islands-resa. Vi var lite oroliga att resan kanske inte skulle bli av eftersom vi bara blev TRE stycken som ville åka. Men det skulle det. Så nu är det klart. Första veckan i augusti åker vi till Island. Så nu är det bara köra hårt med träningen. Inte för att jag lagt av eller så, men den senaste veckan har varit lite för kall.


´
Eftersom vi nu bara blir tre stycken, som känner varandra rätt så bra, så kan vi i stort sett bestämma själva vad vi vill göra. Eventuellt skulle det tillkomma två till, men vi blir ändå en liten grupp. Och vi åker till en gård i norra Island där man tränar upp tävlingshästar, och bor hemma hos en familj där. Så det blir lite som att åka hälsa på en vän. Eftersom vi har träffat vår isländska ridinstruktör vid två tillfällen tidigare så känns det nästan som om vi känner honom.
´
Två nätter kommer vi bo på hotell i Reykjavik, dagen vi kommer och dagen innan vi åker hem. Så lite av huvudstaden kommer vi att se också, fast islänningen vi ska till förstod inte vad det skulle vara bra för. Reykjavik är tydligen inget att se enligt honom.
´
Samtidigt som jag är glad över att det är 6 månader tills vi ska åka, så att jag hinner träna upp mig mer, känns det som det är en evighet tills dess. Men augusti kommer fortare än man anar.


Ny revolutionerande bantningsmetod

Appropå mitt förrförra inlägg så måste jag få inflika med denna revolutionernade forskningsrapport, läs hela här.

Den går ut på att om vi har det för varmt inomhus så går vi upp i vikt, alltså bör vi sänka temperaturen om vi vill gå ner i vikt.......
Om detta stämmer så borde alla männsikor i norr vara jättesmala och alla som bor runt ekvatorn vara jättetjocka. Och det vet ju alla att så är fallet.
´
Helt underbart, nu går jag och drar ner värmen.........NOT!!

Resfeber

Jag har aldrig varit mycket för att resa runt och se världen.
Visst, det låter spännande att se hur det ser ut på andra platser. Och det är rätt skönt att resa till solen och värmen. Men jag har alltid fått ångest över tanken på att resa någonstans. Av den anledningen har mina utlandsäventyr varit väldigt begränsade, om man nu kan räkna Finland, Norge och Danmark till utomlands.......

Men efter att ha varit till Italien (Sicilien), Ungern och Skottland inom loppet av ett år så har min resångest gått över. Det har gått så långt att jag till och med tycker om, och ser fram emot att resa. Är inte rädd för främmande platser längre, för jag har insett att det är rätt så likt hemma. Och människan är rätt universal, det mesta går att kommunicera med teckenspråk.
I år står Tyskland och Island (förhoppningsvis) på schemat. Det förstnämnda blir en jobbresa till världens största sportmässa och det andra är den kommande ridresan. Och jag ser fram emot dem båda två.

BMI

Läste en artikel i Aftonbladet som handlade om BMI, ni vet Body Mass Index. Ett mått som ska ge en bild av om personen lider av övervikt eller inte.
Enligt BMI skalan så är både Peter Forsberg och Anja Pärsson överviktigt, och Magnus Samuelsson lider av fetma. Men det kan ju vem som helst förstå att det inte är sant. Dem lever ju säkert väldigt hälsosamt och tränar rätt så mycket. Deras kroppar består av en hel del muskler, och muskler väger ju som bekant en del. Det är därför som man inte går ner i vikt när man börjar träna, eftersom muskler väger mer än det fett man förbränt. En information som är väldigt viktig att komma ihåg om man tycker att man rör på sig väldigt mycket men det ger inget utslag på vågen.
Muskler väger mer än fett.
Visste ni förresten att man inte får pensionsförsäkring hos alla försäkringsbolag om man har ett BMI som visar att man är överviktig? Det råkade jag ut för när jag bytte jobb och min nya arbetsgivare skulle skaffa en ITP-försäkring åt mig.
Nix pix. Det gick inte. Jag var överviktigt. Tack och hej. Efter mycket letande lyckades (och diverse extra hälsokontroller på företagshälsovården) fick jag till slut min pensionsförsäkring, men ni kan ju gissa hur förnedrande jag tyckte detta var. Visst, jag är fullkomligt medveten om jag måste gå ner vikt, tro inget annat, men att bli nekad något så basic som en pensionsförsäkring.

Hjälp!!!

