Slö, slöare, slöast

Har inte haft energi till någonting idag. Känt mig allmänt trött bara. Kan i och för sig bero på det dåliga vädret. Skulle vara kul med någon soldag nu, eller skulle det? Visserligen har vi fått en massa gräs och sly röjt, bodarna utrensade och jag har passat på att så lite gräs nu när det är blött. Men idag är jag bara trött.
Ikväll blir det ett parti sällskapspel med våra trevliga grannar. Mahjong står på menyn. För er som inte vet vad det är, eller inte har provat. Well, synd för er. Det är faktiskt riktigt roligt. Men man måste vara fyra stycken, och det är en fördel om det finns någon som har spelat förut och kan alla regler, och räkna poäng. För poängräknandet i Mahjong är inte det lättaste.
Men eftersom jag är den enda i detta sällskap som (nästan) till fullo behärskar poängräkningen så kan jag utnyttja detta till min fördel....hehehe........

Sopsortering

Det blev en tur till sopstationen idag. Och jag kan meddela att det inte är helt självklart hur man ska sopsortera. Vissa saker kan helt enkelt överraskande vara något annat än man tänkt sig. Det fick jag såklart veta av sopsorteringspolisen.

Visste ni till exempel att detta är en möbel?

Och jag, mitt korkade spån, tänkte sortera bränslebehållaren som metallskrot och pinnen som brännbart. Hur dumt som helst. Men nu har jag lärt mig min läxa.

 

Tänk så mycket enklare det var förr i tiden. Man bara grävde en grop i skogen och sedan dumpade man det som man ville bli av med. Hur enkelt som helst. Vi hittar alltid gammalt skot i skogen när vi är ute och går. Cyklar, glasburkar, bildäck, kardanaxlar, växellådor. Allt möjligt som kan vara bra att ha. Idag när vi åkte till tippen hade vi med oss medar till en gammal spark. Av själva sparken fanns inte ett spår, men medarna de består. (Gud, vad jag är duktig på att rimma).

 

Nä, det var bättre förr. Tänk på våra barn, när de bli gamla. Ska dem inte få gå ut i skogen och gräva upp våra gamla sopor. Förundras över hur kul kaviar-tubarna såg ut på vår tid, att colaburkarna inte ändrats på säkert 50 år.


Bra Vibrationer

Har gått bärsärkagång med röjsågen idag. Mina händer är rätt skakiga nu. Men fint blev det.
Dessutom har vi fyllt en släpvagn med skräp. Tänk så mycket skit man sparar på sig.


På fastlandet igen

Äntligen fast mark under fötterna, fast det har inte slutat gunga ännu. Det brukar ta några dagar efter att man kommit hem som  "gunget" går ur kroppen. Är det riktigt illa kan man bli "landsjuk".......
.
Det blev bara en vecka i båten denna gång. Men som det känns nu var det lika bra att åka hem, även om färden igår blev den längsta i världshistorien (nja, kanske inte riktigt, det bara kändes så med två uuuuuutråkade barn). 6 timmar med barn i båt, blåsväder, sjögång och lite dimma. Roligare kan man ha det. Innan barnen, eller när barnen var riktigt små, kunde vi nog klara av längre dagsetapper men nu för tiden försöker vi ta korta etapper och stanna längre på varje ställe. Nu var det dock hemlängtan som bestämde att vi skulle åka hela vägen hem, och så fick det bli. Det var en varm dusch och en skön säng som hägrade.
.
.
Detta är första året som vi har Alice (hunden) med i båten, det har gått bra. Hon verkar inte otrivas i båten, när vi ligger vid land. Fast jag misstänker att hon blir lite sjösjuk när vi seglar, för hon vill antingen sitta i mitt knä eller ligga nerbäddad bland en massa kuddar i en koj. Det sistnämnda är dock bekvämast för alla inblandade.
.
.
En 6-åring och en båt är en dålig kombination har vi märkt. Förr om åren har det varit sonen som varit besvärlig och inte velat vara med på något vi hittat på. När dottern var sisådär 2-3 år var hon rätt kul att ha med i båten, så fort vi kastade loss somnade hon i sittbrunnen och sov tills vi kom fram. Hur bra som helst. Nu är hon 6 år och helt omöjlig, ALLT vi gör är fel. Och gör vi som hon vill är det också fel. Sonen däremot, som är 9 år, är hur lättsam som helst att ha med (förutom vissa undantag). Undrar om dom någon kommer att vara synkade?
.
.
Men så länge vädret var bra, vattnet varmt, har vi haft en skön avkopplande semester. Vi har umgåtts hela familjen, spelat en massa spel (måste skaffa nya nu, väldigt less på dem som finns i båten), och läst en del. Jag tror att om jag skulle fylla båten med tidningar skulle jag inte se sonen på hela resan. Men så fort regnet kommer blir man genast less, för även om båten är stor, så är det ett begränsat utrymme. Och går man ut så blir man blöt, torkmöjligheterna är begränsade, och hela båten blir fuktig. Även om vi har värmare, så blir det ändå inte riktigt torrt.
.
.
Två veckor har jag kvar på min semester nu. Kanske kommer vi att ta en båttur till, om vädret tillåter.

