Fancy???

Det var inte bara staden, kyrkorna och monumenten som vi observerade. När man är i ett annat land stöter man nästan alltid på kulturella fenomen som inte finns hemma. Även i ett land som Skottland, som ändå har rätt mycket gemensamt med oss nordbor.

Utanför en pub stod ett anslag "No Fancy Dress or Footballcolors allowed". What?!?! No Fancy Dress?? Vad menade dem med det? Fick man inte ha fina kläder? Vad räknades som fina kläder? Vi var ju tvungna att fråga. Det visade sig att Fancy Dress är ett annat ord för utklädningskläder. Alltså fick man inte komma in om man var utklädd. Ok, det kanske man kan acceptera. Vad som därmed fick mig att fundera lite längre var: VARFÖR måste pubarna (för det var fler stycken) sätta upp skyltar om att de inte tillåter utklädningskläder? Vad är det som gör att folk i Skottland drabbas av en plötslig längtan att gå ut utklädda på krogen en lördagkväll?? Vad är det som har gjort att pubarna har tyckt att detta är ett problem? För det måste det tydligen vara. Det kan ju inte vara så att det bara skett någon enstaka gång. Det måste ju ha skett en massinvasion av pirater och häxor på pubarna.

By the way, fancy betyder inte fin som jag trodde från början. Det är tydligen ett annat ord för fantasibild, vilket gör det hela med fancy dress mycket mera logiskt.

Kommentarer
Postat av: Diana

Mysko... Det är kanske att de vill undvika att folk maskerar sig? Så att man inte kan identifiera dem typ. Och fotbollskläder för att det inte ska bli slagsmål (och huliganer döljer ju gärna sitt ansikte med). Hrm... kan du inte maila nån och fråga?

2010-10-15 @ 07:41:30
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Fina Frun

De klär ju ofta "ner" sig till puben, har jeans. Eftersom många jobb har kostymkrav...

2010-10-15 @ 10:26:14
URL: http://blogg.amelia.se/finafrun/
Postat av: Caroline

Oj, nu fick jag nästan en idé, till vi några stycken ska ut imorgon kväll ;)

Nej då, jag är inte alls utklädningsmänniskan.



Ha en trevlig fredagkväll!

2010-10-15 @ 16:37:09
URL: http://barbaskon.blogspot.com
Postat av: Carina

Ja, det var ju lite märkligt...?

Men ni kom in i alla fall? ;)

Kram

2010-10-15 @ 16:46:59
URL: http://cinacarina.blogspot.com
Postat av: Ama de casa

Hahaha! Klart man måste ha såna skyltar i ett land där killarna helst går i kjol :-)

2010-10-17 @ 10:19:18
URL: http://amacasa.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0