Sabrering

Några av er tycker att jag har en liten konstig uppfattning av vår sydliga del av landet. Tydligen är det inte så mycket champagnedrickande som jag tror så jag måste berätta vad jag grundar min uppfattning på.

För några år sedan skulle jag och min man fira "sista april" hos min bror i Stockholmstrakten. På den tiden hyrde de in sig på en herrgård en bit utanför "stan".

Efter en hel dags färd i bil var vi lite halvtrötta när vi kom fram och fick veta att hela gården var inbjudna till gemensamt knytkalas. Vi samlade ihop lite nachochips, ölkorv och några öl för att gå och titta på brasan. Iklädda reglementsenliga fleecekläder. (Hos oss är det kallt på sista april).

Framme vid brasan är det febril aktivitet för att dra fram höbalar och lägga ut röd/vit-rutiga dukar på dem. Det bars fram hishinkar med miniflaskor med champagne, små pajer, bröd och allsköns annat gott. Där stod vi med våra tupperwareburkar med nachochips och ölkorv. Lantnollorna på äventyr.

Brasan tändes och husfolket tog fram champagnen som de så klart måsta SABRERA. För er som inte vet vad detta är så är det när man tar en sabel och slår av champagnekorken.

Vi ursäktade oss med att det varit en lång resa, drog oss tillbaka till broderns bostad och firade sista april i lugn och ro. Jag tror ingen saknade oss och våra ölkorvar.


Kommentarer
Postat av: Diana

Usch vad hemskt att känna sig malplacerad. Även här långt nere i söder kan det vara riktigt ruggigt på valborg, det är lite av en vädertradition att det ska vara apkallt just den dagen.



Sv: Shit, vilket minne du har! Jag tror att det inlägget var sista mars eller något!

2010-04-22 @ 14:44:45
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Diana

Just det... glömde säga att här nere är det mest fjortisar som firar valborg... genom att ha sin första rejäla fylla. :) Ibland är barnfamiljer ute och tittar på elden med (men oftast är det som sagt apkallt så ingen vill vara ute).

2010-04-22 @ 14:45:58
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Eva

Men hallå! vore det inte bättre att dom i de fina salongerna helt enkelt bara gjorde sig en brasa i öppna spisen...;D

2010-04-22 @ 15:19:02
URL: http://kominochtaentitt.blogspot.com
Postat av: Mia systeryster

=D Har aldrig sett någon sabrera champagnen;) Jobbigt att känna sig så malplacerad!!

2010-04-22 @ 19:08:58
URL: http://systerystersdagbok.blogg.se/
Postat av: Bara Jag

Bönderna på upplevelseresa till civilisationen :-) Jag tror faktiskt att jag föredrar nachos och fleecetröjor ändå....

2010-04-22 @ 21:55:22
URL: http://myworldmytruth.blogg.se/
Postat av: Heidi

Har aldrig varit på ett sånt Valborgsfirande..här är det fleecetröjor o mysbrallor på :) Den här Valborg kommer jag spendera på sjukhus..känns väl sådär kul :( kommer vara skitnervös för mina 17-åringar..hoppas mannen har koll på dem!

2010-04-22 @ 22:05:06
URL: http://webmum.blogg.se/
Postat av: Gun

Hahaha, stackars er, men jag hade hellre firat med er helt klart! Vi bor i Uppsala och här kallas det inte valborg, utan sista april, och firas stort med forsränning och rena karnevalsstämningen. En och annan champagnefrukost och sillunch också, men jag tror inte det sker så många sabreringar.:)

2010-04-23 @ 00:39:45
URL: http://horni.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0