På väg hem. Det vackra vädret är slut, så ...

20100726219 (MMS)

På väg hem. Det vackra vädret är slut, så även mitt tålamod. Det finns inte mycket att göra på en båt när det regnar. Kanske åker vi iväg igen om vädret bättre senare.


Regn,regn,regn. Idag har vi haft en riktig...

20100725218 (MMS)

Regn,regn,regn. Idag har vi haft en riktig slö dag i båten. Allihopa. Det har blivit mycke spel och läsning. En liten stund trotsade vi vädret och gick ut, med resultat att vi blev dyblöta.


Norrfällsviken. Soligt, men det har börjat...

20100724214 (MMS)

Norrfällsviken. Soligt, men det har börjat blåsa kallt. Dagens badtemperatur är 13 grader, friskt! Men man kan ju alltid läsa en bok.


Mjältötoppen, Sveriges högsta ö. En låååån...

20100723213 (MMS)

Mjältötoppen, Sveriges högsta ö. En låååång promenad uppåt. I alla fall för en 6-åring.


Ja, vi lever. Och vi har det rätt bra, tro...

20100722208 (MMS)

Ja, vi lever. Och vi har det rätt bra, trots allt. Just nu befinner vi oss på Mjältön. Fram tills nu har vi haft kanonväder, får bara hoppas vi har det några dagar till. På återseende tills nästa gång!


Sol & Bad

Två dagar med kanonväder. Det är nästan så att man skulle kunna vänja sig vid detta. Men det gäller att ta vara på dem tillfällen som ges. Man vet aldrig när dem kommer åter.

Lusthuset är i alla fall helt klart nu. Och det känns i skönt. Visserligen kanske inte det var största prioritet här hemma, men det är roligt att i ha nått som är färdigt.
Så här såg det ut innan:

Vi fick detta lusthus av några vänner som tänkte riva ner det. Det såg lite sjabbigt, snett och vinnt ut. Men lite färg ska nog göra susen.

 

En vecka senare:

 

Lite färg på utsidan. Men även insidan fick sig en makeover.

 

 

Insidan var brun tidigare. Men lite (rätt mycket) vit färg och några hyllor, och vipps!, så känns det genast lite mer hemtrevligt.

 

Men annars har vi mest haft roligt i helgen, åkt gummiring, varit på fest, grillat och haft trevligt.

 

 

 

Värre kunde man ju haft det.

 


Imorgon blir igår...

Dagarna flyger förbi. Känns som att semestern kommer bli kort om det ska forsätta i detta tempo. Lusthuset är i alla fall målat, in och utvändigt. Jag har hunnit med en tur till Ikea och spenderat en oherrans massa pengar. Eftersom vi har rätt långt till närmaste Ikea blir det ganska mycket varje gång. Nu blev det helt nytt möblemang till dotterns rum. Och hon blev nöjd. Hoppas nu bara att hon kan hålla det städat ett tag i alla fall. Då skulle det kännas värt det i alla fall.
Nu har även mannens semester börjat, så nu ska det förberedas för ett tur på havet. Vi packar väl båten och sen får vi se hur länge vi klarar av att vara ute. .....

Morden i Midsommer

Ingen riktig sommar utan dessa två:

 

Tur att man kan spela in på boxen. Annars skulle vi inte kunna åka iväg med båten alls de närmaste fyra veckorna. =)


Husmus

HUR är det möjligt? Vi har TVÅ katter, två katter som dagligen släpar hem alla möjliga döda djur från skogen.
HUR är det då möjligt att vi har EN mus inomhus??

