Gott Nytt år!!

Vi blev inte helt ensamma på idag. Idag kommer allra goaste Bara Jag hit, med barnen då.
Det ska bli så trevligt att umgås med henne.

Dagens meny kommer att bestå av:
Förrätt:
Hummersallad
(Barnen får väl äta prinskorv eller nått.....)
´
´
Huvudrätt:
Smördegsinbakad fläskfilé med hasselbackspotatis och rödvinsky
´
´
Efterrätt:
Pavlova med färska frukter
´
´
(Med reservation för oförutsedda händelser, man vet ju aldrig.....)
´
Sen en himla massa godis på det.
´
´
Sockerstinna och skitmätta kommer vi kanske somna i soffan sedan.......


Projekt övervåning (fortsättningen)

Minns ni den här bilden:

 

Som senare blev det här:

 

Nu är dem nya takfönstren på plats:

 

Man kan säga att det är lite pyssel kvar. Som lite golv och några takplankor. Kanske en och annan innervägg också. Men snickarna är inte riktigt klara med taket ännu, så vi det är svinkallt där uppe och då vill man inte riktigt vara där.

 

Om det inte hade varit snö på fönstren hade jag kunnat visa att man faktiskt får havsutsikt genom dem där fönstren.....eller så kan man titta på stjärnorna när det är mörkt.


Livet är fyllt av besvikelser

Så är det bara.
Egentligen behöver jag inte ens utveckla det närmare, det är bara att konstatera faktum. Fast allt som oftast kan jag tycka att det är mina egna förväntningar som är orsaken till besvikelserna, inte ett uttalat löfte som blivit brutet.
Som idag.....
´
Jag hade vissa förväntningar. Egentligen hade jag ingen som helst lust att åka till badet med alla mannens syskon och deras barn. Inte för att jag inte gillar mina svågrar och svägerskor, utan för att jag inte känner mig riktigt frisk. Det är som att febern ligger latent i kroppen hela  tiden. Men jag kände att jag var så illa tvungen, i allafall för barnens skull. Och dessutom kunde det ju vara trevligt att passa på att umgås med svägerskorna lite. Lite girltalk.....
´
Jo tjena...
.
Lita på att jag blev lagomt besviken när jag (efter att vi gått in, vi var lite sena) upptäcker att mina svägerskor inte gått tid. Dem skulle passa på att gå på stan och fika lite grann.........
Jajamen, där är jag. Med fyra bröder och ett gäng ungar...Snacka om två timmar av mitt liv som jag aldrig kommer att få tillbaka. Jag var skitarg.
Å andra sidan. Vem ska jag vara arg på?? Det var ju bara mina egna förväntningar som grusades. Fast jag hade önskat att jag fått veta i förväg att dem inte tänkt hänga på. Då hade jag sluppit undan jag med......
'
'
Dessutom ser det ut som vi blir ensamma till nyår. ......jag och min hummer.........

En halv dag kvar

Imorgon jobbar jag halvdag, sedan väntar fyra dagars ledighet igen. Men först ska vi till badhuset, alla kusiner, svägerskor och farbröder. Kan ju bli riktigt kul, om det inte vore för att jag inte tycker om när det är mycket folk.

Nyårsafton verkar fortfarande vara ett öppet kort, tänk att det alltid ska vara så svårt att bestämma sig. Skulle inte förvåna mig om vi slutar ensamma på nyårsafton eftersom dem tilltänkta gästerna inte kan bestämma sig för om det passar eller inte. Nåja, kanske inte så dumt det heller. Med tanke på hur trött jag varit de sista dagarna skulle det inte göra så mycket om man fick ligga i soffan hela dagen. Eller hela helgen kanske.....
'
'
För vad är väl en bal på slottet, kanske, alldeles.....alldeles.......

