Moraliskt dilemma

Som jag nämnt tidigare så "tränar" jag ett gäng ungar i fotboll två gånger i veckan. Anledningen till att jag gör detta och inte låter barnen spela i en redan etablerad fotbollsklubb är att vi provade på det men dem trivdes inte så bra. Eller rättare sagt så var det sonen och två av hans kompisar som började spela i en klubb. Efter några träningar hoppade kompisarna av och eftersom det är tre mil enkel väg till träningarna och det faktum att han inte hade några kompisar kvar i laget valde han också att sluta spela.

För att inte barnen helt skulle försoffa sig i tv-spel hela sommaren valde vi att köra träningar i egen regi, på närmare håll. Och detta har fallit väl ut eftersom det förra träningen kom 15 barn.
.
Nu har förra klubben fått reda på detta och nu är det jag som får bära hundhuvudet. Det har kommit till deras kännedom att barnen slutat eftersom tränarna skrikit på barnen under träningen. Detta är bara delvis sant, visst har den skrikande tränaren bidragit till otrivseln, men det har även varit slagsmål mellan barnen (Inte "våra" pojkar). Mammorna som tränar tycker att deras skrikande är rättfärdigat, att det inte är arg menat, utan nödvändigt för att få till något som helst spel. Våra barn tycker det är obehagligt. Hur gör man då? Dem tycker att vi skulle ha tagit upp detta med dem. Hade det gjort någon skillnad? Barnen vill ändå inte dit.
.
Är jag skyldigt att tvinga mina barn att spela i ett lag dem inte trivs i bara för att inte stöta mig med andra föräldrar. Ska man godta vad som helst under förutsatsen "Vi gör så gott vi kan, försök själva för ni ser hur lätt det är!!".

Jag uppskattar om ni säger er ärliga mening, jag tar inte illa upp om ni inte tycker som jag.

Kommentarer
Postat av: diana

Min mening: Det är upp till var och en vart man vill träna och i vems regi. Om ni inte vill behöva pendla, utan istället träna ungarna själva så är det eran sak.

2010-05-31 @ 19:15:35
URL: http://www.metrobloggen.se/diana
Postat av: Camilla

Man ska göra det som känns bäst för en.

Så är det bara!!

Sv: Hahaha...nog har jag tur med vädret alltid.

Och så ska det förbli ;)

Jag har semester mitten av juli och sex veckor framåt så se till att vara ledig då du också,för DÅ blir det soligt och varmt ;)

Ha det bäst!

Kram!

2010-05-31 @ 19:48:53
URL: http://cammo69.blogspot.com
Postat av: Heidi

Man blir så förbannad på klubbars prestigetänkande ibland! Jag tycker att du gjorde helt rätt som drog igång det på eget bevåg, det tyder på engagemang! Tror klubben är rädd att "tappa" fler barn till er o därmed oxå en inkomst i form av medlemsavg. Men hur har ni löst det, ska vi bara sparka boll för skojs skull eller även ställa upp i cuper/serier? Då kanske man måste bilda en förening.



Sen tycker jag att du ska stå upp o vara ärlig mot de i andra klubben o säga exakt vad du tycker.



Jag har oxå haft tjafs med en klubb när min grabb skulle byta lag, de hotade honom med att svartlista honom så han inte kunde spela i nya klubben på ett helt år..då var han 10 år!! Jag blev vansinnig o det blev ett himla liv, självklart kan inte någon hindra en 10-åring att byta lag! Nu är han 17 o spelar i IFK Norrköpings fotbollsakademi o faktiskt avskyr den andra klubben!

2010-05-31 @ 20:01:27
URL: http://webmum.blogg.se/
Postat av: Selma

Varför ska de ta så allvarligt på knattefotbollen. Undrar om inte det är en stor orsak till att de flesta lägger av.

2010-05-31 @ 20:19:58
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Diana

Jag vet inte om 6 mil är stora avstånd för er där uppe, men för oss är det väldigt lång väg och inte något jag hade varit villig att köra för en fotbollsträning. Fungerar det bra på detta sättet så fortsätt! Strunta i de andra!