Igår slängde jag ut en (levande) mus som irrat sin in i vårt kök. Därmed trodde jag saken var ur världen. Hade inte hjärta att ta ihjäl den, för jag tänkte att katterna kommer nog göra det tids nog i alla fall.
Men nu är den (eller dennes kusin) inne IGEN. Denna gång rymde den till källaren, och jag får inte tag i den. Den är snabbare än blixten. Till slut bar jag ner en katt, sen en katt till, men musen den är kvar i källaren.


Vis från gårdagens erfarenheter, så tar jag inte i den med händerna (utan skyddshandskar). Dem bits nämligen. Hårt.


Semester i semestern

Idag blir det nog en liten semester i semestern. Inte för att jag kommer kunna sitta helt still hela dagen, men jag ska försöka ta det lite lugnt i alla fall.

Gårdagen ägnades åt att måla om lusthuset. Hann dock bara halva eftersom solen låg och brände på andra sidan. Inte så klokt att måla då. Tänkte ta andra sidan idag, men för tillfället blåser det som attan. Dessutom är det mulet och kallt (IDAG hade det varit en bra dag att åka till IKEA =) ) , fast å andra sidan borde jag kanske passa på att måla när det inte är soligt.
.
En sak lärde jag mig igår i alla fall. Man ska inte slå ihjäl broms (??) med målarpenseln. Man blir kladdig då......
.
.
Nåja, min högerarm protesterar också högljudd mot några som helst betungade aktiviteter. Kan beror på den onaturliga hållningen av skruvdragare på plåttaket. (Ligga på mage på utsträckta armar och samtidigt pressa skruvdragaren neråt??)
.
Så idag ska jag ta det lugnt, i alla fall före kl 9........

Takläggning

Det känns att jag lever. Har ont i diverse muskler jag inte visste att jag hade. Men jag är rätt nöjd ändå. Har ju fått plåttak på uthuset. Så nu är det tätt inför vintern. Nu kan man fylla det med allsköns bråte....

Av någon anledning, som jag glömt nu, blev det min uppgift att ligga på taket och skruva fast plåten. Tänk er själva hur det är att ligga på ett solvarmt tak, försöka hålla er kvar samtidigt som ni försöker skruva in skruvar. Och vilka skruvar vi hade!! Inköpta på Byggmax, ska jag tillägga, meningen är att de ska borra sig genom plåten för att sedan skruva ner i läkten. Försöka själva borra med en sked så för ni se hur kul det är. Värdens slöaste skruvar. Inte så kul på ett solvarmt, sluttande tak.......
.
.
.
Men vi har inte bråkat på hela helgen, mannen och jag, än fast vi arbetat tillsammans. Undra hur det kom sig? Kanske för att jag haft spik/skruv i munnen hela dagen???

Uppdate:

För er som undrar vad mannen gjorde medans jag låg på taket: Han langade upp plåtar och stod beredd att ta emot mig om jag skulle ramla ner. Sen fick han skruva alla skruvar närmast kanten, för dit vågade jag mig INTE.
(OM jag hade ramlat ner hade vi nog blivit mos bägge två)

Finaly!!!

Nu är äntligen semestern här! 4 veckors ledighet. Under dessa veckor tänkte jag göra följande:

Röja sly
Måla lusthuset
Måla uthuset
Rensa vedboden
Fixa hallen
Fixa trädgården och rabatter
Åka till IKEA
Ligga på bryggan
Åka båt
.
.
.
Nu kanske någon tycker att jag ska ta det lugnt och vila på min semester. Men jag mår mycket bättre när jag får göra något, så att man ser resultat.
.
.
.
.
Men idag gjorde jag ingenting när jag kom hem. Vi åt middag på Fiskevistet i Skeppsmalen. Så skönt att bara ta en promenad, äta gott, dricka ett glas vin, och sen promenera hem. Nästan som att bo i stan.

1 dag kvar!!!

Nu är det bara 1 dag kvar. Sedan har jag 4 veckors semester (hade en vecka i april också)!!
Ska bli hur skönt som helst.