Kattvalp

Vår hund, Alice, har bestämt sig för att kattungarna tillhör henne. Eller i alla fall att hon har lika mycket rätt att ta hand om dem som kattmamman. Detta innebär att vi har fått stänga in ungarna för att hon inte ska slicka sönder dem. Jag hittade en på golvet igår som var alldeles dyblöt av allt tvättande. Det är en himla tur att Sotis inte bryr sig om att någon inkräktar på hennes mammaroll för då skulle Alice åka på storstryk.

Sotis den Tredje, 10 dagar gammal.


Surviving Christmas

Jaha, så var den här julen över då.
Alla klappar är uppslitna, all mat är slut, det ligger leksaker och kartonger överallt.

Julen har varit rätt så lugn och fin. Inte gjort speciellt många knop. På julafton var vi hos svärföräldrarna, och igår var vi bara hemma och tog det lugnt. Precis som en jul ska vara. Igår hade vi i alla fall mänskliga temperaturer ute så att man kunde ta en promenad i friska luften. Idag verkar det blåsa spik igen.....suck...
´
´
Imorgon väntar tre arbetsdagar, innan det är dags för nyårshelgen. Har ännu inga riktiga planer för nyårsafton och kan inte heller riktigt bestämma mig för vad jag vill göra egentligen. Men jag tror raggsockorna får sitta på i alla fall.....

Julgranspumla

Vi satsar på lite annorlunda julgranspynt i år:

Det är ju inte en slump att hon heter "Busan".........

Jomenvisstserru.....

Jag fick en rolig kommentar på mitt förra inlägg från en förvirrad liten själ:

"Du kommer bli tjock ju. :(
Om du inte redan är det."
´
´
Hahaha.If you only knew. Antar att hon refererade till att jag skulle baka och göra revbenspjäll idag.
(eller så hade hon inte läst inlägget överhuvudtaget).
´
´
Tyckte bara att det var så komiskt, vart tror hon julmaten kommer ifrån egentligen??

Jullov!!!

Äntligen så är det jullov, om än inte så långt. Fyra dagars ledighet kommer att kännas bra. Just nu är jag så trött att jag skulle kunna somna stående, och så har jag känt i ett par dagar nu. Vet inte om jag helt enkelt jobbat lite för mycket ett tag eller om det är förkylningen som känns av. Har fortfarande hosta på nätterna, så jag tar alltid lite cocillana för att få sova. Kan ju vara den som gör mig så himla trött.

Imorgon ska jag ägna hela dagen åt att göra revbenspjäll och att baka lite grann. Nu kanske någon tycker att jag borde försöka vila lite. Men att baka och laga mat är ganska avkopplande.

Dan före dan före dan

Snart är det jul. Eftersom vi inte kommer att vara hemma på julafton så är det inte mycket som måste förberedas. Dock är det ju det här lilla problemet med julklappar som man måste köpa till vissa. Ja, man måste, för man vet ju att man kommer få julklappar från, typ mamma.  Och då blir det ju lite dumt om man inte köpt något tillbaka även om man inte har den blekaste aning om vad man ska köpa. Vad köper man till någon som inte saknar något??

Snöstorm

Idag har jag bara stuckit näsan utanför dörren två gånger. Och det enbart för att hunden skulle få kissa.
Vem vill gå ut när det ser ut så här:

Snön vräker ner både korsan och tvärsan. Går man ut så finns det stor risk att man blåser bort.
Jag tror vädergudarna försöker straffa oss för att vi kom på den dumma iden att byta tak på vintern.
Det är som att dem tänker "Ha, nu ska ni få era korkade spån".
´
´
´

Lilla kissen överlevde inte, den var alldeles för klen för att orka äta ens. Så nu är dem bara tre.........

