Tur att vi är normala i alla fall

En sak som jag funderar (rätt ofta) på är hur andra uppfattar mig som person. För ibland så möter man människor som man själv tycker är helt borta i huvudet. Man kan för sitt liv inte begripa hur deras tankegångar fungerar och dem verkar helt crazy. Sen finns det sånna som bara är liiiite underliga, men tillräckligt för att man ska undvika dem. Sen finns det ju såklart också sådana som jag anser var vara helt normala, som tycker och tänker ungefär likadant som jag.
Men det kanske i själva verket är så att vi är ungefär lika knäppa. Att det i egentligen inte finns några "normala" människor, bara mer eller mindre knäppa. För alla har vi våra egenheter, små saker som omgivningen stör sig på, men dem som har samma sorts egenheter tycker vi är ok.

Dem som jag stör mig på, dem är ju inte helt ensamma i världen. Dem har ju också människor omkring sig som tycker att dem är helt normala, som är precis som dem.
Tänk om dem är fler än jag, vem är det så som är "onormal" och knäpp??

(Bilden helt fräckt snott härifrån:http://shootmewhileimhappy.blogspot.com . Tyckte den var så talande......))

Rapport från urskogen

Ännu en vecka har passerat. Även denna vecka klev jag upp varje morgon och promenerade. Så det har jag i alla fall lyckats med. Fast med kvällspromenaderna har det blivit lite si och så, fast å andra sidan får man väl vara nöjd med 4 dagar av 7.

Det börjar gå lite tungt nu. Men det beror antagligen på att jag förväntar mig för stora resultat på för lite tid. Jag tycker ju att med tanke på hur mycket jag anstränger mig så borde utdelningen ha blivit större. Fast det funkar antagligen inte så. Jag måste ge det mera tid. Det har ju trots allt bara gått ca 2 veckor. Jag kanske måste försöka ta längre promenader på kvällarna dessutom, så att det blir lite mer ansträngande.
Det finns mycket att fundera på när praktiken inte överenstämmer med teorin.....

Totalsanering

Idag har jag städat huset. Jätteskoj? Nä, men tyvärr väldigt nödvändigt. Det kändes verkligen att städningen blivit eftersatt här i ett tag nu, det blir lätt så när man har annat för sig.

Nu blir det till att ta tag i projekt "middag", sen måste jag nog ta mig en kvällspromenad. För ikväll blir det en "frossa-i-snacks-kväll".
Måste ju ha sånna ibland också...

Enda anledningen att kliva upp morgonen är för att man inte dött under natten

´
´
Jag var på ett seminarium idag med Charlie Söderberg, ni vet, en av de där snubbarna i Lyxfällan. Numera programledare i Plus.

Seminariet handlade om hur man får ett rikare liv, och inte enbart i den meningen att man ska få mera pengar. Utan även hur man lyckas i stort med livet.

´

 

Det var ett intressant seminarium, och Charlie är en väldigt rolig person att lyssna till. I tre timmar höll han låda och inte en sekund önskade man att det var över. Han kom inte med några konkreta tips att man skulle satsa på det eller det andra. Det var mer om hur man motiverade sig själv, och hur man själv skulle ändra sin attityd för att nå sina mål. För allt handlar om att man sätter upp mål i livet och att man ser sig själv förverkliga dessa mål. Något som var väldigt intressant att höra var att han nämnde att det var så otroligt viktigt att man omgav sig med ett framgångsteam. Att man omger sig med människor som ser positivt och stöttar en i det man föresats sig att göra. Alla hela tiden bli nertryckt av negativa personer i sin omgivning genererar ingen framgång. Och hur många sådana har vi inte egentligen runt omkring oss. Är det inte egentligen väldigt "svenskt" att önska att ens medmänniskor ska misslyckas i sina föresatser. För, egentligen så får man ju inte lyckas, inte för mycket, då blir folk avundsjuka.´

´

Vissa människor har inga som helst mål i livet, eller om han sa "Den enda anledningen till att de kliver upp på morgonen är för att de inte dött under natten", och utan mål kan man inte komma någon vart heller. Det behöver inte vara stora mål och det kan även ändras under tidens gång. Huvudsaken var att man hade något att jobba emot. HUR man når sina mål finns det ingen given manual på, det måste man komma fram till allt eftersom.

