Sommarlov?

Eftersom jag inte har semester för tillfället och inte heller min man så måste mina barn lämnas på fritids varje dag. Sonen är skitarg över detta, han tycker att han är stor nog att vara hemma själv, och det finns INGENTING att göra på fritids. Dessutom måste man kliva upp tidigt på morgonen.

Jag kan ju förstå hans frustration. Det är ju trots allt sommarlov. Men hur gör alla andra föräldrar som INTE behöver stoppa in sina barn på fritids. Är alla andra föräldrar lärare som har jättelååååånga semesterar. Har alla andra föräldrar mor/farföräldrar som tar hand om barnen? Är alla andra barn ensamma hemma hela sommaren? Kanske skulle mannen och jag ha valt olika semesterperioder, då har barnen fått långa lov, men vi har inte haft någon gemensam semester.

Kommentarer
Postat av: Selma

Det där minns jag var ett bekymmer. Man vill helst ha både och, långledigt för kidsen och ändå gemensam för att kunna göra något.

2010-06-21 @ 12:18:45
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Heidi

Jag tyckte oxå att det var jobbigt när barnen var mindre o gick på fritids över sommaren. Vi gjorde nästan alltid så att vi tog tre veckor gemensamt o mannen en vecka innan mig o jag en vecka eller två efter..då var barnen hemma 5-6 veckor iaf.

2010-06-21 @ 12:35:56
URL: http://webmum.blogg.se/
Postat av: Bara Jag

Här slutar simskolan på onsdag - därefter är sonen välkommen hit varje dag om han hellre vill det.....

2010-06-21 @ 15:30:13
URL: http://myworldmytruth.blogg.se/
Postat av: Diana

På min tid så fick jag åka till mormor under några veckor på sommaren för att slippa vara på fritids hela sommaren. Det är jag glad för, främst för att mormor och jag kommit varandra så nära. Vänner som inte hade släktingar fick vara på fritids (som då slagits ihop med flera andra). Hur gammal är sonen? Ni kan kanske låta honom testa att vara hemma en dag då och då?

2010-06-21 @ 16:12:03
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Em

Är de hemma klagar de över att de inte har något att hitta på.. Nej, jag är nog hård i frågan, barnen får rätta sig efter vad som fungerar för alla helt enkelt.

2010-06-21 @ 18:06:12
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Ulrika

Nä, det är inte lätt att göra alla nöjda... Brukar dom inte göra en massa kul på fritids? Hör efter om dom inte har nån slags verksamhetsplanering över sommarkuligheter, då kan sonen få längta till nåt kul som inte dom som är hemma (och har tråkigt..) kan vara med på. Lycka till! :D

2010-06-21 @ 19:19:57
URL: http://fabulousforty.blogg.se/
Postat av: Gun

Ha inte dåligt samvete för det, man har inte hur många semesterdagar som helst och vill ju gärna vara ledig tillsammans. Är det inte så att han har rätt kul där ändå? Det kan ju ta emot på morgnarna för vem som helst som snart ska vara ledig.

2010-06-21 @ 21:47:45
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Renee

Jag kommer också ihåg att det var jätte tråkigt att barnen var tvungna att gå till fritids trots lov.

2010-06-22 @ 07:48:04
URL: http://reneemari.blogg.se/
Postat av: eva

Jag tycker som Em verkligen!sommarlovet är långt, det hinns med att göra roliga saker. Nu ser er situation ut så här inget mer med det.

2010-06-22 @ 09:35:14
URL: http://tantsnack.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0