Kattungar

I natt kom dem, kattungarna. Kattmamman hade lagt sig under täcket i vår säng, så när mannen skulle lägga sig fann han en nyfödd kattunge vid fotändan.
Blodig och slemmig.
Jätteskoj.
Snabbt fick vi fixa en bädd längst ner i garderoben och dessutom renbädda sängen. I morse när jag klev upp såg jag att hon hade fått tre ungar till. Först räknade jag till fem stycken men när jag tog ut dem för att ta bort de blöta handukarna ur bädden deras fanns där bara fyra. Jag måste ha räknat fel, för det fanns inga fler någonstans. En av ungarna är dessutom väääääldigt liten, hälften så stor som de andra. Jag misstänker att den inte kommer att överleva.
Än fast jag egentligen inte vill ha några kattungar alls, och alla kanske kommer gå till katthimlen en dag, så känns det lite sorgligt att den lilla stackaren kanske kommer att dö. Men det är inte så mycket jag kan göra något åt just nu, är den klen så är det väl inte meningen att den ska leva heller.

Alla kattungar är förresten svarta, dock inga röda ögon och inga huggtänder.......ännu...

En halv dag gammal.......


Julfest

Igår kväll hade vi julfest med jobbet. Eller fest och fest, vi brukar gå ut och äta julbord tillsammans och dricka lite gott till.
Jag, som inte varit riktigt frisk, drack då bara vatten.
Vanligtvis brukar det alltid vara nån på våra julfester som dricker för mycket och skämmer ut sig. Men tyvärr blev det inte så igår, faktiskt så hade vi det riktigt trevligt tillsammans. Inga jobbiga diskussioner, ingen som kladdade på nån annan, ingen som dansade på borden.
Konstig känsla.......


snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö........

......och ännu mera snö har det kommit idag. Vilken tur att vi har en traktor så att vi slipper skotta. Men det är mysigt med all snö, dessutom är det inte så kallt ute längre. Det är lite roligt att köra bil i snön också, speciellt när det kommit så där lagom mycket så man inte vet om man kan ta sig fram eller inte. Det blir lite mer spänning i livet då.

Tazmansk djävul

Vår katt ska ha kattungar när som helst. Det är inte så att jag ser fram emot det med glädje direkt.
Visst, kattungar är söta, vuxna katter är också trevligt. Fast vi har redan två katter och vi har inte plats för fler.
.
.
Dessutom så är jag till 99,9% övertygad om pappa katt är samma som gjorde den katt som nu ska få kattungar med sin pappa. Sotis den Store (vår katt heter Sotis den andre).
Det lär ju bli intressanta kattungar.
Svarta kommer dem säkert vara, eller möjligtvis väldigt mörkt bruna.
.
.
Vår Sotis är sin pappa upp i dagen, tycker inte om vem som helst och går inte med på vad som helst. Vill hon inte så säger hon ifrån, på skarpen. Inte som sin mjäkiga mamma som låter sig handskas hur som helst och istället väntar på första bästa tillfälle att fly.

Nån som är intresserad av en tazmansk djävul? Bilden är inte manipulerad.....


Antar ni utmaningen??

Nu är pusslet färdigbyggt. Se, det var inte så svårt som man kan tro.

Nu är ju bara den stora frågan om det finns någon där ute som känner sig redo att ta över utmaningen. Vill ni veta mer om vad det går ut på kan ni läsa på www.pingvinpusslet.blogspot.com.

 

 

Vill ni ta över pusslet kan ni hojta till, eller skicka ett mail till pingvinpusslare@gmail.com


Forever young???

Ibland undrar jag hur man tänkte när man var tonåring. Varför hade man så satans bråttom med att bli vuxen? Vad är det som är så himla kul med att vara vuxen? Visst, man trodde ju att livet skulle bli lättare då. När man slutat skolan och slapp alla dessa förbannade läxor. Att man skulle gå till jobbet och sedan komma hem och kunna vara ledig. Visst, ledig är man, men vad gör man på sin lediga tid? Tvättar, lagar mat, hugger ved, eldar, tvättar, lagar mat, städar, lagar mat, eldar. Dag ut och dag in, år ut och år in. 25 dagar om året får man vara ledig från jobbet. Och vad gör man på dessa 25 dagar. Solar och slappar?? Nääää, då ska det renoveras, målas, ansans trädgårdar, renovera mera.

