Enda anledningen att kliva upp morgonen är för att man inte dött under natten

´
´
Jag var på ett seminarium idag med Charlie Söderberg, ni vet, en av de där snubbarna i Lyxfällan. Numera programledare i Plus.

Seminariet handlade om hur man får ett rikare liv, och inte enbart i den meningen att man ska få mera pengar. Utan även hur man lyckas i stort med livet.

´

 

Det var ett intressant seminarium, och Charlie är en väldigt rolig person att lyssna till. I tre timmar höll han låda och inte en sekund önskade man att det var över. Han kom inte med några konkreta tips att man skulle satsa på det eller det andra. Det var mer om hur man motiverade sig själv, och hur man själv skulle ändra sin attityd för att nå sina mål. För allt handlar om att man sätter upp mål i livet och att man ser sig själv förverkliga dessa mål. Något som var väldigt intressant att höra var att han nämnde att det var så otroligt viktigt att man omgav sig med ett framgångsteam. Att man omger sig med människor som ser positivt och stöttar en i det man föresats sig att göra. Alla hela tiden bli nertryckt av negativa personer i sin omgivning genererar ingen framgång. Och hur många sådana har vi inte egentligen runt omkring oss. Är det inte egentligen väldigt "svenskt" att önska att ens medmänniskor ska misslyckas i sina föresatser. För, egentligen så får man ju inte lyckas, inte för mycket, då blir folk avundsjuka.´

´

Vissa människor har inga som helst mål i livet, eller om han sa "Den enda anledningen till att de kliver upp på morgonen är för att de inte dött under natten", och utan mål kan man inte komma någon vart heller. Det behöver inte vara stora mål och det kan även ändras under tidens gång. Huvudsaken var att man hade något att jobba emot. HUR man når sina mål finns det ingen given manual på, det måste man komma fram till allt eftersom.

´

Jag kan inte säga att jag kom därifrån som en ny människa, fylld av visioner och inspiration. Kanske för att jag inte direkt känner något behov av att få ett rikare liv. Jag har inte tillräckligt mycket "hotivation" för vilja förändra min livsbild. På det stora hela är jag rätt så nöjd med hur jag har det. Enligt Charlie så går det flesta av oss till jobbet för att få ihop pengar till att betala våra livsuppehållande utgifter. Mycket lite av våra inkomster går till aktiviteter som GER oss positiv energi. Just nu kan jag känna att nästan alla våra pengar går till huset, men frågan är ju om inte det ger MIG positiv energi. Jag tycker om att fixa med huset, jag tycker om vårt hus, och jag skulle inte vilja bo på någon annan plats. Bara platsen jag befinner mig på fyller mig med lycka (åtminstone på våren...när snön försvinner). Är inte det positiv energi????

´

För ni någon gång möjlighet att lyssna på honom tycker jag ni ska ta den. Kanske håller man inte med om ALLT han säger, men underhållande är det.


Kommentarer
Postat av: Diana

Att det är en bra föreläsare på en föreläsning är verkligen a och o, annars får jag träsmak i häcken efter fem minuter och efter 10 lyssnar jag inte längre...



Sv: jag har iaf fått honom att byta till svarta...

2011-01-27 @ 19:46:58
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Gun

Vad roligt, det är så upplyftande att gå på en bra föreläsning. Även om man inte direkt lär sig något nytt, så kan det få en att tänka efter lite.

2011-01-27 @ 20:11:49
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Ailas

Underhållning av det där slaget har jag fått en och annan gång och ofta går man därifrån med ett leende, vilket inte är så dumt. Sedan blir allt som vanligt igen. :)



Jag tycker också att jag har det bra, trivs med livet... vilket iofs inte betyder att jag skulle vara nöjd med allt i samhället. I nöjdindexet ingår behovet av att försöka punktera tomma ballonger. Sådana som Maud Olofsson... xD



2011-01-27 @ 20:41:34
URL: http://ailas.svenskablogg.se
Postat av: maria

låter så inspirerande :)



ha det bäst !

kram

2011-01-27 @ 22:22:34
URL: http://www.forsnetblogg.se/Maria
Postat av: Camilla

Låter som att han var värd att lyssna på.

Vart var han någonstans?

På parken eller?

Föreläsningar kan vara så jobbiga att lyssna på men är det en bra talare så kan det ju faktiskt bli intressanta timmar.

