BMI

Läste en artikel i Aftonbladet som handlade om BMI, ni vet Body Mass Index. Ett mått som ska ge en bild av om personen lider av övervikt eller inte.
Enligt BMI skalan så är både Peter Forsberg och Anja Pärsson överviktigt, och Magnus Samuelsson lider av fetma. Men det kan ju vem som helst förstå att det inte är sant. Dem lever ju säkert väldigt hälsosamt och tränar rätt så mycket. Deras kroppar består av en hel del muskler, och muskler väger ju som bekant en del. Det är därför som man inte går ner i vikt när man börjar träna, eftersom muskler väger mer än det fett man förbränt. En information som är väldigt viktig att komma ihåg om man tycker att man rör på sig väldigt mycket men det ger inget utslag på vågen.
Muskler väger mer än fett.
Visste ni förresten att man inte får pensionsförsäkring hos alla försäkringsbolag om man har ett BMI som visar att man är överviktig? Det råkade jag ut för när jag bytte jobb och min nya arbetsgivare skulle skaffa en ITP-försäkring åt mig.
Nix pix. Det gick inte. Jag var överviktigt. Tack och hej. Efter mycket letande lyckades (och diverse extra hälsokontroller på företagshälsovården) fick jag till slut min pensionsförsäkring, men ni kan ju gissa hur förnedrande jag tyckte detta var. Visst, jag är fullkomligt medveten om jag måste gå ner vikt, tro inget annat, men att bli nekad något så basic som en pensionsförsäkring.

Kommentarer
Postat av: Bara Jag

Jag skulle tycka att det ar intressant att veta om Peter Forsberg skulle ha samma problem att få pensionsförsäkring? (inte för att han behöver någon).

Sv. Nu ska du komma ihåg att detta hände långt innna jag flyttade till denna metropol - ingen liten svart bil, no no! :-) Du kan få vara nyfiken - ingen du har en chans att känna....

2011-02-16 @ 18:34:16
URL: http://blogg.rhode.se/
Postat av: Ama de casa

Weehooo! Jag har alltså MASSOR av muskler!

:-D



sv: Det där gröna på tallriken vet jag inte alls vad det var eller vad det gjorde där... ;-)

2011-02-16 @ 19:46:24
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: Gun

Nej, bmi kan man verkligen inte lita på till fullo, jag läste också den där artikeln. Trist att bli nekad försäkring så där. Förstår att det var förnedrande.

2011-02-16 @ 20:20:12
URL: http://gunsgalleri.blogg.se/
Postat av: Per-Anders

Jag är överviktigt både enligt vågen och BMI. Men vikten är sakta på väg neråt.

2011-02-16 @ 22:46:11
URL: http://peranders.blogg.se/
Postat av: Mia systeryster

Allvarligt?! Blev du nekad? Trodde inte att sånt förekom här i "trygga braiga" Sverige;)

Skönt att du fick det till slut ändå=D

2011-02-16 @ 23:21:09
URL: http://systerystersdagbok.blogg.se/
Postat av: Diana

Visst är det galet med bmi! Gamla ska väga lika mycket som unga, män samma som kvinnor... nää, jag kör mitt eget race.

2011-02-16 @ 23:53:45
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: eva

Jag fattar inte hur man kan tycka att BMI är en bra skattning av vikt överhuvudtaget. Precis som Diana skriver så är ju värdena för alla, oavsett. Ponera att du hade varit muskulös och inte haft ett uns fett då hade du ju inte fått teckna försäkringen då heller för ditt bmi hade ju varit skithögt!Ska man skicka in nakenposer av sig själv till försäkringsbolagen eller...

2011-02-17 @ 10:00:22
URL: http://tanteva.bloggplatsen.se/
Postat av: Svorskan

Jag har problem med försäkringar pga sjukdom. Det känns inte riktigt bra och pensionsförsäkring är ju idiotisk med tanke på att statens pensionssystem numera är lagt upp till att man själv också skall spara.

2011-02-17 @ 18:50:50
URL: http://svorskan.se
Postat av: Susanne P

Aha! Mitt inlägg i morgon kommer att handla om just detta!!

Sv. klart att du kan muta mej! Alla gånger! ;) ;)

2011-02-17 @ 23:10:25
URL: http://www.susannep.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0