Och sedan trodde man att när man blev vuxen skulle man få vara uppe så länge man ville och äta så mycket godis man ville. Jo, shit Sherlock. Sova måste man ju för att överhuvudtaget orka jobba och sedan laga mat, tvätta, städa, hämta ungar. Och äta så mycket godis man vill??? Försök med det så får ni ser hur det går. Jepp, rätt gissat.
Nä, om jag fick göra om alltihopa skulle jag nog inte ha så bråttom med att växa upp.

Projekt övervåning

Kommer ni ihåg den här bilden:

Barnens pysselhörna, inklämd i det lilla skrymslet som ligger mellan deras rum. Nu har det blivit någon annans pysselhörna. Nämligen mammas och pappas pysselhörna

Fönstret är borta, men bara tillfälligt. Det ska sättas in två nya stora fönster. Samt flyttas en vägg så att rummet blir lite större.

Sonens rum är lite kapat för tillfället. Han bor i källaren just nu och kommer nog att få göra det ett litet tag till. Den svarta väggen ska bort helt och rummet flyttas hela vägen ut. Hans rum blir lite smalare men längre istället, och vi får ett litet allrum i mitten.
Svårt att förklara, just nu är det bara sågspån överallt.

Idolvinnare

Årets idolvinnare blev Jay Smith. Jag vet inte om man ska gratulera eller tycka synd om honom, för det har väl inte gått så bra för idolvinnarna. Förutom en då..........

Handen på hjärtan, kommer ni ihåg vinnarna genom åren????
.
.
.
.
Gör ni????
.
.
.
.
Allihopa??????
.
.
.
.
Har du fått ihop 7 st nu???
.
.
.
.
Idol 2004

En förrymd hob med utstrålning som en get. Inte konstigt att det inte är någon som kommer ihåg honom längre. Daniel hette han visst, Daniel Lindström.....
.
.
.
Idol 2005

Agnes, Agnes, Agnes. Jag kan inte direkt påstå att jag tycker om hennes sätt att sjunga, men det har onekligen gått bäst för henne hittills. Hon har ju i alla fall varit i USA.....Snygg är hon i alla fall.

.

.

.

 

Idol 2006

 

Det var ju han, va hette han nu igen. Markus Fagervall. Kan inte påminna mig att jag hört något från honom förutom den obligatoriska smörballaden som alla vinnare tvingas sjunga in.

.

.

.

 

Idol 2007

 

Javisst ja, hon. Marie jag-var-med-i-big-brother Picasso. Det har visst inte gått så bra för henne heller.

.

.

.

 

Idol 2008

 

Året då jag på allvar började fundera på om allmän rösträtt verkligen är en sån bra grej ändå. Killen från Malta, Kevin Borg, så trååååååkig, ingen utstrålning, ingen sexappeal at all. Har tydligen valt musikalbanan istället och det kanske inte är så fel.

.

.

.

Idol 2009

 

 

Nämen snälla ni, ni kan väl inte på fullaste allvar mena att ni tycker han är en sexig kille?? Lammkött i all ära, men Erik Grönwall ser ju ut som SUNE!!! Hur kul är det?! Dessutom kan jag inte påminna mig om att han gjort en så värst storartat karriär heller.

.

.

.

 

Idol 2010

 

 

 

Sist men inte minst. Jay Smith. Ett oskrivet blad som med rätt producent och rätt låtskrivare säkert kan bli större än dem andra. Han sticker i alla fall ut från pojkbandsträsket. Vi får väl hoppas att vinnarlåten blir den sista i sitt slag, för om han tvingas sjunga flera sånna blir han nog inte långvarig.