Kram på dig!

2011-01-28 @ 08:43:08
URL: http://cammo69.blogspot.com
Postat av: Ama de casa

Jag tycker att han är duktig både i Lyxfällan och i Plus. Kan tänka mig att det var en bra föreläsning :-)

2011-01-28 @ 10:17:23
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: eva

En bra föreläsare kan prata om vad som helst så att det blir intressant egentligen!

Jag har suttit på föreläsningar där det varit tvärtom också. Ett ämne som intresserat mig men som en trist föreläsare har gjort ointressant.

2011-01-28 @ 11:26:03
URL: http://tanteva.bloggplatsen.se
Postat av: Huskatt

Det där låter sunt och rätt ! Roliga föreläsare är nästan ett måste när man ska lyssna länge, dock är det unget krav och en del är för jädra tråkiga.

Roligt att du gillade honom och hade trevligt, vem vet, alltid finns det något han sa som kanske..förändrar livet liiite :D

2011-01-28 @ 11:54:16
URL: http://huskatt.blogspot.com
Postat av: Lippe

Gillar överskriften på inlägget!!!

I bland kan det ju kännas så och om man då tänker på det så får man ju en annan vinkel på det hela :)

2011-01-28 @ 15:46:10
URL: http://hrifrnochvidare.blogspot.com
Postat av: Jess

Verkar vara en sådan föreläsning alla borde gå på!! Jag skulle gärna gå och lyssna på honom.

Tycker det är bra att komma i väg på sådant här, man får med sig saker och funderingar som jag tror gör att man börjar tänka mer positivt!

2011-01-28 @ 15:47:18
URL: http://maisongrey.blogspot.com
Postat av: Camilla

Bara man läser ÖA får man svaret :)

Kram på dig!

2011-01-28 @ 19:14:59
URL: http://cammo69.blogspot.com
Postat av: Teresia

Jag tycker just det ämnet om lycka och liv är väldigt intressant och föreläsar han i krokarna någon gång lyssnar jag mer än gärna. Som du säger, man behöver mål i livet och viktigare, förmågan att se sig själv nå dessa. Då har man en tro på sig själva vilket jag ser som grunden i allt som har med sig själv att göra, självkänsla.



Du får absolut fortsätta följa mig så som jag följer dig.



Någon mejl man kan skicka uppgifterna på? Jag har satt lösen och sådant nu men kan titta tillbaka i detta inlägget och se om du lämnat en mailadress så skickar jag.

2011-01-28 @ 20:23:41
URL: http://hondenteresia.blogg.se/
Postat av: Sussi

Helt otroligt. Hur lyckas man prata i tre timmar utan att det blir ointressant! Bra gjort..

2011-01-28 @ 23:10:18
URL: http://allt-om-inget.bloggagratis.se
Postat av: Caroline

Klokt skrivet. Ska lägga namnet hans på minne, ifall vi har turen på mitt jobb att höra vad det är för föreläsningar på gång under våren.



Önskar dig en fin lördag!

2011-01-29 @ 06:00:39
URL: http://barbaskon.blogspot.com
Postat av: Carina

Jag hade missat totalt att han var i stan och föreläste. Vad roligt att det var intressant.

Ha em fin lördag!

Kram

2011-01-29 @ 08:49:39
URL: http://cinacarina.blogspot.com
Postat av: Afrodite

Det låter verkligen som ett givande seminarium! Vad härligt! =) Sen att du hade något snyggt att titta på under seminariet kan ju inte varit så illa heller...;)

Kram och godmorgon!

2011-01-29 @ 11:02:04
URL: http://afrodite.blogg.se/
Postat av: Mia systeryster

Jag håller ju absolut med i hans tänk.

Låter som om du blev inspirerad=D

2011-01-29 @ 11:57:27
URL: http://systerystersdagbok.blogg.se/
Postat av: Bara Jag

Trivs man med sin bostad är mycket vunnet - man tillbringar trots allt mycket av sin lediga tid just i hemmet! Och - ni bor jättevackert!!

2011-01-29 @ 21:50:51
URL: http://blogg.rhode.se
Postat av: Åsa

Theresia: Jag har för mig att jag lämnat min mail i en kommentar till dig, annars kan du maila mig på [email protected]

Hoppas du ser det här bara.....=)

2011-01-30 @ 19:17:52
URL: http://spinninghead.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0