´

Jag kan inte säga att jag kom därifrån som en ny människa, fylld av visioner och inspiration. Kanske för att jag inte direkt känner något behov av att få ett rikare liv. Jag har inte tillräckligt mycket "hotivation" för vilja förändra min livsbild. På det stora hela är jag rätt så nöjd med hur jag har det. Enligt Charlie så går det flesta av oss till jobbet för att få ihop pengar till att betala våra livsuppehållande utgifter. Mycket lite av våra inkomster går till aktiviteter som GER oss positiv energi. Just nu kan jag känna att nästan alla våra pengar går till huset, men frågan är ju om inte det ger MIG positiv energi. Jag tycker om att fixa med huset, jag tycker om vårt hus, och jag skulle inte vilja bo på någon annan plats. Bara platsen jag befinner mig på fyller mig med lycka (åtminstone på våren...när snön försvinner). Är inte det positiv energi????

´

För ni någon gång möjlighet att lyssna på honom tycker jag ni ska ta den. Kanske håller man inte med om ALLT han säger, men underhållande är det.


I hate mornings!!

Och då menar jag inte det faktum att jag kliver upp så tidigt. Det gör mig inte så mycket, om jag bara visste att resten av familjen också klev upp någon gång. Av sig själv. Men det gör den INTE.
När jag kommer hem igen klockan sex så får jag ägna över 20 minuter åt att slita upp resten av familjen ur sina sängar. Bokstavligt tala dra dem ur sängen, men det är inte säkert att dem vaknar för det. Eftersom vi måste vara påklädda och ute i bilen ungefär 5 i sju så är det inte mycket tid till att klä på sig, äta frukost och borsta tänderna. Om jag bara hade mig själv att tänka på skulle detta inte vara ett problem, men nu måste jag tänka för tre personer. Varav endast två är barn och kanske inte kan förväntas att tänka själv.
Detta eviga tjatade och bråkande på morgonen sätter sedan mitt humör för resten av dagen.
Och det är inte säkert att det gått över bara för att det blivit kväll......för då ska det tjatas i säng dessutom.


Vill någon ha en katt???

Dem börjar bli stora nu, dem små kattungarna. 6 veckor i fredags.

Först byggde jag en bur av kompostgaller så att jag skulle slippa ha dem springande runt i hela huset. Tror ni att det gick?? Näääää, försök ha katter i bur så får ni se hur det går. Så nu är dem likt förbannat överallt. Visserligen var dem bara tre, men det räcker till.
´
Det roliga är att det alltid är två som busar och en som sover. Men jag kan inte säga om det är SAMMA kattunge som sover hela tiden eller om dem avlöser varandra, eftersom dem ser precis likadana ut.
´
Hundens intresse för ungarna har avtagit i och med att dem blivit större. Visst, hon vaktar på dem fortfarande och måste hela tiden passa på att slicka lite på dem. Men dem börjar bli lite för busiga. Biter henne i öronen och är allmänt plågsamma.
´
Men det finns tillfällen då hon tycker om dem

Ser ni kattungen??


Ny vecka, nya tag

Jag lyckades faktiskt med att kliva upp halv sex varje dag och promenera i 30 minuter. Alla dagar, utom lördag och söndag förstås, då klev jag upp lite senare. Jag kan inte direkt säga att det varit lätt. När klockan ringt har en miljon ursäkter flugit igenom mitt huvud, men upp har jag kommit. Sen har jag också gått nästan varje kväll. Jag längtar tills det blir lite ljusare på kvällarna så att det kanske känns lite roligare att ta längre promenader på kvällarna. Just nu ser man ju ingenting, varken morgon eller kväll.

