Hästen

I måndags var jag alltså och provred hästen som jag funderat på att köpa. Det kändes redan innan som att detta var hästen för mig, jag vet inte varför men på något sätt har jag känt att det nog är meningen att han ska bli min häst.

Eftersom det är min första häst vill jag inte ha någon som jag måste jobba så mycket med, den ska vara snäll, lätthanterlig och kunna tölta utan problem. Det är vad jag haft som krav. Den här hästen uppfyllde allt, möjligtvis är den lite rädd för bilar men det var inte värre än att jag kunde hålla honom.

Jag har varit lite orolig för det här med att skaffa häst, klarar jag av det? Är jag redo för en egen? Det är ju trots allt väldigt mycket ansvar. Sen blir man lite konfunderad när man läser hästannonser, när det står att dem kräver en rutinerad ryttare, fast hand, mjuk hand osv osv.... Kanske är det så att jag underskattar min egen förmåga och inte tror mig var så värst duktig. Inte för att jag är något proffs, men jag kanske har bättre balans och kan hantera hästen bättre än vad jag tror själv.

Nu är det i alla fall bestämt, hästen ska köpas. Det är bara veterinärbesiktningen kvar som ska göras (och betalningen!!), sen ska den hämtas hem till sitt nya stall.

Klantig som jag är så kom jag inte ihåg att ta några bilder på den när jag var iväg i måndags, utan jag har fått stjäla en bild från Blocket.....


Kommentarer
Postat av: Diana

Vad skoj med häst! Jag har en vän som utan större hästvana (senaste var väl från ungdomsåren) som skaffade sig en riktig problemhäst. Men nu ett år senare börjar det bli pli på den!

2012-04-11 @ 15:45:16
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Camilla

Men Gud så spännande.

Jag menar..det är inte var dag man köper sig en häst.

Lycka till!

Kram!

2012-04-11 @ 19:25:46
URL: http://cammo69.blogspot.com
Postat av: ♥ Carina ♥

Ooo vad kul! Ska du bli med häst :)

Kram och lycka till!

2012-04-12 @ 19:56:52
URL: http://cinacarina.blogspot.com
Postat av: Gun

Åh vad kul med egen häst! Själv skulle jag vilja skaffa hund men vågar inte ens det..

2012-04-12 @ 21:46:38
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Ama de casa

Men så roligt! Lycka till med Pållen, det kommer säkert att gå jättebra!

:-)

2012-04-13 @ 12:49:31
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: Jess

Så roligt! Vad fin! Grattis till köpet!

2012-04-14 @ 17:08:59
URL: http://maisongrey.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0