Jag har blivit träningsnarkoman!!
Det är sant, jag trodde faktiskt aldrig att det skulle kunna gå så långt, men så är det.
Efter att ha haft en HEL DAG utan att röra på mig (förutom till och från jobbet) kunde jag inte hålla mig längre.
 
Imorse steg jag som vanligt upp halv sex och tog en halvtimmes promenad.  I 25 GRADERS KYLA!!!!
Jag tänkte att, näää lite kyla ska inte få förstöra mitt upplägg. Om jag hoppar över för många dagar kommer jag ramla tillbaka i samma gamla vanor som förr. Det är ju bara att ta på sig lite mer kläder.
Och det var faktiskt inte så farligt, och hunden verkar ha överlevt hon också......

Avbrott

I en månad (!!!!) har jag klivit upp varje morgon och gått en promenad med hunden. Men inte idag. Till och med jag har mina begränsningar för vad jag utsätter mig för och -25 grader är INTE kul........
Det värsta är att det ser ut att hålla i sig veckan ut. Vi får se imorgonbitti om det är lika kallt. -20 tror jag att jag pallar med i alla fall.

Fisketävling

I går var det angeldonstävling här i "byn". Det är alltså en slags pimpeltävling fast istället för att sitta och stirra ner i ett hål hela dagen så använder man sig av angeldon. Utan att gå in närmare på vad det är så kan man säga att det är att slags pimpelspö som man sätter fast i isen, och sen kan man göra annat under tiden man väntar på fisken ska nappa.
 
Gädda är det man är ute efter att få, allt annat räknas som bete. Och man får inte ha med sig frysta gäddor och stoppa ner i hålen för att sedan låtsas dra upp dem. Dem ska vara levande när de kommer upp ur vattnet.
Igår var det en strålande dag, soligt och fint och lagomt kallt. Vi hade en toppendag på sjön. Och det fina vädret bidrog till att det var en bra uppslutning på deltagarna. 13 lag var det, och vissa lag hade rätt så många deltagare. Själva tävlandet var det väl inte så noga med, det är ju sällskapet man är ute efter. Och vårt lag fick inte någon fisk heller, det kan ha haft något med betet att göra. Gäddor är lite kräsna med vad det ska äta, men filead strömming fungerar inte så bra. Ska nog vara någon fisk som de är vana vid att se.

Vinnarfisken var en riktigt rejäl rackare på 9,5 kilo. Måste ha simmat runt i den där lilla sjön i en halv evighet.
Eldkvarn (överallt)

Det känns som att Eldkvarn har fått ett litet uppsving nu efter att Plura varit med i "Så mycket bättre", annat var det för några år sedan när jag lurade med min man, svåger och svägerska på en spelning Eldkvarn skulle ha här i stan. I det sällskapet var det i stort sett bara jag som hört Eldkvarn tidigare, och definivt bara jag som tyckte att dem var bra. Nu ska jag väl erkänna att arrangemanget inte var det allra bästa. Vi hade köpt biljett som inkluderade mat, att det sedan visade sig vara soppa med bröd till hade jag väl inte riktigt räknat med. För jag tänkte att även om de kanske inte skulle uppskatta musiken kanske i alla fall sällskapet och maten skulle uppväga. Det gjorde det inte kan jag säga........ja, möjligtvis sällskapet då.
Såg att det snart är dags för Eldkvarn att spela i stan igen. Tror att dem denna gång kommer att dra en lite annan publik än sist.

Septembers version av Eldkvarns "Kärlekens Tunga"


Vintern har kommit tillbaka

Det har varit ett himla snacka om fågelsång och vårkänslor ett tag nu. Men idag bestämde sig för Kung Bore att "HA! Tji fick ni!!". Man ska aldrig ta ut segern i förskott, den kommer bara tillbaka och biter en arslet när man är som gladast.
Imorse var det kallt igen. Minus 16 grader hade vi kl halv sex!!! Det var ett tag sedan vi hade sånna temperaturer, även här.
Men, det finns som bekant inga dåliga kläder, bara dåligt väder, eller var det tvärtom??
Kylan gör inte så mycket, det är bara till att dra på sig lite mer kläder. Men nu har det börjat blåsa också, riktigt mycket. Så mycket att kylan trycks in genom väggarna. Det är ju inte av en slump som vi har tänkt att lägga på isolering och byta fasad till våren. Våra väggar saknar isolering!!!! Gissa om det blir kallt, inne.
Någon kvällspromenad är inte att tänka på. Riktigt sååå tokig har jag inte blivit. Får hoppas att det lugnar ner sig till imorgon bitti. Man vill ju inte bryta en så lång svit.