Har denna vecka gett något resultat då?? Ja, det går lättare att gå. Mycket lättare. Numera springer vovven bredvid mig hela tiden. Hon vill gärna vara i ljuset från min pannlampa, så några steg framför trivs hon bäst. Byxorna har blivit liiiite större, men jag är lika tung, tyvärr.
Men nu är det en ny vecka på gång. Så väckarklockan är ställd för imorgonbitti.

Snörök och avgaser

Idag har vi haft perfekt väder. Strålande sol och någon enstaka minusgrad.  Så därför passade vi på att göra en utflykt med skotern, hela familjen.
Snö har vi i alla fall ingen brist på:

Ibland fick man ducka för att ta sig fram

Till och med granarna såg ut att ha det jobbigt.

Dem stod där i skogen jättesmala och höga. Nertyngda av alla snö.

Det är trevlig när vintern visar upp sig från sin allra bästa sida

 


Yeay It´s Friday!!!

Det finns två saker som man inte ska kombinera i arbetslivet, trötta fredagar och kvinnor i ledningen.
Idag satt vi och funderade på hur vi skulle lösa frågan med killen som inte behagar dyka upp på jobbet. Vi har liksom i redan bestämt oss för att det blir en stor spark i arslet, men då har vi istället en massa jobb som någon annan måste göra. Lösningen blev att ta in praktikanter från arbetsförmedlingen, alltid hittar vi nått guldkorn som vi kan behålla.
´
Men sen tog tröttheten överhanden och det spårade ur lite grann. Vi kom på att vi kunde plocka in ganska många praktikanter och sedan kunde vi ha ö-råd varje fredag då samtliga anställda fick rösta ut en praktikant. Kunde ju öka spänningen lite under veckan och göra fredagarna lite roligare.
Sist kvar får behålla jobbet.
´
´
Tur att vi får vila upp oss över helgen.

10 (bra) ursäkter att stanna hemma från jobbet

Det händer ibland att man faktiskt inte kan komma till jobbet av olika anledningar. Sånt händer. Regel nummer ett om detta inträffar är att ringa sin arbetsgivare och meddela problemet. Om man då råkar ha en provanställning ska man använda sig följande ursäkter:
  1. Jag har magsjuka (eller annan smittsam sjukdom)
  2. Jag ligger på sjukhus
  3. Min fru ska föda barn
  4. Mina (små) barn är sjuka (funkar inte om man har hemmaboende barn över 18 år)
  5. Jag har krockat (som följd blir då punkt 2)
  6. Huset brinner och jag inväntar brandkår
  7. En tornado passerade just och tog allt jag äger
(Jag vet att rubriken säger att det ska vara 10 stycken, men jag kommer inte på 10 bra ursäkter.......)
´

Vad man däremot INTE ska säga om man vill ge ett gott intryck är: " Jag har inga pengar till bussen". Jaha?!?! Och att INTE jobba, hur löser det problemet? Tänkte du vara hemma tills den 25:e då lönen betalas ut, eller? Hur ska man kunna veta om när du tänkt dyka upp på jobbet eller inte, kanske tar busspengarna slut redan den 26:e? Sen då??
Har man dessutom brutit mot regel nummer ett, meddela sin frånvaro, ligger man rätt pyrt till. Vägrar man dessutom svara i telefonen och endast trycker bort alla samtal i fyra timmar, kan man nog känna sig rökt.


Som man bäddar får man ligga.....

När jag blir rik ska jag skaffa mig en hushållerska. Hennes främsta arbetsuppgift blir att renbädda sängen VARJE dag. Finns det något härliga än att krypa ner i en renbäddad säng. Första natten är bäst, sedan går det bara utför. Hade jag själv haft ork hade jag bytt nästan varje dag, men det blir ju så mycket tvätt då.
´
´
´
Annars går det bra med promenaderna, så här andra dagen. Än så länge har jag inte bangat ur. Lite mörk på så där vid halvsextiden bara.

