Det fixar sig alltid

Det kommer nog att ordna sig till slut ändå. Om det inte händer något oförutsett igen, men just nu så får jag ta en sak i taget.
'
Efter att ha pratat med hon som äger stallet så kom vi överens om att hon kommer behålla en av sina hästar, vilket innebär att "min" kommer att få sällskap. Så länge hon är dålig, och ligger inne, och kanske även efter det, kommer jag att mocka åt båda hästarna och hjälpa henne sköta även hennes häst. Stallhyran kommer givetvis bli rätt så reducerad av detta, men självklart måste jag betala för spån, hö och lite annat. Detta kanske känns som att jag drog det långa strået här, men jag ser det inte riktigt så. Det är inte mer jobb än om jag skulle haft eget stall, och dessutom får jag ha min häst nära. Jag slipper köra fler mil om dagen. Samtidigt så vinner hon på det också eftersom hon egentligen inte alls vill sälja sina hästar men inte kan ta hand om dem.
'
Vi får väl se hur länge detta fungerar, i vilket fall som helst så tror jag att jag måste skaffa mig en Plan B, i det fall något händer.

If it sounds too good to be true.........

.........it probably is.........
'
Åkt på ett major bakslag! På fredag ska jag hämta hem hästen, men nu har jag fått besked om att jag kanske inte alls har någonstans att ställa den. Hon som jag skulle ha den hos har blivit akut sjuk, nästan alla hennes hästar flyttar och själv ska hon in på sjukhus. Hur jag ska lösa detta har jag ingen aning om. Imorgon får jag veta om hon kommer behålla någon av hästarna och hur vi i då fall ska lösa skötseln av dem. Jag har ebjudit mig att hjälpa till så gott jag kan OM det nu är så att hon tänker ha någon kvar.
'
I vilke fall som helst så känns allt väldigt osäkert och en Plan B skulle nog behövas. För även om jag inte betalt hästen och därför skulle kunna backa så har jag ju mentalt redan köpt den (om den inte visar sig halt på besiktningen), och detta är en besvikelse av gigantiska mått.
'
Just nu känns det inte så bra, och jag vet inte om jag ska avvakta tills jag får besked imorgon eller om jag redan nu ska börja leta efter ett alternativ.

Hästen

I måndags var jag alltså och provred hästen som jag funderat på att köpa. Det kändes redan innan som att detta var hästen för mig, jag vet inte varför men på något sätt har jag känt att det nog är meningen att han ska bli min häst.

Eftersom det är min första häst vill jag inte ha någon som jag måste jobba så mycket med, den ska vara snäll, lätthanterlig och kunna tölta utan problem. Det är vad jag haft som krav. Den här hästen uppfyllde allt, möjligtvis är den lite rädd för bilar men det var inte värre än att jag kunde hålla honom.

Jag har varit lite orolig för det här med att skaffa häst, klarar jag av det? Är jag redo för en egen? Det är ju trots allt väldigt mycket ansvar. Sen blir man lite konfunderad när man läser hästannonser, när det står att dem kräver en rutinerad ryttare, fast hand, mjuk hand osv osv.... Kanske är det så att jag underskattar min egen förmåga och inte tror mig var så värst duktig. Inte för att jag är något proffs, men jag kanske har bättre balans och kan hantera hästen bättre än vad jag tror själv.

Nu är det i alla fall bestämt, hästen ska köpas. Det är bara veterinärbesiktningen kvar som ska göras (och betalningen!!), sen ska den hämtas hem till sitt nya stall.

Klantig som jag är så kom jag inte ihåg att ta några bilder på den när jag var iväg i måndags, utan jag har fått stjäla en bild från Blocket.....


If at first you dont succed......

Det är på gång nu, drömmen om en egen häst är på väg att uppfyllas.
'
Jag har nog alltid velat ha en egen häst, ända sedan jag var liten. Men ingen av mina föräldrar var speciellt intresserade och därför blev det aldrig av att jag fick börja rida heller. När jag sedan väl började i vuxen ålder så var det aldrig tanken att jag skulle skaffa mig en egen. Jag hade inte tid,plats eller kunskap nog att ta hand om en häst. Idag har jag mer kunskap, platsen har jag ordnat och hur det blir med tiden får vi se. Men eftersom jag nu kommer ha min häst rätt nära hemmet så har jag större möjligheter att ta hand om den.
,'
Sen var det ju här med att livet var för kort för att inte göra det man verkligen vill..........
,.
Själva hästen har jag inte hittat ännu, men jag är på god väg. På måndag ska jag åka och titta på en islandshäst, och provrida den. Det ska bli riktigt spännande att se hur det går. Kommer den att kasta av mig, rusa iväg, sparkas, bitas?? Ja, vi får väl se. Spännande är det i alla fall.

RSS 2.0