Tonårspojkar for Dummies

Efter ett långt sommarlov har vår 10-årige preteenage son blivit rätt så slö och slikgiltigt. Dagarna har ägnats åt att se på tv, äta nudlar (!!!), spela dator och eventuellt bada lite om vädret tillåter. Ibland har han varit ensam hela dagen, ibland har det varit ett halvt fotbollslag hemma.
´
Igår hade pojkligan vissa önskemål om att det skulle få åka gummiring efter båten, det var ju fint väder och en kanondag för att bada. Men vi hade lite jobb hemma som vi var tvunga att bli av med först, närmare bestämt ett lass med ved som skulle kapas upp. En rätt tråkigt syssla, men är man några stycken går det lättare.
´
Sonen protesterade högljutt och gick in och parkerade sig i soffan, tillsammans med en kompis. Där satt dem och ugglade halva dagen medans vi kapade ved.
En annan av sonens kompisar däremot ställde frivilligt upp och hjälpte oss att bära ved. När vi väl var färdiga hade det hunnit blivit eftermiddag och då kom det en massa gnäll om att det tagit så lång tid och nu skulle dem inte hinna åka så mycket.
´
Jag blev så irriterad så att jag ställde in hela lördagsmyset, inget godis, inget snacks, ingen TV. En trist vanlig kväll helt enkelt. Jag sa också något om att det inte skulle bli mer badturer och att jag inte skulle skjutsa till några fler badstränder i fortsättningen.
´
Idag var det en mycket hjälpsammare 10-åring här hemma. Han till och med gjorde lunch åt oss alla, helt frivilligt. Visserligen parisare med bröd, men han hade dukat, stekt korv och dukade till och med av efter maten.
´
Kanske var det idag jag skulle ha köpt den där trisslotten??

Kommentarer
Postat av: ♥ Carina ♥

Ibland behövs det att man säger ifrån :)

Ha en skön söndagkväll!

Kram

2011-08-14 @ 19:40:37
URL: http://cinacarina.blogspot.com
Postat av: Diana

Man måste sätta ner foten ibland. Njut nu av uppassningen, något säger mig att det inte varar extremt länge. ;)Sv: Jazzbyxor med kjol var rätt inne för en 12 år sedan, många vänner till mig hade det!

2011-08-14 @ 20:00:02
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Viktkamp

hehe han blev nog lite orolig!

2011-08-14 @ 20:30:39
URL: http://viktkamp.webblogg.se/
Postat av: Camilla

Ja,du ser.

Plötsligt händer det :)

Kram!

2011-08-15 @ 08:59:13
URL: http://cammo69.blogspot.com
Postat av: Gun

Hahaha, så där har jag också reagerat ibland, plötsligt rinner bägaren över. Men jag tror det är bra, även barnen måste förstå vitsen av att hjälpas åt när man är en familj. Oftast har mina utbrott kommit i samband med PMS, så jag brukar tacka mina månatliga besvär för att barnen uppfostrats till hjälpsamma människor. :D

2011-08-15 @ 11:01:39
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: carina

Det är klart, lägg benen på ryggen och spring och köp en lott :)

Kramen♥

2011-08-15 @ 11:08:15
URL: http://Izors-blogg.blogspot.com
Postat av: Jess

Spring och köp!!!

2011-08-15 @ 20:45:10
URL: http://maisongrey.blogspot.com
Postat av: Ama de casa

Hahaha! Med hot kommer man långt ;-)

2011-08-17 @ 17:49:50
URL: http://amacasa.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0