Secret Stash

Att renovera gamla hus är som sagt rätt roligt. Speciellt när man bryter upp golv och väggar och hittar både det ena och det andra. Ännu roligare blir det när man har en anknytning till dem människor som en gång bodde i detta hus.

I taket ovanför ett av förråden på övervåningen hittade snickarna ett förråd av kondomer när dem bröt upp taket. Det var tydligen instucket mellan takbräderna och gömt i yttertaket. Kondomerna var från någon gång på 60 eller 70-talet, så vi frågade naturligtvis min pappa (som bott där uppe i det rummet) om han var den skyldige. Men tydligen så hade han nyttjat förrådet på andra sidan huset.
´
Tydligen så var dessa förråd perfekta gömställen för allsköns otillåtna saker som man släpade hem, eftersom min farmor var för rund för att komma in genom dörröppningarna och därmed inte kunde kolla vad som fanns där.

Lite synd bara att snickarna inte lämnade kvar några av dem gamla kondomerna, i så fall hade jag kunnat bjuda på en rolig bild. Undrar vad dem skulle med dem till?? Fungerar gör dem ju knappast??

 


Morgonpigg????

Som ett led i mitt nya projekt gå-ner-en-helsikes-massa-kilon har jag nu bestämt mig för att prova morgonpromenader med hunden. Istället för att bara öppna ytterdörren och släppa ut henne ska jag nu kliva upp en halvtimme tidigare (allstå 05.30) för gå en halvtimme med hunden, innan jag väcker barnen och gör oss redo för jobb/skola........

Hahahaha, fråga mig om en vecka om jag fortfarande tror på det här.........
`
`
(eller, det kanske räcker med att fråga imorgonbitti hur kul jag tyckte det var)

Träningskompis

Säg hej till min nya träningskompis:

 

Inköpt på Rusta för något år sedan, har bott i en garderob sedan dess.

 

Men nu har den kommit fram och jag har gett mig den på att använda den dagligen. Redan efter första dagen kändes det i dem obefintliga magmusklerna. Dag två kunde jag inte skratta utan att det gjorde ont.

 

Vill man bli fin får man lida pin. Så är det bara.


Världens smartaste katt

Vi måste ha världens smartaste katt.
I morse talade jag om för sonen att han skulle städa sitt rum efter han kommit hem från skolan. Det ser nämligen ut som ett bombnedslag, eller  i alla fall så har det gått en tornade där igenom.
Men det visade sig att det inte var han som var orsak till röran. Nejdå, det är kattens fel. Katten har stökat ner.

Åhå, det är katten som:
Hämtat godis ur skafferiet och stoppat skräpet under soffan.
Kastat smutsiga kläder på golvet.
Släpat upp böcker i sonens säng (han har en våningssäng, så hon har jobbat på ganska bra)
Hämta DVD-filmer på övervåningen och strött ut dem på golvet.
Lekt med lego (det kan i och för sig vara katten....)
Ställt smutsig disk bakom soffan.
´
Inte illa för att vara en katt.
Men jag är inte speciellt förvånad, hon har ju tidigare visat sig kunna öppna bullpåsar i frysen med en sax och sno bullar, så varför inte....


Färdigsnickrat.....

.....eller inte.
Byggfirman som varit här är färdiga, för den här gången.
Nu är taket bytt, tilläggisolerat, nytt plåttak, nya takfönster, samt en takkupa över det som någon gång ska bli vårt (enda) badrum.

Ena sidan, med nya takfönster

Andra sidan, med den nya takkupan.

Det återstår fortfarande en hel del arbete, främst invändigt. Men allt har sin tid. Kommande helger kommer troligtvis tillbringas med att bygga väggar......

´

Senare  i vår blir det fasadbyte med tilläggsisolering, samt att vi har planer på att bygga en farstu utanför ytterdörren så att vi får en riktig hall.

