Den som väntar på nått gott....

Visst, vi här uppe i norr (och då är det ändå mycket kvar norrut) får vänta lite längre än andra på våren. Kanske var det inte meningen att det skulle bo folk här uppe överhuvudtaget. Det är därför det är så kallt på vintern och mycket mygg på sommaren. Men vi är ju som bekant lite tjurskalliga, vi norrlänningar, så vi flytt int. Nehädå, ä vi född här så stann vi kvar. Kanske beror det på att vi är lite bekväma av oss, flytta är ju jobbigt. Eller så beror det sonika på att vi är lite misstänksamma mot andra människor. Dem är ju inte som vi där "nere". Dem firar "Valborg", vi kallar det "sista april". Dem har picknick med smårätter. Vi trycker fast en grillkorv på pinne. Dem dricker champagne, vi dricker Trocadero (eller öl). Det finns en del kulturella skillnader som gör att känner oss tryggare här uppe, bland myggen.


Hur som helst. Vi kommer få sommar vi också, vänta bara. Vi hade en förra året.

Kommentarer
Postat av: Mia systeryster

Hahaha, så vi dricker champagne här nere?! Önskar faktiskt att det vore så;) Säger ju absolut inte nej till en korv med öl, men myggen och vintern får ni gärna behålla;) Kul att du besökte mig=D

2010-04-21 @ 21:12:58
URL: http://systerystersdagbok.blogg.se/
Postat av: Diana

Haha, ja det finns nog mer olikheter än vad man tror i detta avlånga land. Men ert mörker, 10 månaders vinter och mygg hade jag nog inte orkat med. :)



Sv: Batman är heltänd på idéen.... :)

2010-04-21 @ 21:21:33
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Bara Jag

Men helt ärligt - vad vore en sommarkväll utan myggornas irriterande ljud? Vad vore en kvällspromenad utan midnatts-solen? Vad vore en vinter utan meterdjup snö? Vad vore december utan ständigt mörker?



Je ha prove å bo runt jola men int' ä hä nå bätter na anne ställ. Neej, ja ha hitte hem igen å he e ja gla för. Ja flytt int' na mer.

2010-04-21 @ 22:04:49
URL: http://myworldmytruth.blogg.se/
Postat av: anne

Jodå, norr i all ära, men mygg....näää...inte mygg!

2010-04-21 @ 22:17:51
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Heidi

Hahaha..är det så ni ser på "oss" neråt i landet :) Jag gillar varken champagne, öl, korv eller mygg..hmm, måste bero på min tyska ådra i kroppen..haha..hör väl inte hemma ens i Sverige då´rå :)

2010-04-21 @ 22:20:56
URL: http://webmum.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0