Bloggöken

Torka är inte rätt ord för denna blogg just nu.
Det är sommar. Semestern är antågande. Bloggstatistiken är snart nere på noll. Känns som att alla är på semester för tillfället.
Sista arbetsveckan nu. Sedan behöver jag inte kliva upp i ottan. Sedan ska jag äta frukost på bryggan varje dag (om det inte regnar)


Trysunda

Vi har förmånen att bo vid Höga Kusten, Ångermanland. Det perfekta stället om man väljer att ha båt. Vackra öar, djupa vatten och knappt några grund överhuvudtaget. Det sägs att man inte behöver sjökort här. Att man kan navigera efter kartan i telefonkatalogen (nån som minns telefonkatalogerna??)
Ulvön kallar sig själv för Bottenhavets Pärla. Och den är vacker och pittoresk denna ö. MEN mitt favoritställe är ändå:
Trysunda


Ett gammalt fiskeläge som har allt. Utom en pub. Och det gör den så lugn och fridfull.

Gästhamnen


 

Förutom gästhamn finns dem gamla fiskarstugorna kvar. Vilket bidrar till öns charm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Runt ön finns en antal vikar. Bland annat Storviken. Som består helt och hållet av runda stenar som havet polerat genom åren.

 

 

Hade det inte varit förbjudet, hade jag tagit med mig ett lass av dessa stenar hem. Det finns skyltar uppsatta om att man inte får ta med sig stenar härifrån.

 

 

Så runda, så polerade, och så varierande färger.


Vill man bada finns här även en jättelång och fin sandstrand. Enda nackdelen är att havet sällan blir sådär jättevarmt som man skulle vilja ha det (+25grader).

 

Björnviken


Till och med Alice gillade denna ö skarpt.

 

 

 

Men nu är det slut med rapporteringen från denna ö. Nästa gång kanske ni får se något annat av alla våra smultronställen i skärgården. Det finns mååååånga.

 
Laga mat?

Sonen är inne i en period nu där han märker ord. Det är inte för att han inte förstår själva betydelsen, utan mer för att han börjat förstå det komiska i det vi säger.
Häromdagen undrade han om det inte var dags för mat snart.
"Jag lagar den nu", svarade jag.
"Vem har haft sönder den då?", undrade han.
Ha  ha  ha.......

Zzzzzzzzzzzzzz

Tillbaka på fastlandet igen. Denna helg har varit helt perfekt. Bra väder, varmt, soligt, inga griniga barn, inga griniga föräldrar. Alla har varit nöjda och haft roligt. Till och med Alice (hunden) har haft det bra i helgen.
Enda nackdelen med att vara ute på sjön är att vi alla är urtrötta nu. Alla snarkar i soffan, till och med Alice.

Oj, oj, så jobbigt vi har det. Sol, hav, v...

20100703203 (MMS)

Oj, oj, så jobbigt vi har det. Sol, hav, varma vindar. Det ska va gött å leva.


Vissa är lite tröttare än andra.

20100702201 (MMS)

Vissa är lite tröttare än andra.


Lätta ankar

Jaha, då packar man då i allafall. Skulle vilja ha en dag på mig att förbereda båten innan avfärd. Men det går inte när man jobbar och är död i huvudet när man kommer hem. Maten ska förhoppningsvis redan finnas i båten. Det är bara mina kläder, barnens kläder, sängkläder kvar.

Så snart mannen kommer hem från jobbet kastar vi loss. Tycker egentligen att det blir lite sent, men barnen är stora nu så dem blir förhoppningsvis inte gnälliga så tidigt.
Vädret är i allafall på vår sida. 25 grader varmt, inte ett moln, lagom vind i rätt riktning. Kan bli en fin kväll. Ryktet säger dock att det är fullt på vårt resmål, men vi får lägga oss akter om mor och far (som redan åkt iväg med sin båt).
Undra om man kan övertala dem att låta VÅRA barn sova i DERAS båt?? hmmmmmm

Värmebölja

Imorse hade vi ca 14 grader varmt. Nu är det 24 grader i skuggan. Stora svarta moln på himlen och ett tjockt i mitt huvud.

Tror bestämt att det är åska i luften. Har mått illa hela dagen, och då är det ju typiskt att man glömmer sin medicin just idag.

Har säkert tryckt i mig 6 Treo till ingen nytta, bara för att hålla mig stående. Visst hade jag kunnat åkt hem, men vi har så mycket på jobbet nu innan semestern.
Men har jag hittat hem och jag hade hittade EN stackars tablett kvar. Blir en tur till apoteket imorgon, annars kan helgen bli lååååång

Hoppas värmen stannar och åskan drar vidare bara.

RSS 2.0