´

Som sagt, vi har lite att pyssla med i år.


Tack för alla stöttande kommentarer på mitt föregående inlägg. Vill bara förtydliga att jag inte FÅR denna resa, den kostar en massa pengar, vilket gör att jag absolut MÅSTE fixa detta för att inte kasta pengarna i sjön.

Och det är inte 100% säkert att det blir någon resa, jag har bara anmält mitt intresse. Blir vi för få som vill åka kanske det ställs in....tyvärr.


Me=Stupid????

Ibland undrar jag.....är jag riktigt klok????
(Detta är ingen fråga som jag vill att ni svarar på, då jag helst inte vill veta sanningen =) )

Saken är den att jag sedan flera år tillbaka har haft en dröm om att åka till Island för en tur till häst. Nu har tillfället dykt upp att åka i augusti. Med mina föredetta ridkompisar och eventuellt andra (säkert trevliga) människor också. Min första impuls var att tacka nej.
Jag är definitivt inte i form för att sitta på en häst flera dagar i rad, dessutom skulle det inte vara snällt mot den stackars hästen. Men som en av mina ridvänner sa "Det är SJU månader dit, du hinner komma form".
´
Hahaha, som om jag inte försökt. Men kanske inte tillräckligt, kanske har jag saknat det där målet att kämpa emot??
Så jag sa ja, jag sa att jag skulle med.
Så nu gäller det.......MINST tio kilo måste bort, plus att jag måste få till några magmuskler för att jag ska palla med detta. Resan måste bokas redan nu så det finns inga möjligheter att ändra sig om jag skulle misslyckas.
Rent teoretiskt borde det inte vara några problem. Jag har gjort det förr, efter mitt andra barn, innan jag fick nummer två.
´
Rent teoretiskt..........


Frustration!!!

Alltid ska det vara nått som går galet på jobbet. Är det inte det ena så är det det andra. Oftast är det bara att hoppas på att det gör så lite skada som möjligt. Det gjorde det inte idag........

Vi har i några dagar nu väntat hem färg till en kund. Kunden hade beställt sin produkt i en grå nyans, NCS 3000 N. Det var dessutom väldigt bråttom och kunden var rätt så irriterad vid det här laget att det tog så lång tid att få hem rätt nyans. Att det har varit en massa helgdagar verkar inte kunden bry sig så mycket om.
´
Hur som helst, igår kom färgen hem. Men den var inte grå.........den var ljusrosabeige........Jippie. Precis vad man kunde önska sig. Det är sååååå roligt att ringa till en redan uppretad kund säga att färgen vi fått hem inte alls överenstämmer med vad dem önskar sig, och att vi nu måste beställa hem ny färg.....

Och nej, "färgen" vi använder finns inte hos vanliga färghandlare. Det finns bara två försäljare i Sverige, och bara en som kan blanda valfria kulörer.......

Rätt svar

Lösningen på korsordet  föregående inlägg

tror jag ska vara VILDAR.......

 

Kanske inte mycket bättre än NEGRER.


Tidsmaskin

En rolig sak med att renovera gamla hus är allt spännande som kan uppenbara sig när man öppnar upp väggar och golv. Nu är ju inte vårt hus såååå gammalt, bara sedan 1946, men det finns en del kul grejer ändå.

Som på vinden t ex. Den inreddes 1958, har vi räknat ut genom alla tidningsurklipp som vi funnit i väggar och golv.

 

Dessutom fann vi en lärobok från 1955, som någon trött skolelev blivit lite less på och passat på att stoppa in i väggen. Det roliga med det hela är att boken är min farbrors och kommer från skolan som mina barn går på.......

 

Ett gammalt korsord fanns i en tidning, nästan löst av min farmor och med tydliga spår efter två av mina fastrars klotter. En av klurigheterna i korsordet tyckte jag var lite komisk:

 

 

 

Fast jag är inte så säker på att farmor skrivit rätt, för jag får inte ihop de andra orden. Nån kan lista ut vad det ska vara egentligen???

