Kartonghämnden

Jag har drabbats av kartonghämnden. Som jag skrev tidigare i veckan så beställde jag alldeles för dyra kartonger. Det var dessutom inte mitt bord, men eftersom det var lite bråttom gjorde jag det ändå. In the heat of the moment. Det föll verkligen inte väl ut. Min "kollega" som hade som sin (självutnämnda) uppgift att ta reda på priser blev JÄTTESUR. Verkligen!

Nu sitter gubben (för det är så klart en gubbe) och går igenom samtliga fakturor från 2009 och kontrollerar vad vi köpt in och till vilket pris för att se det är några avvikelser. Snart kommer han komma med en sammanställning över hur mycket vi förlorat på prisdifferanser. Alltså avvikelser mellan olika fakturor hos samma leverantör!!! Detta är inget han tagit upp med mig utan bara beklagat sig hos min chef. Som hämnd för kartongerna. Han vill alltså visa att jag inte sköter mitt jobb på rätt sätt!!

Nu ska det tilläggas att 50% av dessa inköp är gjorda av min chef, så att påpeka detta är som ett skott i pannan på henne också. Ha! Ser du, den gubbjäveln gick inte hem!!

Dessutom pratar vi kronor och ören. Inte stora pengar. Vi förlorar mer på att han sitter och gör ett skitjobb ingen vill ha gjort.

Kommentarer
Postat av: diana

Jobbigt med petitessmänniskor ;(

2010-04-30 @ 13:43:49
URL: http://www.metrobloggen.se/diana
Postat av: Diana

Jisses... har gubben inget bättre för sig? Typ som att sköta sitt jobb?

2010-04-30 @ 14:12:21
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Diana

Sv: haha, så många läsare har jag inte så att detta skulle kunna ses som fusk. :) Nejdå, jag tror det är helt tillåtet bara man inte skickar mer än 40 sms från samma nummer (för att undvika att hysteriska föräldrar skickar som galningar). :)

2010-04-30 @ 14:57:28
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Em

Det borde vara snabbt att jämföra. Skriv ut en resultatrapport och jämför ack.saldo för i år med föregående år. Där det finns avvikelser kan man gå in på kontot och kolla. Hakar han upp sig på enskilde fakturor så blir det ju fel, det är helheten som betyder något för resultatet.

2010-04-30 @ 15:07:26
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Selma

Sv: Hela citatet ”Förr i tiden i Jämtland så forma man handen som en liten piiiil” Varje gång det kommer ett sms.



Kul att du tittade förbi.

2010-04-30 @ 17:36:46
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Bara Jag

Förmodligen sköter du dig så bra att denna människa känner sig hotad och måste brösta sig lite för att inte känna sig underlägsen :-)

2010-04-30 @ 23:21:20
URL: http://myworldmytruth.blogg.se/
Postat av: Renee

Hoppas han gör bort sig rejält hos chefen.

2010-05-01 @ 08:40:17
URL: http://reneemari.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0