-20 grader

Inte för att jag vill erkänna det men jag har drabbats av bloggtorka. Eller torka är det väl inte riktigt, snarare infrysning........inläggsfrys........

Brrrr Brrrr

Jag hatar frysa.

Att det är kallt utomhus, det kan jag hantera. Det är bara att dra på sig mera kläder. Man brukar ju säga att det inte finns något dåligt väder utan bara dåliga kläder. Fast det är ju en sanning med modifikation. Förra vintern klädde ungarna på sig och gick ut när det var 30 minusgrader. För att inte frysa om ansiktet hade dem halsdukar för så att bara ögonen syntes. Det gick 15 minuter sedan kom dem in igen. Utandningsluften frös på halsduken och gjorde så att dem fick en iskaka i ansiktet. Men roligt hade dem haft........
´
Att det är kallt inomhus, det är värre. Som tur är har vi braskamin i köket som vi kan elda i för att få upp värmen snabbt. Tur att vi inte slängde ut den som vi (jag) hade tänkt från början. Då har vi frusit arslet av oss idag.
Vårt kommande renoveringprojekt är att tilläggsisolera övervåningen. Och det känns lite typiskt att det ska vara den kallaste november på 60 år bara för att vi (läs: snickarna) ska bryta upp taket.
´
Jag kommer frysa ihjäl!!!

Snörvligt

Äntligen helg. Nu kan man äntligen bädda ner sig soffan och försöka kurera sin förkylning. Huvudet spränger, snoret rinner och jag hostar. Ska försöka göra så lite som möjligt i helgen. Tyvärr måste jag ändå laga mat och försöka röja undan i köket. För mannen är också förkyld......så han kan ju inte göra någoting.
Sen ska väl någon slags adventljusstake fram också......
Fast det är mest synd om hunden, eftersom vi är krassliga båda två har det inte blivit några långpromenader på ett tag. Vi har bara släppt ut henne så hon fått springa runt på gården. Men hon verkar å andra sidan inte vara så där jätteintresserad av att vara utomhus när det är 10 minus och blåser spik.


Stormvarning

Det är kallt ute
Det är mörkt ute
Det blåser kallt som f****n
Det är kallt inne också
Nääää ingen bra dag idag....

Juligt värre

Snodde en lista från Camilla, men å andra sidan hade ju hon snott den i sin tur.......

1. Jag köper alltid mer julklappar än jag borde
Kanske det, i alla fall till barnen........
2. En riktig julgran med äkta barr är ett måste hemma
Näääää, klarar mig bra utan gran också.
3. Jag tycker om att göra önskelistor för mig själv
Önskelistor???? Vet inte ens om jag önskar mig något i julklapp
4. Julmaten är väldigt viktig
Nepp, julbord är inget för mig. Tycker hellre om en riktigt god middag.
5. Skinka, lutfisk, Janssons frestelse, sill måste finnas med
Möjligtvis skinka till frukost och lunch. Janssons är gott som vickning lite senare på kvällen. OM man nu orkar äta något vill säga.
6. Ingen riktig jul utan snö på julafton
Julen ska vara vit och kall, då är det som bäst.
7. Julen är oftast fridfull hos mig/oss
Nä, men min önskejul är en dag då jag inte behöver lyfta ett finger.......
8. Släktbesök ingår alltid i julen
På sätt och vis. Vi brukar inte resa runt och besöka en massa släkt på julafton. Vi firar på ETT ställe hela dagen
9. Jag rimmar ännu på flera julklappar
Rim??? Kan inte ens rimma. Men det är kul om man kan.
10. Jultomte är viktig
För barnen kanske, själv bryr jag mig inte.
11. Jag har alltid fullt upp på julafton med bestyr
Nja......det är väl mest maten som ska förberedas då. Fast i år blir det lite annorlunda......
12. Julkort ska skickas på Posten
Klart att det är trevligare med riktiga kort. Men jag skickar sällan några själv.
13. Jag ser de flesta av de traditionella julprogrammen på julafton
TV?? På julafton?? Ser man inte nog med tv i alla fall???
14. Julen är mer jobbig än rolig
Nä, julen är mysig
15. Fåglarna får alltid något att äta på "i julklapp"
Fåglarna??? Firar dem också jul???
16. Dopp i grytan är viktigt
Näää, alltså diskvatten tycker jag inte om. Inte uppblötta trasor helller.....=)
17. Julkalendern i TV försöker jag följa
Hallåååå, barnprogram??? Får nog av det i all fall.
18. Åker alltid skidor på jul eller annat om snön kommer
Skidor? Nä, men att vara ute i snön är ju kul.
19. Vi åker bort till värmen och "firar jul" utomlands
Kanske vore nått. Men det skulle inte kännas som en jul.
20. Vi brukar vara flera familjer/människor som slår oss ihop och firar
Vi brukar mest vara min familj, mor och far, bror och svägerskor. Fast jag skulle mycket väl kunna tänka mig att fira jul med goda vänner om det passar sig. Vad är det som säger att man absolut måste fira med släkten.