 


Det Mystiska Pingvinpusslet

Fördelen med att vara sjuk är att man får väldigt mycket tid över till att bygga pussel.

Nu var ju inte det här så svårt som man skulle ha trott, inte så länge man undviker det svarta partiet. Men så har jag ju byggt många pussel, och tycker att det är roligt, och då går det lite lättare.

 


Krassligt

Det gick inte längre. Vaknade i natt med feber och värk i hela kroppen. Det var bara att inse att gå till jobbet inte skulle vara en möjlighet idag. Så efter att ha skickat iväg barnen med skolbussen kryper jag upp i soffan och försöker sova en stund.

MEN så enkelt ska det tydligen inte vara. Vi har ju snickare hemma hos oss nu som byter tak och det är inte något som görs omärkt. Nejdå, hammare är tydligen ett verktyg som snickare använder sig av rätt ofta. Men nu ska jag inte klaga, jag vill ju att dem ska bli färdiga med taket, helst i år.

Så här såg det ut igår. Ska kravla mig ut och ta en  bild i dag också för att se om det blivit någon skillnad.
Ett litet brunt paket

....kom det från Huskatten.

Det var ett

Men inte vilket pussel som helst, utan Det Mystiska Pingvinpusslet. Vilken tur att vi fick det en dag då vi saknade bredband, så att vi hade nått att roa oss med. Annars hade vi nog suttit där och rullat tummarna.

 

Fast jag gillar att bygga pussel, brukade göra det ofta förr i tiden. Om det är någon som känner att dem skulle vilja prova på är det bara att höra av sig. Pusslet ska nämligen iväg till någon ny när vi är färdiga med byggandet.

 


Klippt och klart

Saknar tyvärr bredband och internetuppkoppling hemma numera.
Detta är ett resultat av en kombination mellan en klantig snickare och motorsåg.......
Jag hoppas att det kan åtgärdas under dagen, det gick i alla fall inte att laga med silvertejp och köksax......

I alla fall så fick familjen igår uppleva hur det var "för i tiden" när vi roade oss med ett litet brunt paket som kom med posten......
Men mer om detta när jag är uppkopplad igen.

Efterlyses

Någon (Per-Anders) tyckte att jag, med hänvisning till detta inlägg, skulle anställa en ny Sur Gubbe så att jag får något att skriva om.

Så jag knåpade ihop en liten anställningsansökan. Om ni känner er träffade, eller känner någon som känner sig träffad kan ni maila till kommeraldrigpåfråga@fakejobb.nu
´
´
Sur Gubbe Sökes:
Är DU en äldre herre med oövervinnerligt sinne för hur saker och ting EGENTLIGEN ska gå till?
Har DU svårt att inse att det finns kvinnor som faktiskt KAN saker och inte bara är till för att se vackra ut?
Är DU tjurig och har svårt att förstå att DU överhuvudtaget KAN göra något fel?
Är DU bra på att ta egna initiativ som egentligen är helt ovidkommande men som DU anser är det viktigaste i världen?
Tycker DU om att sitta i timtal och leta småfel hos andra?
Har DU svårt att acceptera att arbetsplatser inte styrs på samma effektiva sätt som på 30-talet?
I så fall är DU rätt man för oss.
Skicka en ansökan på ovanstående mailadress, fast å andra sidan om du verkligen är rätt man för jobbet så har du ingen mail, vet inte hur man mailar och skickar endast brev på brevpapper med ditt eget namn på.........

Vart är mitt inlägg!!!

Skrev nyss ett nytt inlägg som jag publicerade. Men det kommer inte upp!!! Men det är skitinlägget, det kommer upp minsann!!
Nu blir jag lite irriterad.....
´
´
´
Update: Inlägget jag började skriva igår, men gjorde klart idag ligger FÖRE inlägget jag publicerade igår. Alltså får ni scrolla ner lite om ni vill läsa det.........
LIIIITE irriterad blir jag, varför då lägga inlägg i utkast om de inte blir publicerade när jag vill. Eller är det jag som gör något fel????