2010-05-31 @ 21:18:49
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Gun

Jag håller med Selma, och vår ena son är ett bra exempel. Han var jätteduktig på all sport han provade på, men tränarna körde slut på honom och då lade han av med allt.

Nej, jag tycker du gör helt rätt! Det är ju löjligt att bli arg på en sån sak! Och så typiskt de etablerade klubbarna att ta allt så förbaskat allvarligt!

2010-05-31 @ 21:21:08
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: anne

Det här rör sig om rel små barn?



Visst, när underlaget sviktar och man inte har tillräckligt med barn för att ställa upp med tillräckligt många vid matcher, då är det inte kul att vara tränare, men det är kanske inte alls där skon klämmer?



Hur som, finns det klubb och frivillig tränare, så låt ungarna spela var de vill. Alla går inte in för det med allt de har, låt ungarna spela för att det är kul. Det behöver inte alls betyda att de inte gör sitt bästa eller att de inte tränar hårt, man ska inte behöva kajka land och rike runt för att någon annan vill det.

2010-05-31 @ 21:33:39
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Bara Jag

Min ärliga mening? Jag tycker det är underbart att du kan samla barn i alla åldrar i närområdet - utbudet är inte överväldigande där ute så varje bidrag är en gudagåva!!

2010-05-31 @ 23:45:33
URL: http://myworldmytruth.blogg.se/
Postat av: eva

Min absolut ärliga mening är att du ska skita fullständigt i vad andra tycker. Du gör det du tycker är bäst för dina barn helt oavsett!

Om du skulle tvinga dina barn att spela där dom egentligen inte trivs så tar du av dom glädjen och leken och DET vore verkligen uselt!

2010-05-31 @ 23:55:00
URL: http://tantbloggaren.blogspot.com
Postat av: Ellis

Du är inte skyldig till något, du skall göra det du känner är rätt för dig och dina barn. Och om andra barn uppskattar dig mer sm tränare skall du satsa för deras skull, inte så du TVINGAR dem att vara hos dig o bojkotta andra tränaren.



sv: haha ja folk säger ju de, får se hur länge man orkar dricka :P

2010-06-01 @ 01:12:57
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Renee

Självklart ska du lyssna på vad barnen tycker och hur du själv känner. Våra barn tränade gymnastik i en liten klubb och kom inte vidare, vi valde att byta klubb som fick till följd att den gamla klubben fick för få gymnaster för att fortsätta.

2010-06-01 @ 08:09:04
URL: http://reneemari.blogg.se/
Postat av: Diana

Sv: Bah, blommorna är äkta! Det kommer du se sen när de dör. ;)

2010-06-01 @ 10:31:33
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: eva

Här jobbas det ser jag ;D

Ha en bra dag!

2010-06-01 @ 10:53:53
URL: http://tantbloggaren.blogspot.com
Postat av: Ama de casa

Du har gjort HELT rätt! Det ska vara KUL att träna, vad dom andra mammorna tycker är ju helt ointressant i det här läget.

2010-06-01 @ 12:02:05
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Stattinskan

Jag skulle ALDRIG tvinga mina barn att spela i ett lag de inte trivs i ... Gå på magkänslan och håll huvudet högt :-)

Kramar

2010-06-01 @ 12:38:31
URL: http://metrobloggen.se/stattin
Postat av: Ulrika

Det är väl klart att det inte känns kul att vara med i ett lag där det skriks och skälls! Du har väl verkligen inget att skämmas eller stå till svars för, du har ju dragit igång ett alternativ - och att det drar så pass mycket folk som det gör måste ju vara ett kvitto på att du har tänkt helt rätt och att ditt nya lag fyller en funktion! Stå på dig, tänk på barnen och TA INGEN SKIT!!!

Kramar!!

2010-06-02 @ 19:39:09
URL: http://fabulousforty.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0