Virusintrång

Denna vecka börjar ju bra. Har fått ont i halsen och känner mig allmänt hängig. Hoppas att det är något övergående och inte början till en jätteförkylning. Chefen låg däckad hela förra veckan så jag fick jobba häcken av mig. Känner inte direkt för att drabbas av samma sak. Å andra sidan finns det aldrig något bra tillfälle att bli sjuk på, så det är väl bara att försöka acceptera faktum. Och trycka i sig massor med vitlök och apelsiner......(hmmm låter inte gott, ialla fall inte tillsammans)

Eldkvarn

Några av mina absoluta favoriter är Eldkvarn. Jag fastande för dem under en vemodig period i mitten av tonåren och sedan har jag inte kunnat släppa taget. Så därför så tyckte jag att Pluras version av Christer Sandelins "Den hon vill ha" (eller vad den nu heter) var sååååå mycket bättre än originalet någonsin varit.
Lyssna och döm själva:

Nya projekt

Om någon undrar vad jag gör när jag inte sitter framför datorn hela dagarna kan jag meddela att idag har vi rivit altanen framför entren, för att att snickarna ska få plats med sina byggnadsställningar samt rensat i källaren så att vi ska kunna flytta sonen dit ner medans vi river hans rum uppe på vinden. Vart dottern ska bo medans dem bygger vet jag inte riktigt ännu, i vårt rum skull skull jag tro (!!!). Fast jag misstänker att det kommer bli strid om att få sova i källarrummet.
I alla fall så behöver ni inte oroa er för att jag inte håller mig sysselsatt.........

SJ, SJ, SJ.....

Mina erfarenheter av att resa med tåg är starkt begränsade. Mest för att det inte har varit så lätta att åka tåg från orten jag bor på. Men nu ska det ju bli ändring på det, och det kan ju vara bra eftersom det inte längre går några flyg härifrån i någon större omfattning.
Men eftersom jag inte åkt så mycket tåg så har jag inte märkt hur hopplöst det verkar vara. Det finns ju egentligen inget som garanterar att det faktiskt kommer något tåg, i alla fall inte där jag bor. På väg ner till Stockholm var vi ju tvungna att åka buss första biten, eftersom den splitternya svindyra Botniabanan har problem med signalerna.
2 timmar försenade kom vi fram till Stockholm, men då hade dem redan kopplat lös resturangvagnen, trevligt.
På väg upp igen så kom vi iväg i tid, och vi kom fram i tid. Men bussdj****n som skulle köra oss till stan låg och sov. 45 minuter senare kom det en annan buss. Jättekul så där kvart i fem en måndagmorgon när man nyss blivit väckt. Och inte fanns det någon mat att köpa här heller.
Känns lite "öststatskvalitet" över SJ. Fast det vore nog en förolämpning mot öststaterna, dem har säkert mycket bättre standard på sina tågturer.

Hipp hipp hurra!!!

....jag fyller 25 år idag!


Eller.....det har jag gjort varje år de senaste åren. Vet inte varför det blir så. Åldersnoja kanske??? Näääää, men jag känner mig som 25 år och det är ju huvudsaken. Men det är kanske inte så illa att vara 35 heller??? Fast det tar jag nästa år.....

Tusen bollar

För tillfället känns det som om jag håller på med tusen olika saker på samma gång, och det är inte det lättaste. Risken finns att jag inte lyckas hålla alla bollar i luften och dem kommer ramla i backen.