Lata lördag

Idag har jag i stort sett gjort nästan ingenting.

På förmiddagen fylldes huset av mammor och barn som skulle öva luciasånger inför nästa helgs luciatåg i vårt lokala lilla bykapell. Hela 6 barn är dem som ska sjunga. Och publiken brukar bestå av närmast sörjande och andra grannar. Men mysigt och trevligt är det i alla fall.
´
Sen blev det en promenad med lilla vovven, den första den här veckan. Stackars vovve, hon börjar snart kunna rulla av sig själv. Men det har liksom inte varit läge för några promenader när man varit dyngförkyld samtidigt som det varit upp mot 20 minusgrader ute. Hoppas vi kan börja ta igen lite av det vi missat nu.
´
Bakat har jag också gjort. Saffransbiscotti. Jättegoda julkakor, föredrar sådana framför lussebullar och pepparkakor.

Skorporna ska jag ha med mig på den årliga glöggfesten som hålls här i byn. Men det blir bara jag och dottern som går, mannen ligger däckad i soffan. Undrar vad man ska ha på sig. Vi har ju en egen "nationaldräkt" här ute, arbetsbrallor, raggsockar och gummistövlar. Men det kanske inte lämpar sig när det är fest.

 

Detta innebär tyvärr att jag missar Pluras kväll i "Så mycket bättre". Tur att det finns TV4 Play.


Julstämning

Varför firar du jul??

Är julen en viktig högtid för dig? Har du vissa bestämda saker som bara måste finnas på julen för att det ska vara julstämning för dig?
´
Själv är jag nog inte en jul-människa. Jag gillar det faktum att man får extra ledigt, men jag skulle lika gärna kunna hoppa över hela julgrejen. Julpynt är jag inte särskilt förtjust i. Tycker det är lite jobbigt att plocka fram alla tomtar och troll, städa, ställa fram dem och sedan packa ner dem i en kartong igen. Julbelysning är visserligen mysigt och det passar bra med vår mörka årstid, men det ger mig inte någon särskild julstämning.
´
Julmat är inte heller så upphetsande, inte mycket som är speciellt gott egentligen. Och jag skulle hellre uppskatta en god trerättersmiddag, lagad med omsorg, än en massa kallskurna skinkbitar, torra köttbullar och sönderkokt potatis. Jag tycker om att ha folk omkring mig, att göra saker gemensamt, men det skulle man kunna göra ändå.
´
Nää, julen är nog mest till för att barnen ska få sig en massa nya grejer. För jag tror att om det inte vore för att vi ger varandra en massa grejer på julen så skulle det inte vara så många som firade längre. Eller vad tror ni, är jag bara onödigt negativ.
´
Skulle era barn uppskatta julen lika mycket om det INTE  innebar en massa julklappar??

 

Jag skulle nog behöva en dos lugn, fridfull jul tror jag........minsann


Idetorka

Har kommit fram till att en stor del av min bloggtorka beror på att Sura Gubben har slutat jobba hos oss. Det gör ju att jag inte längre har så mycket att reta upp mig på på jobbet, och därför inte så mycket att skriva om längre.

Kanske borde be honom komma tillbaka??

En bi-sak

Börjar bli allmänt skitless på att vara sjuk nu. Ja, ja, jag vet, jag borde inte klaga eftersom jag inte har vett att ligga hemma och kurera mig. Men jag är less på att det ALLTID är mina bihålor som krånglar så fort jag blir förkyld. Nu har jag i och för sig inte varit förkyld sen i våras, men det var precis likadant då. Svullna bihålor, hosta, snor i mängder, men ingen feber. Just nu stoppar jag i mig mängder med slemlösande  tabletter så snart kommer hela jag var upplöst till en stor våt fläck.........


RSS 2.0