Helgen i korthet

På fredagseftermiddagen blev vi helt oväntat av med vårt internet. Eftersom det hade kommit 20 cm snö under natten så vart det tvunget att skottas snö. Och eftersom byggfirman hade slagit upp byggnadsställningar runt hela huset (igen) så hade dem flyttat på telefonkabeln till huset. Detta missade mannen i huset när han kom körande i sin stora gula traktor. Helt plötsligt var telefon, bredband och tv borta! Tur att vi har parabol också annars hade blivit tvugna att spela nått spel eller så......med varandra.

Tomt blev det i alla fall. Man är ju så van att bara ta fram datorn och surfa lite på kvällen.
´
På lördagen hade vi VinterOS här i byn. Hela (nästan i alla fall) byn samlades i den enda backen som är lång och brant nog att kunna åka pulka i. Där hade vi korvgrillning och lite olika pulkatävlingar. En mycket uppskattat tillställning bland vuxna och barn. Och tur med vädret hade vi också, strålande sol och några minusgrader bara. Dessutom gjorde snön som föll på fredagen att backen blev alldeles perfekt att åka i.
´
Sen var det ju den stora finalen i Melodifestivalen igår också. Inte för att jag är så engagerad men jag tycker det är kul att se vem som vinner. Det var ju nästan givet att Saade skulle vinna, och jag hoppas det går bra för honom i den stora Eurovisionfinalen.
´
Idag har vi hållit på med huset. Tanken var först att vi skulle gipsa klart väggarna i sonens rum, så att jag kunde börja spackla någon gång. Men eftersom snickarna satt upp byggnadsställningarna i veckan så var det lika bra att börja med fasaden. All ribb på huset skulle bort innan dem kan börja tilläggsisolera och slå upp ny fasad. Så idag har vi dragit lös ALL ribb runt huset.
´
Internet är tillbaka igen. Det mesta går som sagt att laga med silvertejp. Och det är inte första gången denna telefonledning är lagad med silvertejp. Förra gången var det snickarna som kapade den när de gjorde om taket....

Kommentarer
Postat av: Ama de casa

Oj, det var en händelserik helg!

Bäst lät pulkan och korvgrillningen, sämst att bli av med internet :-)

2011-03-13 @ 19:57:28
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: Diana

Inget internet... ojoj, jag hade nog klättrat på väggarna!

Glömt inte att fota arbetet med huset en massa, man glömmer så fort hur det har sett ut.

2011-03-13 @ 22:59:02
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Huskatt

Dessa kablar som hänger och flyttas på lite hur som haver. Och så råkas kapas av...gräsklipparen...jo då, jag har kört över den några gånger :D

2011-03-13 @ 23:42:35
URL: http://huskatt.blogspot.com
Postat av: Camilla

Ajajajaj...inget internet. Tur att pulkåkningen gjorde så du kunde glömma det för en stund.

För du se...det går att vara utan.

Men frågan är varför ska man vara det? ;)

Klart att det kommer att gå bra för Saade.

Kram på dig!

2011-03-14 @ 08:42:50
URL: http://cammo69.blogspot.com
Postat av: Susanne P

Hahaha!

Vad gjorde man utan silvertape!! ;D

Kram

2011-03-14 @ 14:38:53
URL: http://www.susannep.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0