På jobbet försöker jag strukturera upp lite så jag får någon ordning på kaoset. Det har varit lite mycket mässa för vår del ett tag och därför har jag skjutit upp en massa saker till "efter-mässa-tiden". Problemet var att jag inte visste att jag skjutit upp så många saker.
´
Hemma håller vårt största renoveringsprojekt på att starta. Jag ser med spänning fram emot att det äntligen ska bli av. Vi ska nämligen bygga om övervåningen, byta tak, fixa ett badrum, gör barnens rum lite större, sätta in takfönster, tilläggsisolera. Men vi ska inte göra det själva. Nästa vecka kommer snickarna. Tyckte att det var lika bra nu innan någon får för sig att ringa Arga Snickaren. Och allt detta ska förhoppningsvara klart innan jul.
´
Säkert.


After fair

Det har varit en minst sagt hektisk helg. Vi gick ut hårt, och sedan ökade vi bara. Fredagen som skulle vara en lugn mässdag var helt hysterisk. På lördagen kom det ännu mera folk men då var vi fler som jobbade så det gick lite bättre. På söndagen hade vi inte riktigt lika mycket folk som på lördagen men ändå tillräckligt för att hålla oss sysselsatta.

Varken jag eller min kollega hade varit på mässa förut, inte som utställare i alla fall, så för oss var det en helt ny upplevelse. Både att bygga upp monter och att demontera. Fast jag tror ändå att vi var snabbast på startfältet. Nedmonteringen tog 25 minuter, men det hade vi inte mycket för eftersom vi fick sitta och vänta i nästan 1,5 timme på att vårt emballage skulle rullas ut. Nästa år (om det blir någon nästa år) kommer vi att lägga upp taktiken annorlunda.
´
Just nu är jag rätt så trött, jag har inte sovit mycket inatt (om jag nu sov alls). Kom hem sex i morse, duschade, åt frukost, åkte till jobbet. Försökte reda ut allt kaos som uppstått. Åkte hem, sov lite, gjorde middag, och nu ska jag snart gå och sova igen.
´
Vi ses imorrn!

Blogg är inte nedlagd. Det är bara det at...

mms_img73069 (MMS)

Blogg är inte nedlagd. Det är bara det att jag har haft annat för mig. Men nu är mässan slut och det är mina fötter också.


Pust och stön

Sent igår kväll skulle vi åka tåg från Örnsköldsvik till Stockholm. Dock var tåget försenat (Nähä!!!) så vi fick sitta i Mellansel och vänta i 1,5 timme. Jag säger som Veiron (en göteborgare vi mötte i vänthallen, som kanske inte alls hette så men, men) "Det finns ju inte ens en kaffeautomat här!!!". Fast på bred göteborgska då förstås.

Att sova på tåg är inte min grej, jag tror inte att jag somnade riktigt ordentligt på hela natten.
Det var för mycket ryckningar, skakningar och inbromsningar. Dessutom är inte sängarna så där vansinnigt breda.
`
2 timmar försenat var tåget till Stockholm, och dessutom hade dem kopplat lös resturangvagnen någonstans i höjd med Gävle så det fanns inget att äta heller. Kändes rätt så öststatsaktigt...... men men så är väl standarden på SJ.
Frukost fick vi i alla fall på centralen, och det var hur gott som helst.
´
Sen åkte vi vidare ut till mässan för att bygga iordning vår monter. Det gick mycket fortare än vad vi hade trott, vilket resulterade i att vi var klara vid lunchtid ungefär.
´
Nu har jag checkat in på vårt hotell och ligger och slappar i hotellsängen. Känns som att jag skulle vilja sova ett par timmar........
´
.....låter som en trevlig ide. Helgen blir nog så hektisk i alla fall......

SMS-inlägg

mms_img39123 (MMS)

Det var inte meningen att skicka denna bild. Men nu vet jag inte hur jag får bort den


Roadtripp!!!

mms_img38026 (MMS)

Roadtripp!!!


Det är nära nu.....

Packar för fullt. Inte för att jag behöver ha med mig så värst mycket, alla ska ju ha likadana kläder, så det finns ju inte så mycket att välja på. Men vem vet, efter mässan kanske vi vill dra en vända på Stureplan........