Efterlyses

Nån som har sett hela eller delar av min hjärna??? Den verkar ha tagit permanent semester utan att lämna något besked om när den tänker komma tillbaka. Undrar om det har något samband med min plötsliga iver att börja motionera. I så fall bekräftar det alla mina tidigare teorier om att det kan vara skadligt med motion. Men jag kommer ju ändå inte behöva någon hjärna när jag blir slank och vältränad.


Alla dessa måsten

Egentligen......borde jag gå upp på övervåningen och isolera och slå igen en vägg.
´
Egentligen......borde jag sortera lite bokföring
´
Egentligen......borde jag jobba lite på ett av alla dessa bokslut som snart ska vara färdiga
´
Egentligen......borde jag vika undan lite av Mount Nytvättad.
´
´
´
Men jag gör det inte........istället sitter jag i min favvofåtölj och surfar runt på Internet....

Ääääntligen!!!

Efter TRE veckor med dagliga promenader har äntligen vågen börjar fatta att den ska gå neråt. Visserligen inga jättekliv men ändå, det känns ju i alla fall som att det är värt alla tidiga mornar. För nu börjar det faktiskt att kännas som en vana att kliva upp och gå en halvtimme innan man äter frukost och väcker resten av familjen. Det gör att det blir ÄNNU skönare när det väl blir lördag och man får soooooova. Och nej, det blir inte bara en halvtimme extra......
Jag sover i alla fall till åtta.
(Jag är rätt morgonpigg, och sover sällan längre även om jag kan)
´
Jag har ännu inte lyckats att ta en kvällspromenad varje kväll. Men det inbillar jag mig själv inte är någon nackdel. Vila måste man göra ibland också. Och dessutom brukar jag köra lite situps och sånt varje kväll i alla fall, det tar inte så lång tid.
´
´
Förutom en massa promenerande har vi i helgen byggt lite på vår övervåning. Nu är mellanväggen uppe, elkablar dragna, så nu börjar man kunna se hur rummet kommer att bli. Det är fortfarande en massa jobb kvar, men det går i alla fall framåt. Ja, just det, vi har ju kapat en massa ved också i helgen. Sånt måste man ju också göra om man eldar med ved. Vissa brukar vara förutseende och ordna allt sånt INNAN vintern kommer, men sånna är inte vi.
Förutseende alltså......
snarare sista-minuten-människor.....

Melodifestivalen!!!

Bryr jag mig egentligen inte ett dugg om. Det spelar inte så stor roll vem det är som vinner, vi kommer ändå inte att vinna någon Eurovision. Det vi tycker är  bäst tycker ändå ingen annan om. Men det är roligt att titta på delfinalerna, att höra alla kalkonlåtar, att se alla konstiga kläder. Ibland undrar man om det sitter någon jury och medvetet väljer ut några riktigt dåliga låtar, bara för att öka chanserna på den som de egentligen vill ska  vinna.

Dottern (6,5 år) tycker i alla fall att Melodifestivalen är årets höjdpunkt, näst efter julen och sin egen födelsedag. Just nu struttar hon runt som en duracellkanin på uppåttjack, i väntan på att programmet ska börja. Hon har redan studerat Aftonbladet Schlagerbibel för att se vilka artister som ska vara med, och om det är någon som kan tänkas vara bra eller inte.
´
Om hon inte lugnar ner sig lite misstänker jag att hon kommer självantända.......

Soffredag

Är det någon som hällt sömnpiller i min mat idag? Jag är så trött att jag misstänker att jag kommer att somna under "På spåret". Kanske hänger det ihop med mina okristligt tidiga mornar?
Imorgon ska jag i alla fall INTE kliva upp halvsex..........
Godnatt!!

Puss In Boots

HJÄLP!!!!
Vi har fastnat i en stövel!!! Och kan inte komma loss!!! Inte för att det går någon nöd på oss, men tänk på lillebror som är under oss!!

Bokslut

Just nu hatar jag årsredovisningar.

Det är bokslut och deklarationstider på ingående. Först ut med fjolårets bokslut blir det på mitt avlönade arbete. Det ska vara klart om två veckor. Sen blir det min pappas företag, bekantas företag, bekantas bekantas företag. Deklarationer hit, och deklarationer tid. Jag kan bara meddela att om man sitter med näsan bland verifikat hela dagarna har man inte så stor lust att börja med det när man kommer hem. Eller att offra helgerna.
Men har man lovat så har man.


RSS 2.0