Jag tror jag vet........och det är frågan om lösningen är så mycket bättre.....

 


Ibland är vintern ganska vacker.

mms_img18268 (MMS)

Ibland är vintern ganska vacker.


Helgnöje

Den här helgen var det tänkt att jag inte skulle göra någonting. Men så i fredags kom snickaren och byggde igen innertaket på övervåningen och då blev vi väldigt sugna på att slå igen golvet så att vi kunde öppna upp dit upp. För innan vi lagt igen så var det ju bara en gigantisk kattlåda fylld med sågspån och då var vi tvungen till att ha stängt.

Men igår började vi, det gäller ju att passa på när man har hjälp till hands. Inte för att vi inte hade klarat det själv, men vi kanske hade hållit på lite längre bara.
Så här blev det när det blev klart.:

 

Bygga på runt fönstren ska snickaren göra, sånt pyssel överlåter vi åt andra. Nu ska det upp en innervägg och sedan är det innertak och golv som ska läggas. Lite färg och tapeter på det så börjar det likna nått.

 

 


Snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö. De...

mms_img60595 (MMS)

Snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö. Det verkar som att det aldrig tar slut någon gång.


Långhelg igen

Så var det trettondagen nu då. Jag är ledig igen fyra dagar. Ska bli skönt, igen.....
Den här helgen kommer nog att spenderas mycket med MIN bror, svägerska, och deras dotter, som är uppe från Stora Staden. Deras dotter och min dotter är lika gamla, har samma intressen, och bääääääästa vänner (som min dotter säger). Det är så gulligt när två sexåringar kan prata med varandra i telefon i nästan en halvtimme, fast dem pratar än så länge mest om leksaker och pyssel......

Nyårslöften

Jag är jättedålig på att hålla nyårslöften. Därför brukar jag sällan göra några. Det så förutsägbart att säga att bara för att det är ett nytt år så ska man leva hälsosammare, träna mer och göra ALLTING annorlunda än vad man gjorde förra året. Oftast ramlar man ändå ner i samma hjulspår i alla fall.
En sak som jag lovat att jag ska FÖRSÖKA bli bättre på är att planera veckans måltider. Eftersom vi bor en bit utanför stan så måste man ha någon sorts planering för att få måltiderna att gå ihop. Har man väl kommit hem är det försent att upptäcka att man inte har något att laga mat av. Sen har jag väldigt dåligt med tålamod att stå i köket när jag kommer hem från jobbet. Ska jag laga mat vill jag oftast ha hela dagen på mig. Så veckans middagar måste vara relativt enkla, men passa de flesta i familjen, samt vara så pass varierande att man inte dör av tristess. Redan där sprack ekvationen. Men man kan ju alltid göra ett försök.....


Nytt år, nya projekt

.....eller åtminstone avsluta dem som vi påbörjat.

2011 kommer bli "Husets År". Vi har så mycket på gång som vi måste ta tag i och avsluta. För det första har vi övervåningen som ska "piffas" till lite. Sonens rum ska få nytt tak, golv och tapeter. Samma sak med dotterns rum. Ett badrum ska inredas.
´
Hela huset ska tilläggsisoleras och få ny brädfodring. Som vi till sommaren måste måla. Vi har pratat om att bygga ut hallen så att vi får en riktig entre, och kanske blir detta i samband med att huset får nya panel. Och då är det väl läge att äntligen göra ordning det som är hall idag, med nytt golv och nya tapeter också.
´
Utomhus har vi en massa matjord som måste fördelas ut och en gräsmatta att så. Men först måste vi rensa upp allt byggavfall som blivit av takbytet, och som nu snöat över.
´
Redan i höstas sa vi att båten skulle få vila nästa år, för att lägga all tid på huset. Dessutom måste ju båtmotorn renoveras innan vi kan sjösätta, så det kanske är lika bra.


RSS 2.0