Evighetsplågan

Dag 3

Idag hade jag i alla fall kommit ihåg att ta med medicinen så att jag kunde jobba kvar som vanligt. Dessutom har jag varit förutseende nog att besöka apoteket för att fylla på förrådet. Jag hade ETT uttag kvar.
" Receptet gäller till mars", säger apotektjejen.
HAHAHAHAHA, innan dess har jag nog gjort av med ett recept till. 6 påfyllningar sedan mars, det är inte fullt ett uttag månaden. Tja mindre än 9 migränanfall på en månad är ju inte så illa. Kunde varit värre.
.
Jag har haft detta sedan tonåren. Hjälp har jag sökt. En del hjälp har jag fått. jag har provat en del förebyggande mediciner, vissa har inte hjälp alls, vissa har hjälpt lite men haft för stora bieffekter. Jag har gjort omfattande undersökningar och det är inget fel på mig (vilken tur!!!).
.
Migrän är en neurologisk sjukdom och har egentligen ingenting med vanlig huvudvärk att göra. Det är därför som vanliga värktabletter inte fungerar. Jag har faktiskt provat epilepsimedicin som förebyggande, och hittills är det det som fungerat bäst. Dock drabbades jag av en sköldkörtelinflammation för några år sedan och slutade då med epilepsimedicinen p g a biverkningar. Funderar dock på om dessa biverkningar var så jobbiga trots allt (fick ständiga myrkrypningar i fötterna).
.
Akupunktur har jag också provat, då blev jag anfallsfri i TVÅ veckor. Yeaay.
.
Ska tillägga att mina anfall trots sin höga frekvens är rätt "lindriga", i alla fall med migränmått. Jag har aldrig fått någon aura. Jag får huvudvärk runt ena ögat, kraftig illamående och tål inte ljud och lukter. Men tar jag min medicin så fungerar jag som vanligt. Tar jag den inte.....jag då skulle jag kunna lägga mig ner och dö. Det som gör det hela så jobbigt är att medicinen tär på kroppen, jag blir väldigt trött (den är ju trots allt muskelavslappnade). Detta gör att efter tre-fyra dagar med medicinering så är jag rätt knäckt. Fysiskt.


Kommentarer
Postat av: Diana

Usch vad jobbigt! Kan du inte få ett intyg så du slipper karensen (jag tror man kan få det)?

2010-08-11 @ 20:45:06
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: anne

Fruktansvärt. Jag antar att man inte ens i sin vildaste fantasi kan föreställa sig hur det är.

2010-08-11 @ 21:39:01
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Gun

Fy vad jobbigt! Jag har migrän ibland (sällan), men oftast får jag aura med illamående i en halvtimme, och inte så jättehemsk huvudvärk, sen klingar det av.

Särskilt högriskskydd, som Diana skriver om kan man få om man har en sjukdom som orsakar minst tio frånvarotillfällen per år. Man slipper karens och F-kassan betalar tillbaka sjuklönen till arb.givaren. Jag har det pga min tarmsjukdom.

2010-08-11 @ 21:45:11
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Susanne P

Jag förstår dej precis!!

Har själv haft migrän sen tidig tonåren. hade ca två anfall i månaden och då låg jag däckad i några dagar. Aura, huvudvärk, illamående, bortdomningar, talbortfall mm. mm.

Jag har provat allt som läkarna sa skulle hjälpa, allt från tabletter till sprutor. Men inget bet på mej.

Nu äter jag Seloken Zoc sen många år tillbaks, som eg. är en blodtrycksmedicin, som verkligen fungerar!!!

Nu händer det att jag har migrän två ggr. om året istället för två ggr. i månaden. (men mycket mildare anfall!)

Nu kan jag leva igen!

Ett tips till dej om du nu inte har blivit erbjuden detta :))

Kram

2010-08-11 @ 21:50:01
URL: http://www.susannep.blogspot.com/
Postat av: Gun

Sv: Vad skönt att du trots allt kan jobba.:)

2010-08-11 @ 22:34:23
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Mia systeryster

Jobbigt det låter, kan inte ens föreställa mig. Min ena son får migrän ibland, fruktansvärt, dock inte lika ofta som du.

Sv: Mina söner läser ALDRIG min blogg, det är ju hur pinsamt som helst med en mamma som bloggar. Dottern läser ibland=D

2010-08-11 @ 22:47:13
URL: http://systerystersdagbok.blogg.se/
Postat av: Em

Jag vet inte vad jag skall säga, jag får alltid fruktansvärt ont av alla som måste leva med smärta, jag kan inte tänka mig värre. Hoppas det försvinner med tiden, men det brukar det väl inte göra?



Har du testat att äta ekologiskt? Att undvika tillsatsämnen i mat? Och samma med amalgam, har du amalgam så kan du testa att sanera bort det. Samtidigt är det jobbigt med alla "goda råd", men jag kan inte låta bli att nämna det. ;)



Hoppas dagen i dag blir en bra dag! God morgon!

2010-08-12 @ 06:30:33
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Camilla

Gud så jobbigt!

Jag kan bara tänka mig hur jobbigt du måste ha det.

Själv har jag migrän typ en gång om året men jag mår aldrig illa. Jag får bara flimmer för ögonen och sedan huvudvärk.Dagen efter kan jag känna mig lite bakis.

Hoppas att du hittar ett sätt som tar bort migränen.

God morgon!

2010-08-12 @ 08:21:53
URL: http://cammo69.blogspot.com
Postat av: Renee

Min äldsta och min tonåring har migrän, det är väldigt besvärligt.

2010-08-12 @ 09:24:58
URL: http://reneemari.blogg.se/
Postat av: Teresia

Fy vad tufft! Migrän har jag hört mycket om och haft vänner som regelbundet plågas. Jag själv fick ett anfall som yngre men sen inget mer.



Kempe på!

2010-08-12 @ 10:05:08
URL: http://hondenteresia.blogg.se/
Postat av: Selma

Tänk ändå om någon kunde hitta bot för migrän. Själv har jag bara ett lindrigt anfall någon gång per år men det är tillräckligt för att man ska förstå att de som är mer drabbade har ett helsicke.

2010-08-12 @ 10:42:43
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Heidi

Usch det är skitjobbigt med migrän! Jag får det inte lika ofta nu för tiden men har en bra tablett som man köper i USA...ska köpa nya nu när vi åker till New York. Kan skicka upp några till dig om du vill testa dem när vi kommer hem (ska inte åka förrän i sept)! Som tur är får jag ögonaura va 30 min innan huvudvärken o hinner jag stoppa i mig en tablett så blir det ganska bra..ibland kan man vara tvungen att åka hem från jobbet men oftast räcker det med att släcka lamporna o dra ner persiennerna på kontoret, det är om jag hinner äta medicinen annars är det kört!

2010-08-13 @ 00:08:57
URL: http://webmum.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0