.....eller inte.
´
´
Imorgonkväll åker vi. På torsdag bygger vi monter. Fredag till Söndag är det mässa. Om det är någon som befinner i Stockholm dessa dagar så får ni gärna besöka mig på Allt-för-hälsan.
Om ni är snälla kanske jag till och med talar om i vilken monter jag står.......

Självbetjäning

Cat-Drive-Thru

Skoja´bara!!

Såklart att det inte var björnbajs. Så stora björnar har vi inte här uppe. Men det påminde väldigt mycket om bajs både i konsistens och lukt.
Fast det var matjord, som ska spridas ut på tomten. 16 km3 dyngblöt matjord. Inte roligaste att skotta ut med en spade. Nu hade vi tur i oturen att vi fick jorden så sent så det var fruset i backen och vi kunde köra ut det med traktorn. Det gick ju betydligt fortare, och var mycket mindre ansträngade.

Men det väntar ändå en massa krattning till våren. Fast då har det förhoppningsvis torkat lite så det inte måste fördelas med spackelspade. Högarna i slänten ska också kammas ut, men det är hopplöst nu.


Vet ni, min telefon tyckte inte att "björnbajs" var ett ord. Den föreslog "hotmail" som alternativ stavning till björnbajs........Vill man vara lite konspiratorisk kan man se ett samband med detta eftersom Google (som gjort operativsystemet till telefonen) har en egen mail "Gmail".........


Björnbajs????

mms_img72529 (MMS)

Björnbajs????


Inte ett ljud.....

Klockan är sju på morgonen och dem har inte ringt från fritids på hela natten, så jag tolkar det som att det gått bra att sova borta (för dottern alltså).

Men jag kan slå vad om att hon inte sovit mycket inatt........ Så hon är nog lite trött ikväll.


Slut.i.huvudet.

Trots att det är en befrielse att inte behöva dras med Sura Gubben längre börjar det kännas att det drar ihop sig till mässa. Jag får väldigt lite annat gjort än att packa saker och planera. Dessutom är det deadline för några julannonser imorgon och jag får verkligen inte glömma att skicka iväg dem.

Sen är det ju inte bra att en massa andra saker krånglar, det gör att man får ingen tid över till allt som verkligen behöver göras. Det är inte förrän jag kom hem nu som jag kom på en massa saker som jag skulle ha beställt idag. Hoppas jag kommer ihåg dem imorgon.
´
´
Men ikväll har vi BF.....barnfritt alltså. Sonen är bortleasad och dottern ska övernatta på skolan. Hoppas det går bra bara, för jag har ingen lust att kliva upp mitt i natten och åka och hämta henne. Men hon har övernattat borta förut och det brukar inte vara några problem.

Åsså har det då ääääääntligen hääääääänt.......

Trots att jag har haft så mycket att göra att hjärnan ibland kopplat ifrån sig själv, har hela dagen flutit fram som på en rosa dröm. Allt som jag drömt om har äntligen blivit sant (nåja, lite får man överdriva en smula)

Sura Gubben kastade in nycklarna igår och sa att han var färdig hos oss!!!
Jag var nära att ta fram champagnen, men jag var rädd att det kunde tolkas som att jag var väldigt glad över denna stund så det får nog vänta tills någon annan gång.
Men denna gången hoppas jag att det är på riktigt, fast man kan ju aldrig vara riktigt säker.......

Höstlov

Vi har höstlov denna vecka. Ja, inte jag då. Jag har hur mycket att göra som helst på jobbet (mässa nästa vecka!!!). Men barnen har lov från skolan. Som tur är så är min mamma ledig måndag/tisdag och mannen kunde vara hemma från jobbet på onsdag, så barnen får ha lite lov i alla fall. Torsdag och Fredag blir det fritids som gäller. Men det går nog bra det också.

På torsdag är det övernattning på fritids så dottern ser verkligen fram emot det. Kommer bli jätttespännande att sova på skolan!!

I normala fall brukar jag kunna ta ledigt någon dag eller två när det är sånna här lovveckor men nu är det helt omöjligt att vara ledig någonting alls förrän mässan är avklarad. Det är mycket som ska förberedas och packas denna vecka.

RSS 2.0